×

قانون الحاق دولت ایران به معاهده واحد مواد مخدر 1961 نیویورک

قانون الحاق دولت ایران به معاهده واحد مواد مخدر 1961 نیویورک

قانون-الحاق-دولت-ایران-به-معاهده-واحد-مواد-مخدر-1961-نیویورک

وکیل


قانون الحاق دولت ایران به معاهده واحد مواد مخدر 1961 نیویورک
ماده واحده - معاهده واحد مربوط به مواد مخدر مشتمل بر یک مقدمه و 51 ماده و چهار فهرست ضمیمه که در تاریخ 30 مارس 1961 (10 فروردین 1341) در نیویورک از طرف نماینده تام الاختیار دولت شاهنشاهی به امضا رسیده است تصویب می شود.
قانون فوق مشتمل بر یک ماده و متن معاهده واحد ضمیمه پس از تصویب مجلس سنا در جلسه روز چهارشنبه 7/4/1351 در جلسه روز یکشنبه هیجدهم تیر ماه یک هزار و سیصد و پنجاه و یک شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
رییس مجلس شورای ملی - عبدالله ریاضی

معاهده واحد درباره مواد مخدر مورخ 1961
مقدمه
طرف های این معاهده
با ابراز علاقه به سلامت جسمی و اخلاقی ابنا بشر.
با علم به این که استعمال طبی مواد مخدر کماکان برای تسکین درد ضروری بوده و باید ترتیبات لازم درنظر گرفته شود تا دسترسی به مواد مزبور برای این منظور تامین گردد.
با علم به این که اعتیاد به مواد مخدر یک بلیه بزرگ برای فرد و یک خطر اقتصادی و اجتماعی برای ابنا بشر محسوب می شود.
با اطلاع از وظیفه ای که در پیشگیری و مبارزه با این بلیه بر عهده دارند.
با توجه بر این نکته که اقدامات متخذه علیه استعمال نابجای مواد مخدر باید به صورت هماهنگ و در سطح جهانی انجام گیرد تا موثر واقع شود.
با اعتقاد بر این که چنین اقدام جهانی ایجاب می نماید که یک همکاری بین المللی بر اساس اصول واحد و به سوی هدف مشترک انجام گیرد.
با اذعان به صلاحیت سازمان ملل متحد در امر نظارت بر مواد مخدر و با ابراز تمایل بر این که دستگاه های بین المللی مربوط در چهار چوب این سازمان گرد آیند.
با تمایل به انعقاد یک کنوانسیون بین المللی قابل قبول برای عموم که جایگزین اکثر عهدنامه های موجودی مربوط به مواد مخدر گردد و استعمال مواد مزبور را محدود به منظورهای طبی و علمی نماید و با ایجاد همکاری بین المللی مداوم برقراری این اصول و حصول هدفهای فوق را تامین نماید به قرار زیر توافق نمودند:
ماده یک - تعریف ها
1 - در سراسر مقررات این قرارداد تعریفهای زیر صادق است مگر در مواردی که خلاف آن به صراحت قید شده و یا فحوای عبارت مفهوم دیگری را برساند.
الف - واژه تهیات ت یعنی هیات بین المللی نظارت بر مواد مخدر.
ب - واژه تحشیش ت یعنی سرشاخه های گلدار یا باردار گیاه شاهدانه (به استثنا دانه ها و برگها وقتی که همراه سرشاخه های گلدار نباشند) که رزین آن ها استخراج نشده باشد قطع نظر از هر اسمی که ممکن است روی آن گذارده باشند.
ج - اصطلاح تگیاه شاهدانه ت یعنی هر نوع گیاهی از نوع شاهدانه .
د - اصطلاح تچرست یعنی رزین جدا شده از گیاه شاهدانه اعم از خام یا تصفیه شده .
ه - واژه تبوته کوکات یعنی هر نوع بوته از جنس اریتروکسیلون .
و - اصطلاح تبرگ کوکات یعنی برگ بوته کوکا به استثنا برگی که تمام اکونین و کوکایین و هر گونه آلکالویید اکونی نیک آن گرفته شده باشد.
ز - واژه تکمیسیون ت یعنی کمیسیون مواد مخدر شورا.
ح - واژه تشورات یعنی شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد.
ط - واژه تکشت ت یعنی کشت خشخاش تریاک دار - بوته کوکا یا گیاه شاهدانه .
