×

معتادان تزریقی مخزن هپاتیت C

معتادان تزریقی مخزن هپاتیت C

رییس شبکه هپاتیت کشور، از هپاتیت B به عنوان شایع‌ترین هپاتیت ویروسی مزمن کبدی در دنیا نام برد و گفت یک میلیون و 400 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند

معتادان-تزریقی-مخزن-هپاتیت-C وکیل 

 رییس شبکه هپاتیت کشور، از هپاتیت B به عنوان شایع‌ترین هپاتیت ویروسی مزمن کبدی در دنیا نام برد و گفت: یک میلیون و 400 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند.

دکتر سید موید علویان روز گذشته در نشست خبری روز جهانی هپاتیت (6 مرداد)، گفت: در این روز کشورهای دنیا سعی در افزایش آگاهی و اطلاع‌رسانی مردم در زمینه بیماری‌های کبد و هپاتیت‌های مختلف دارند چرا که اگر دانش مردم در این زمینه افزایش یابد، بی‌تردید جامعه سالمی خواهیم داشت.

  انتقال هپاتیت  Bاز مادر به نوزاد نداریم

علویان هپاتیت B را شایع‌ترین هپاتیت ویروسی مزمن کبدی در دنیا خواند و گفت: 350 میلیون نفر در دنیا و یک میلیون و 400 هزار نفر نیز در ایران به این بیماری مبتلا هستند. در سال 1373 واکسیناسیون نوزادان و افراد پرخطر سبب شد که امروز هپاتیت Bدر جمعیت زیر 20 سال کشور بسیار نادر باشد. این موضوع به مدد تلاش شبکه بهداشت و درمان کشور حاصل شد. البته کاهش بار هپاتیت Bتنها مختص به ایران نیست بلکه موضوعی جهانی است. وی بابیان اینکه میزان بروز هپاتیت Bرو به کاهش است، افزود: همچنین واکسیناسیون متولدان 68 تا 70 کمک کرد تا پوشش بیشتری در این زمینه اتفاق افتد. خوشبختانه در حال حاضر انتقال هپاتیت B از مادر به نوزاد نداریم و از این موضوع جلوگیری شده است. اما باید مراقب راه‌های انتقال دیگر از جمله انتقال از طریق اعتیاد تزریقی و روابط جنسی ناسالم باشیم. رییس شبکه هپاتیت کشور ادامه داد: متاسفانه اغلب مبتلایان به هپاتیت B از بیماری خود اطلاع ندارند. این در حالی است که آگاهی داشتن درباره بیماری‌ها حق همه افراد است. باید در این زمینه بیماریابی کنیم. روش‌های تشخیصی- درمانی هپاتیت B در کشور در دسترس است و تمام آزمایش‌ها و داروهای مصرفی این بیماری تحت پوشش بیمه قرار دارند.

روند مقابله با کمپ های ترک اعتیاد غیرمجاز - جای خالی مراکز ترک اعتیاد به الکل - خلأهای قانونی مواد مخدر و روانگردان برطرف می شود - بایسته های قانونی بازار داغ مواد مخدر - ابعاد حقوقی مقابله با اعتیاد 

  300هزار نفر مبتلا به هپاتیت C در کشور داریم

علویان در توضیح وضع هپاتیت C در دنیا و ایران ادامه داد: حدود 200 میلیون نفر در دنیا و همچنین 200 تا 300 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند. شیوع این بیماری در ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه بسیار کمتر است. شیوع در جمعیت عادی ایران حدود نیم درصد و در کشورهای اطراف بیش از 2 تا 3 درصد است. اما این موضوع به معنای آن نیست که نباید در باره این بیماری کاری انجام داد. وی در این‌باره ادامه داد: از سال 1375 تمام خون‌های تزریقی در کشور از نظر هپاتیت C کنترل می‌شوند و این موضوع نقش موثری در توقف انتشار این بیماری داشته است. سازمان انتقال خون با غربالگری موثر خون‌های اهدایی در کاهش انتقال این بیماری بسیار موثر بوده است.رییس شبکه هپاتیت کشور مهمترین راه انتقال هپاتیت C را اعتیاد ( مقالات مرتبط با اعتیاد - سوالات مرتبط با اعتیاد ) تزریقی خواند و گفت: حداقل 40 تا 50 درصد معتادان تزریقی کشور به هپاتیت C مبتلا هستند. این درحالی است که اغلب معتادان تزریقی نیز جوان هستند. براین اساس برنامه‌های کاهش آسیب و ارایه رایگان سرنگ، متادون در کنترل هپاتیت C در جمعیت معتادان نقش بسزایی دارد. براین اساس می‌توان گفت اعتیاد تزریقی یک معضل اجتماعی است که یک قسمت از آن نیز هپاتیت C است. در یک کلام وجود مخزن هپاتیت C در معتادان تزریقی باعث می‌شود که از خطر انتقال این بیماری به معتادان دیگر و همچنین به همسران معتادان نگرانی داشته باشیم.

