×

نکاتی چند در باب مسائل مالیاتی وکلاى دادگسترى و نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی

نکاتی چند در باب مسائل مالیاتی وکلاى دادگسترى و نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی

نکاتی چند در باب مسائل مالیاتی وکلاى دادگسترى و نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی

نکاتی-چند-در-باب-مسائل-مالیاتی-وکلاى-دادگسترى-و-نحوه-تنظیم-اظهارنامه-مالیاتی وکیل 

همکاران محترم مستحضرند که مطابق قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص ایرانی مقیم ایران نسبت  به تمامى درآمدهای تحصیل شده مشمول پرداخت مالیات می باشند و از جمله این اشخاص وکلاء بوده که به عنوان صاحبان مشاغل موضوع بند ب ماده95 و 96 قانون مذکور از آنها نام برده شده است

ومطابق قانون موصوف درآمد سالیانه وکلاء که اظهارنامه مالیاتی خود را طبق مقررات تسلیم کرده اند تا میزان معافیت سالیانه موضوع ماده 101 همین قانون از پرداخت مالیات معاف و نسبت به مازاد آن طبق نرخهای مندرج در ماده 131 مشمول مالیات شناخته خواهند شد.

البته لازم به توضیح است که شرط استفاده از معافیت موضوع ماده 101 تسلیم به موقع اظهار نامه است. بدیهی است عدم تسلیم به موقع اظهارنامه موجب تعلق جریمه معادل 40 درصد مالیات خواهد بود.

همچنین مطابق بند ب ماده 95 از قانون م.م ناظر به تعاریف صاحبان مشاغل موضوع ماده 96 همین قانون وکلا مکلف به ثبت فعالیتهای شغلی در دفتر درآمد و هزینه می باشند و عدم رعایت این بند علاوه بر اینکه باعث تعلق جریمه معادل 40 درصد مالیات است، موجب خواهد شد که دست ممیزمالیاتی جهت محاسبه مالیات بر اساس علی الراس نیز باز باشد زیرا دفترچه تمبر مالیاتی به تنهایی برای احتساب درآمد ملاک ممیزین واقع نمی شود و صرفاً قرینه ای بر میزان درآمد درنظر گرفته می شود که البته این امر مورد انتقاد نگارنده بوده و با توجه به صدور دفترچه تمبر مالیاتی می بایست هم همکاران محترم نسبت به ثبت مبلغ تمبر باطل شده از طریق حسابداری دادگستری در دفترچه خود به صورت کامل اقدام کنند و هم مرکز امور مالیاتی این دفترچه ها را به عنوان ملاک و معیار صحیح جهت کسب میزان درآمد پذیرا باشد که البته این امر نیازمند تعامل دو جانبه و نشستهای مشترک فی مابین هیات مدیره محترم کانون با مدیران امور مالیاتی استان خواهد بود.

در ادامه و نکته آخر در خصوص دفاتر درآمد و هزینه اینکه چنانچه دفاتر قانونی موجود ولی به هردلیل اعم از نقص ویا... مورد قبول ممیز واقع نگردد و رد شود جریمه متعلقه ده درصد مالیات خواهد بود.

بنابراین جهت سهولت در امور مالیاتی به همکاران محترم پیشنهاد می شود:

1 - اظهارنامه های مالیاتی خویش را حتماً در موعد مقرر تسلیم اداره امور مالیاتی نمایند و ضمن ثبت اظهارنامه شماره ثبت را یادداشت تا درصورت نیاز قابل ارائه و دفاع باشد.

2 -به همراه اظهارنامه تصویر مصدق دفترچه تمبر مالیاتی و در صورت امکان گواهی حسابداری دادگستری مبنی بر میزان تمبر ابطالی مربوط به عملکرد آن سال اخذ و ضمیمه شود.

