×

نکات کاربردی در قراردادها

نکات کاربردی در قراردادها

با توجه به افزایش تعاملات مالی و غیرمالی بین افراد در جامعه، نیاز به اشنایی با امور حقوقی مرتبط با قرارداد‌ها روز به روز بیشتر می‎شود

نکات-کاربردی-در-قراردادها

با توجه به افزایش تعاملات مالی و غیرمالی بین افراد در جامعه، نیاز به اشنایی با امور حقوقی مرتبط با قرارداد‌ها روز به روز بیشتر می‎شود.

آشنایی با نکات کاربردی حقوقی در قرارداد‌ها نقش بسزایی در امنیت کاری و روانی افراد جامعه خواهد داشت.

در نظر بگیرید افراد جامعه همواره در حال توافق بین هم هستند. این موضوع که در محلی کار کنیم و در قبال آن وجهی دریافت کنیم یا جنسی را به فردی بفروشیم یا حتی کالا و خدمتی را تبادل کنیم، همگی نوعی توافق محسوب می‎شود.

 در این نوشتار تلاش شده است با زبان عامیانه و گویا و به دور از اصطلاحات پیچیده حقوقی، در رابطه با یک توافق و قرار بین دو طرف صحبت کنیم.

 برای اینکه در یک رویارویی با شریک یا طرف حقوقی مقابلتان، بتوانید برای وی مسئولیت و تعهد ایجاد کنید، چه شرایطی لازم است؟

 الف) وجود قرارداد

برای اثبات مسئولیت، وجود قرارداد، امری ضروری است و احراز رابطه قراردادی میان خواهان و خوانده یکی از ارکان مسئولیت قراردادی است؛ این رابطه فقط باید در مورد طرفین قراردادی باشد و اگر طرف قرارداد به شخص دیگری که خارج از قرارداد است، ضرری بزند، این مسئولیت، قراردادی نخواهد بود.

 ب) رابطه علیت بین خسارت و عدم اجرای قرارداد

باید بین خسارت وارده و قرارداد، چنان رابطه‌ای باشد که بتوان گفت خسارت در نتیجه عدم اجرای تعهد به بار آمده است.

برای مثال در عقد بیع اگر فروشنده، مبیع را تحویل ندهد و ضرری از این بابت به مشتری برسد، این موضوع در نتیجه مسئولیت قراردادی است.

 نتیجه اجرا نکردن تعهد

«در صورتی که متعهد به میل خود، تعهد را انجام ندهد، می‌توان با مراجعه به مقامات قانونی، اجبار متعهد به اجرای قرارداد را خواستار شد» (برداشت از ماده 237 قانون مدنی)

اگر اجبار ممکن نبود، ولی موضوع تعهد از جمله اموری است که می‌تواند توسط دیگری به عمل آید، حاکم می‌تواند توسط دیگری تعهد را اجرا کرده و مخارج آن را از متعهد متخلف اخذ کند.

در صورتی که نه اجبار ممکن بود و نه فعل توسط دیگری قابل انجام بود، متعهدله یا خواهان حق فسخ قرارداد را خواهد داشت.

 جبران خسارات قراردادی

هرگاه در نتیجه عدم اجرای تعهد، خسارتی به متعهدله وارد شده باشد، وی می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و جبران خسارت را مطالبه کند.

منبع : روزنامه حمایت

    

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.