  اطلاعات بیماری‌ها روی گوشی مردم

علویان در ادامه، فعالیت‌های شبکه هپاتیت کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: علاوه‌بر فعالیت‌های علمی و تخصصی و همچنین برگزاری سمینارها و همایش‌های مختلف، امسال محور نخست فعالیت‌هایمان را افزایش و ارتقای سطح دانش مردم قرار داده‌ایم. به‌طوری که با استفاده از فضای مجازی به‌زودی نرم‌افزار جامع بیماری‌های کبدی و هپاتیت به بازار وارد می‌شود. به این ترتیب مردم می‌توانند اطلاعات مربوط به هپاتیت و بیماری‌های کبدی را از طریق تلفن همراه به صورت رایگان دریافت کنند. آخرین اخبار از این بیماری‌ها و همچنین اطلاعات پزشکان، مراکز علمی، آزمایشگاه‌ها و... نیز از طریق این نرم‌افزار در دسترس خواهد بود.

عناصر تشکیل دهنده جرایم مرتبط با مواد مخدر -  نحوه اعمال تخفیف در پرونده های مواد مخدر - درآمدی بر قاچاق مواد مخدر - مواد مخدر جرم و جنایات و چراها 

  به سلامت خون‌های اهدایی اعتماد داریم

علویان در پاسخ به پرسشی درباره میزان اطمینان از سلامت خون‌های اهدایی و همچنین میزان شیوع هپاتیت B و C در مردان و زنان گفت: در اهدای خون، «خون سالم» مدنظر ما است. کاملا به سلامت خون‌های اهدایی اطمینان داریم؛ ایران از سالم‌ترین خون در منطقه برخوردار است. از آنجا که میزان بروز این بیماری در زنان نسبت به مردان بسیار کمتر است، بر این اساس بسیار مناسب است که اهدای خون در جمعیت زنان افزایش یابد. این درحالی است که میزان اهدای خون بانوان در ایران بسیار پایین است. البته یک علت آن می‌تواند کم‌خونی در زنان باشد. بر این اساس باید ابتدا فکری به حال این موضوع شود. زمانی ارایه رایگان قرص آهن در مدارس راهنمایی بسیار کمک کننده بود، اما گویا به تازگی به این موضوع بی‌توجهی شده است. لازم است وزارت بهداشت به مباحث پیشگیری توجه کند. علویان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره کمبودهای دارویی و پوشش‌های بیمه‌ای مبتلایان به هپاتیت B و C  گفت: درحال حاضر تمام داروهایی که برای بیماران مبتلا به هپاتیت B استفاده می‌شود، تحت پوشش بیمه است. مشکلات کمبودهای دارویی این بیماران نیز رفع شده است. اما در مورد هپاتیت C مشکلات زیادی وجود دارد؛ چراکه داروهای جدیدتری با اثربخشی بهتر و البته با قیمت بسیار گران در دنیا مطرح شده است و بیمه‌ها زیربار پوشش این داروها نمی‌روند. ورود این داروها به بازار دنیا عملا درمان هپاتیت C را متحول می‌کند. به‌طوری که بیش از 70 درصد موارد این بیماری قابل درمان خواهد بود، اما متاسفانه قیمت این داروها بسیار بالاست. رییس شبکه هپاتیت کشور ادامه داد: هدف‌گذاری کرده‌ایم که تا سال 2035 ایران بدون هپاتیت C را داشته باشیم. تحقق این هدف دور از ذهن نیست. اما هپاتیت B ریشه‌کن نمی‌شود جز آنکه آن را کنترل کنیم.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.