×

آئین نامه چگونگی تملک اموال غیر منقول توسط اتباع خارجی غیر مقیم در جمهوری اسلامی ایران

آئین نامه چگونگی تملک اموال غیر منقول توسط اتباع خارجی غیر مقیم در جمهوری اسلامی ایران

آئین-نامه-چگونگی-تملک-اموال-غیر-منقول-توسط-اتباع-خارجی-غیر-مقیم-در-جمهوری-اسلامی-ایران
شماره 13235 /ت 13996 هـ 3/11/1374

وزارت امور خارجه
هیات وزیران در جلسه مورخ 19/9/1374 بنا به پیشنهاد شماره 2058 / 713 مورخ 12/2/1374 وزارت امور خارجه و به استناد بند 17 ماده 2 قانون وظایف وزارت امور خارجه ـ مصوب 20/1/1364 ـ آئین نامه چگونگی تملک اموال غیر منقول توسط اتباع خارجی غیر مقیم جمهوری اسلامی ایران را به شرح زیر تصویب نمود :

ماده 1 ـ اتباع خارجی که بدون داشتن پروانه اقامت دایمی به منظور سیاحت و استفاده ییلاقی مسافرتهای منظم فصلی در سنوات متعدد و متوالی به ایران می نمایند باید تقاضای خود را در اظهار نامه ای در بردارنده مشخصات زیر و مدارک و اسناد مربوط از طریق یکی از نمایندگیهای سیاسی و کنسولی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و یا استانداری محل وقوع ملک به همراه مدارک و اسناد مربوط به وزارت امور خارجه تقدیم دارند . اظهار نامه یاد شده باید دارای مشخصات زیر باشند :
الف ـ نام و نام خانوادگی و شغل متقاضی
ب ـ تابعیت فعلی و تابعیت اصلی (در صورت تغییر تابعیت )
ج ـ سن ، وضعیت ، تاهل ، تابعیت فعلی همسر متقاضی و تابعیت وی قبل از ازدواج و در صورت داشتن اولاد تعداد ، جنسیت و سن هر یک
د ـ محل اقامت دایمی متقاضی
تبصره 1 ـ مدارک مورد نیاز شامل تصویر اسناد مالکیت و نشانی محل وقوع ملک و تصویر اوراق گذرنامه متقاضی است . مراجع یاد شده در بالا مکلفند پس از دریافت تقاضا و اسناد و مدارک مربوط و بررسی آنها را به وزارت امور خارجه ارسال کنند . گواهی برابری تصویر مدارک و اسناد مزبور با اصل آنها به عهده مراجع یاد شده در ماده (1) می باشد .
تبصره 2 ـ وزارت امور خارجه پس از کسب نظر از مراجع مربوط (وزارت کشور و وزارت اطلاعات ) موضوع را مورد بررسی قرارداده و در خصوص قبولی یا رد بنا مقتضیات سیاسی اعلام نظر نموده و در صورت موافقت تقاضا را به منظور تصمیم گیری به هیات وزیران ، ارایه خواهد نمود .
ماده 2 ـ محل وقوع ملک مورد تقاضا نبایستی در نقاطی که استملاک خارجیان محدود و یا ممنوع اعلام شده ، واقع شود .
تبصره : وزارت کشور با همکاری وزارت اطلاعات و مراجع نظامی و انتظامی کشور ، فهرست نقاط ممنوع و یا محدود از نظر استملاک اتباع خارجی را تهیه و به وزارت امور خارجه و استانداریها اعلام خواهد کرد
ماده 3 ـ متقاضیان مکلفند ثمن معامله را به صورت ریالی از طریق انتقال یا فروش ارز از یکی از بانکهای مجاز تحصیل و به فروشنده بپردازند ، دفاتر اسناد رسمی موظفند هنگام انجام معامله گواهی بانک مجاز را از خریدار مطالبه و مراتب را با ذکر مشخصات در سند قید کنند .
ماده 4 ـ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پس از انتقال قطعی ملک به متقاضی ، مشخصات مالک و ملک مورد معامله را دفتر مخصوص ، ثبت و جریان امر را جهت درج در دفتر خاص به وزارت خارجه اعلام می دارد .
ماده 5 ـ ثبت ملک به نام ورثه متقاضی در دفتر املاک منوط به رعایت مقررات این آئین نامه خواهد بود .
ماده 6 ـ در صورت عدم مراجعه ورثه ظرف دو سال از زمان فوت مالک یا امتناع ورثه ایشان از انجام موارد مقرر در این آئین نامه ، ملک مورد نظر توسط وزارت اقتصادی و دارایی با رعایت کلیه مقررات مربوط به مزایده بیع شرطی ، از طریق مزایده به فروش خواهد رسید وجه حاصل از آن پس از کسر هزینه ها ، مالیات و عوارض قانونی در حساب خاصی نزد خزانه داری کل نگهداری و سپس به ورثه یاد شده پرداخت خواهد شد . هرگاه ملک مزبور از طریق مزایده به فروش نرود وزارت یاد شده مراتب را یک نوبت در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران آگهی می نماید و پس از انقضای شصت روز از تاریخ درج آگهی مزبور ، ملک را به بالاترین قیمت پیشنهادی خواهد فروخت و وجه آن را به نحو یاد شده در این ماده به ورثه پرداخت خواهد کرد .
ماده 7 ـ کلیه مقررات مغایر با این آئین نامه لغو می شود .
معاون اول رییس جمهور ـ حسن حبیبی

نوع : آیین نامه

شماره انتشار :

تاریخ تصویب : 1374/09/19

تاریخ ابلاغ :

دستگاه اجرایی : وزارت امور خارجه -

موضوع :

منبع : وب سایت قوانین دات آی آر (معاونت آموزش دادگستری استان تهران)

    

قانون های مرتبط

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.