×

نکاتی برای والدین در رابطه با خطرات بازی های خشن و مخرب رایانه ای

نکاتی برای والدین در رابطه با خطرات بازی های خشن و مخرب رایانه ای

از منظر برخی از کارشناسان، بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند اثرات مثبتی مانند تکامل شخصیت و رفتار، پرورش استعدادها، افزایش بهره هوشی، و را به همراه داشته باشند؛ اما متأسفانه برخی از این بازی‌ها حاوی موضوعاتی نظیر خشونت می‌باشند و سبب تقویت حس پرخاشگری، انزوا طلبی، افت تحصیلی و در شخص می‌شوند

نکاتی-برای-والدین-در-رابطه-با-خطرات-بازی-های-خشن-و-مخرب-رایانه-ای

 از منظر برخی از کارشناسان، بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند اثرات مثبتی مانند تکامل شخصیت و رفتار، پرورش استعدادها، افزایش بهره هوشی، و ... را به همراه داشته باشند؛ اما متأسفانه برخی از این بازی‌ها حاوی موضوعاتی نظیر خشونت می‌باشند و سبب تقویت حس پرخاشگری، انزوا طلبی، افت تحصیلی و ... در شخص می‌شوند.

نفوذ و هجمه بازی‌های خشن و مخرب رایانه‌ای به ایران/ والدین آگاهانه انتخاب کنند درباره اکثر پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیکی این سؤال در ذهن ایجاد می‌شود که مزایای آنها بیشتر است یا معایبشان؟ یکی از چالش برانگیزترین این مباحث در مورد رایانه و بازی‌های الکترونیکی است.

امروزه دسترسی کودکان و قشر جوان به بازی‌های الکترونیکی به راحتی امکان پذیر است و تعداد سایت‌های اینترنتی ارائه دهنده خدمات بازی‌های آنلاین روز به روز در حال افزایش است؛ در حالی که اکثر والدین نسبت به خطرات استفاده از برخی از این بازی‌ها بی‌اطلاع هستند.

هرچند از منظر برخی از کارشناسان، بازی‌های رایانه‌ای می‌تواند اثرات مثبتی مانند تکامل شخصیت و رفتار، پرورش استعدادها، افزایش بهره هوشی، ایجاد خلاقیت، پرورش تمرکز و دقت و ... را به همراه داشته باشند؛ اما متأسفانه برخی از این بازی‌ها حاوی خشونت و مسایل دیگری می‌باشند و سبب تقویت حس پرخاشگری، انزوا طلبی، افت تحصیلی و ... در شخص می‌شوند و نوجوان بدون آنکه از آثار مخربی که بر ذهنش وارد می‌شود، مطلع باشد مراحل مختلف بازی را تا انتها دنبال می‌کند.

از آنجا که بازار و نفوذ بازی‌های الکترونیکی روز به روز گسترده‌تر می‌شود، والدین باید درخصوص اینکه چگونه می‌توان از آسیب‌های ذاتی برخی از این بازی‌ها جلوگیری کرد آگاه باشند.

برخی نکات که والدین باید نسبت به آن‌ها مراقبت داشته باشند موارد زیر است:

مدت زمان استفاده از بازی‌های الکترونیکی را برای فرزندانتان محدود کنید.

به شرح و توضیح بازی و گروه سنی متناسب برای بازی دقت کنید.

فرزندان خود را با بازی‌های موفق بومی که با فرهنگ ملی و دینی ایران مطابقت دارند، آشنا کنند.

بعضی از باز‌ی‌ها تمرینی برای یادگیری مهارت‌های زندگی هستند، معلم شایسته‌ای را برای فرزندان خود انتخاب کنید و در تهیه و انتخاب بازی‌های رایانه‌ای فرزندانتان سهیم باشید.

در مورد محتوای بازی (این‌که در بازی چه اتفاقی خواهد افتاد؟) از فرزند خود سؤال کنید.

بهتر است بازی‌های خلاق و علمی که کودکان باید به وسیله آنها، معما‌هایی را حل کنند، بیش از بازی‌های دیگر مورد توجه قرار گیرند.

با استدلال و منطق آسیب‌هایی را که ممکن است فضای مجازی و برخی از بازی‌های کامپیوتری به دنبال داشته باشند، به فرزندانتان متذکر شوید.

وقت بیشتری را به کودکان و نوجوانان خود اختصاص دهید.

نویسنده: فاطمه سلطانیان کارشناس معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز

منبع : خبرگزاری میزان

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.