3 -از ارائه اظهارنامه سفید به اداره امور مالیاتی خودداری و حتماً اظهارنامه را به صورت کامل تسلیم اداره موصوف نمایند.(نحوه تنظیم اظهارنامه درادامه ارائه شده است)

4 -همکارانی که تاکنون اقدام به تهیه دفتر موضوع بند ب ماده 95 ننموده اند با تهیه دفتر ثبت درآمد و هزینه آن را ممهور به مهر اداره امور مالیاتی محل اشتغال نموده و ثبت در اداره موصوف نمایند و با درج صحیح درآمد و هزینه در دفتر موصوف آن را به همراه اظهارنامه به اداره موصوف ارائه تا مشمول محاسبه مالیات اضافی نشوند.

5 -در زمان تسویه حساب با اخذ برگ قطعی مالیات اقدام به پرداخت مالیات سال نمایند.

6 -دقت شود دراظهارنامه های تسلیمی حتماً آدرس دقیق و قابل ابلاغ به همراه تلفن تماس خویش را به صورت کامل قید و مخصوصاً کارآموزان که موفق به اخذ پروانه وکالت می شوند حتماً آدرس جدید دفتر خویش را به امور مالیاتی محل اطلاع تا

امکان ابلاغ اوراق فراهم شود.بارها مشاهده شده که کارآموزی بعد از اتمام دوره کارآموزی آدرس جدید خویش را به اداره

امور مالیاتی اطلاع نداده و اوراق مالیاتی مربوط به وی به آدرس دفتر وکیل سرپرست ایشان ارسال و

ابلاغ شده و النهایه موجب تضییع حق دفاع وی گردیده است.

نحوه تنظیم اظهارنامه:

درآمد سالیانه = (تمبر ابطالی در دفترچه ضرب در20 ) حق الوکاله + حق المشاوره × مالیاتی درآمد مشمول مالیات = (ضریب مالیاتی سالیانه درآمد سالیانه × وکلا برابر دفترچه)% 55مانده مشمول مالیات = معافیت مالیاتی سالیانه موضوع ماده 101 - درآمد مشمول مالیات تبصره: معافیت مالیاتی سالیانه موضوع ماده 101هر ساله توسط دولت اعلام می شود.

- تا میزان سى میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد (% 15 ) – تا میزان یکصد میلیون ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد سى میلیون ریال به نرخ بیست درصد(% 20 ) - تا میزان دویست و پنجاه میلیون ریال درآمدمشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد یکصد میلیون ریال به نرخ بیست و پنج درصد25% ) - تا میزان یک میلیارد ریال درآمد مشمول ) مالیات سالانه نسبت به مازاد دویست و پنجاه میلیون ریال به نرخ سى درصد (% 30 ) - نسبت به مازاد یک میلیارد ریال درآمدمشمول مالیات سالانه به نرخ سى ( و پنج درصد (% 35 امید است با توجه به فرمول ارائه شده جهت نحوه تنظیم اظهارنامه و محاسبه درآمد و مالیات، مطالب مذکور مورد استفاده و بهره برداری همکاران محترم واقع گردد.
 

    

پست های مرتبط

نظرات (4)

  • علی فصاحت1391-04-29 پاسخ

    میزان معافیت مالیاتی عملکرد سال 90 به میزان پنجاه وهشت میلیون ودویست هزار ریال می باشد58200000

  • محمدی1391-04-29 پاسخ

    میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده 101 در سال 90 چقدر می باشد؟ با تشکر

  • انصاری1390-11-03 پاسخ

    باسلام .مدت 9 ماه است که کارآموز وکالت می باشم ،تا کنون پروندهای نگرفته ام آیا در این دوره نیاز به اخذ دفترچه مالیاتی دارم یا نه ؟از چه طریقی باید اقدام نمایم؟

  • sajadi1390-02-12 پاسخ

    رفتم سفارت کففتن نه منم تلفن زدم مخابرات کفتن وکالت لأزم نیست

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.