ی - واژه تماده مخدرت یعنی هر یک از مواد مندرج در فهرست شماره 1 و فهرست شماره 2 اعم از طبیعی یا صنعتی .
ک - اصطلاح تمجمع عمومی ت یعنی مجمع عمومی ملل متحد.
ل - اصطلاح تقاچاق ت یعنی کشت یا هر داد و ستد مواد مخدر که برخلاف هدفهای این قرارداد انجام گیرد.
م - واژه های تورودت و تصدورت هر یک ضمن معنای خاص خودشان به حمل مواد
مخدر از یک کشور به کشور دیگر و در یک کشور از یک سرزمین به سرزمین دیگر اطلاق می شود.
ن - واژه تساختن ت یعنی کلیه اعمالی (بجز تولید) که به توان به وسیله آن مواد مخدر به دست آورد این تعریف شامل تصفیه و تبدیل یک ماده مخدر به ماده مخدر دیگر نیز می گردد.
س - اصطلاح تتریاک طبی ت یعنی تریاکی که به منظور استعمال دارویی عملیات لازم در آن انجام گرفته باشد.
ع - واژه تتریاک ت یعنی شیره غلیظ شده خشخاش تریاک دار.
ف - اصطلاح تخشخاش تریاک دارت یعنی گیاه نوع پاپاورسومنیفروم - ال .
ض - اصطلاح تکاه خشخاش ت یعنی تمام قسمتهای خشخاش تریاک دار پس از درو به استثنای دانه ها.
ق - واژه تترکیب ت یعنی یک مخلوط جامد یا مایع که در آن ماده مخدر وجود
داشته باشد.
ر - واژه تتولیدت یعنی عملی که شامل برداشت تریاک - برگهای کوکا حشیش و چرس از گیاهانی که آنها را می دهند باشد.
ش - اصطلاح تفهرست شماره یک ت و فهرست شماره 2ت - فهرست شماره 3
3- فهرست
شماره 4ت یعنی فهرستهای مواد مخدر و ترکیباتی که ضمیمه این قرارداد بوده و ممکن است با رعایت مفاد ماده 3 بر حسب ضرورت تغییر یابد.
ت - اصطلاح تدبیر کل ت یعنی دبیر کل سازمان ملل متحد.
ص - اصطلاح تموجودیهای خاص ت یعنی مقادیری مواد مخدر که حکومت یک کشور یا یک سرزمین برای نیازمندیهای خاص خود و رفع نیاز موارد استثنایی در یک
کشور یا یک سرزمین نگاهداری می نماید. اصطلاح نیازمندیهای خاص باید بدین طریق تعبیر شود.
ظ - واژه تموجودیهات یعنی مقادیر مواد مخدر که در یک کشور یا سرزمین به منظورهای زیر نگاهداری می شوند:
1 - برای مصرف طبی و علمی در آن کشور یا قلمرو.
2 - برای ساخت و ترکیب مواد مخدر و مواد دیگر در آن کشور یا قلمرو.
3 - برای صادرات .
ولی شامل مقادیری از مواد مخدر که به شرح زیر نگهداری می شود نخواهد بود.
4 - داروخانه ها و یا سایر توزیع کنندگان خرده فروش مجاز و موسسات یا اشخاص صاحب صلاحیت که در اشتغال مجاز کارهای درمانی یا علمی هستند.
5 - به عنوان موجودیهای خاص .
غ - واژه تسرزمین ت یعنی هر قسمت از یک کشور که از نظر اجرای سیستم گواهینامه های ورود و پروانه های صدور مذکور در ماده 31 مانند یک واحد مشخص
درباره آن عمل می شود - این تعریف شامل حال اصطلاح تسرزمین ت آن چنان که در ماده 42 و ماده 46 به کار رفته نمی گردد.
2 - از نظر این کنوانسیون وقتی ماده مخدر به شخص یا موسسه ای برای توزیع به صورت خرده فروشی یا استعمال طبی یا تحقیق علمی داده شد مصرف شده تلقی می گردد کلمه تمصرف ت طبق این تعریف تعبیر خواهد شد.
ماده 2 - مواد مخدری که تحت نظارت قرار می گیرند
1 - جز مواد مخدر معینی که مشمول موازین نظارت محدود به خود می باشند کلیه
مواد مخدر فهرست شماره یک مشمول تمامی مقررات نظارت است که به موجب این
قرارداد درباره مواد مخدر مجری است به خصوص مراتب مقرر در مواد 4 (بند ج )
- 19 - 20 - 21 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 37.
2 - مواد مخدر فهرست شماره 2 تابع همان موازین نظارت مربوط به مواد مندرج در فهرست شماره یک می باشد به استثنای اقداماتی که در بند 2 و بند 5 ماده 30 درباره معاملات خرده فروشی مقرر شده است .
3 - ترکیبات غیر آنچه در فهرست شماره 3 مندرج است تابع همان اقدامات نظارتی می باشد که شامل حال مواد مخدر محتوی در آنها است ولی برآورد(ماده 19) و آمار (ماده 20) جز آنچه درباره مواد مخدر مذکور انجام می گیرد
درباره اینگونه ترکیبات لازم نخواهد بود و مقررات ماده 29 (بند 2 ردیف ج ) و ماده 30 (بند یک ردیف ب شماره دو) مورد عمل قرار نخواهد گرفت .
4 - ترکیبات مندرج در فهرست شماره 3 تابع همان موازین کنترل می باشد که ترکیبات محتوی مواد فهرست شماره 2 - با این تفاوت که بند یک (ب ) و بندهای 3 تا 15 ماده 31 مورد عمل قرار نخواهد گرفت و برای برآوردها (ماده 19) و آمارها (ماده 20) اطلاعات مورد تقاضا محدود به مقادیر مواد مخدری خواهد بود که در ساختن این ترکیبات به کار رفته است .
5 - مواد مخدر مندرج در فهرست شماره 4 در زمره مواد مخدر فهرست شماره یک محسوب شده و تابع کلیه موازین نظارت مربوط به مواد مخدر فهرست مزبور می باشد و علاوه بر آن :
الف - هر یک از کشورهای متعاهد به سبب خواص به خصوص خطرناک این دسته از مواد مخدر باید کلیه مقررات خاص نظارت را که لازم تشخیص دهند معمول دارند
ب - هر یک از متعاهدین در صورتی که معتقد باشد با اوضاع جاری کشورش این عمل بهترین وسیله حفظ سلامت عمومی است باید تولید - ساخت - صدور - ورود -
تجارت - نگاهداری و یا استعمال داروهای مخدر مزبور را ممنوع سازد مگر به مقادیری که منحصرا برای پژوهش پزشکی و علمی منجمله آزمایشهای بالینی با این مواد ضروری بوده و این تحقیقات باید وسیله یا تحت مراقبت و نظارت مستقیم دولت انجام شود.
6 - علاوه بر موازین نظارت که درباره کلیه مواد مخدر مذکور در فهرست شماره یک اجرا می شود تریاک مشمول مقررات مواد 23 و 24 - برگ کوکا مشمول مقررات مورد 26 و 27 و حشیش مشمول مقررات ماده 28 نیز می گردد.
7 - خشخاش تریاکدار - بوته کوکا - گیاه شاهدانه - کاه خشخاش و برگهای شاهدانه به ترتیب مشمول موازین نظارت مقرر در مواد 22 تا 24 - 23 - 26 - 27 و 22 و 28 - 25 و 28 نیز می گردند.
8 - طرفهای این معاهده آنچه در امکان دارند به کار خواهند بست تا اقدامات نظارتی ممکنه را درباره موادی که مشمول این قرارداد نبوده ولی ممکن است در ساختن غیره مجاز مواد مخدر به کار رود معمول دارند.
9 - طرفهای این معاهده مجبور نیستند مقررات این معاهده را درباره مواد مخدری که برای مقاصد غیر پزشکی یا غیر علمی معمولا در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد به کار بندند مشروط بر این که :
الف - با استفاده از روشهای مناسب تقلیبی (دناتوراسیون ) یا با هر وسیله دیگر اقدام لازم به عمل آید تا از این که داروهای مخدری که بدین طریق مصرف می شود به تواند مورد استعمال نابجا قرار گیرد یا تولید اثرات زیان آور نماید. (بند 3 از ماده 3) و در عمل ماده مضر به تواند از نو جدا شود جلوگیری به عمل آید.
ب - در اطلاعات آماری (ماده 20) که ارسال می دارند میزان هر ماده مخدری را که بدین نحو به کار رفته ذکر نمایند.
ماده 3 - تغییرات در وسعت دامنه نظارت
1 - هرگاه یکی از طرف متعاهد یا سازمان جهانی بهداشت اطلاعاتی در اختیار داشته باشد که به نظرش تغییراتی را در فهرست های مواد مخدر ایجاب به نماید مراتب را منضم بر کلیه اطلاعاتی که در تایید نظر خود دارد به دبیر کل کتبا اعلام خواهد نمود.
2 - دبیر کل گزارش مذکور را با هر گونه اطلاعاتی که مناسب داند برای کلیه کشورها متعاهد و برای کمیسیون و در مواردی که گزارش از طرف یکی از متعاهدین داده شده باشد برای سازمان جهانی بهداشت ارسال خواهد داشت .
3 - هنگامی که گزارش مربوط به ماده مخدری باشد که هنوز در فهرست شماره یک یا 2 درج نشده است طرز عمل از قرار زیر خواهد بود:
1 - کلیه طرفهای متعاهد با اطلاعاتی که در دست دارند امکان به کار بستن موقتی تمام موازین نظارت جاری بر مواد مخدر فهرست شماره یک را درباره ماده مزبور تحت بررسی قرار خواهند داد.
2 - کمیسیون قبل از اخذ تصمیم نهایی طبق مفاد ردیف سه زیرین می تواند تصمیم به گیرد که کلیه طرفهای این معاهده موقتا همه موازین نظارت حاکم بر مواد مخدر فهرست شماره یک را درباره ماده مزبور به کار برند - طرفهای این معاهده به طور موقت اینگونه اقدامات را نسبت به ماده مخدر مورد بحث به کار خواهند بست .
3 - هرگاه سازمان جهانی بهداشت تشخیص دهد که این ماده می تواند ایجاد استعمال نابجا و تولید آثار زیان آور همانند مواد مخدر مندرج در فهرست شماره یک یا فهرست شماره 2 نماید و یا این که قابل تبدیل به یک ماده مخدر می باشد کمیسیون را از جریان امر مستحضر نموده و در این صورت کمیسیون می تواند بنا بر توصیه سازمان جهانی بهداشت تصمیم به گیرد که ماده مزبور در فهرست شماره یک یا فهرست شماره دو منظور شود.
4 - هرگاه سازمان جهانی بهداشت تشخیص دهد یک ترکیب به علت موادی که محتوی در آن است نمی تواند مورد استعمال نابجا قرار گیرد و ایجاد اثرات مضر نماید (بند 3) و داروی مخدر محتوی در آن به آسانی قابل جدا کردن نیست کمیسیون می تواند بنا بر توصیه سازمان جهانی بهداشت این ترکیب را در فهرست شماره 3 قرار دهد.
5 - اگر سازمان جهانی بهداشت معلوم کند که یک داروی مخدر مندرج در فهرست
شماره یک به خصوص قابلیت آن دارد که مورد استفاده نابجا قرار گیرد و ایجاد اثرات مضر نماید (بند 3) و در مقابل این خطر فواید درمانی قابل توجه جز آنچه در مواد مخدر فهرست شماره 4 وجود دارد دیده نمی شود کمیسیون می تواند طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت آن ماده مخدر را در فهرست شماره 4 قرار دهد.
6 - هر وقت گزارش مربوط باشد به ماده مخدر مندرج در فهرست شماره یک یا
فهرست شماره 2 و یا به ترکیبی که در فهرست شماره 3 مندرج می باشد کمیسیون
می تواند قطع نظر از عمل پیش بینی شده در بند 5 بر حسب توصیه سازمان جهانی
بهداشت هر یک از فهرستها را به ترتیب زیر تغییر دهد:
الف - انتقال یک ماده مخدر از فهرست شماره یک به فهرست شماره 2 یا از
فهرست شماره 2 به فهرست شماره یک یا.
ب - حذف یک ماده مخدر با یک ترکیب (بسته به مورد) از یکی از فهرستها.
7 - هر تصمیمی که از طرف کمیسیون در اجرای این ماده از قرارداد اتخاذ گردد وسیله دبیر کل به کلیه کشورهای عضو سازمان ملل متحد - به کشورهای غیر عضو لیکن متعاهد این قرارداد - به سازمان جهانی بهداشت و به هیات اطلاع داده خواهد شد - تصمیم متخذه برای هر کشور متعاهد از تاریخ دریافت اطلاعیه معتبر بوده و پس از آن متعاهدین باید کلیه مقرراتی را که بر اثر این قرارداد لازم باشد معمول دارند.
8 - الف - هر نوع تصمیم کمیسیون مبنی بر تغییر یک فهرست اگر از طرف کشور متعاهد در ظرف 90 روز پس از تاریخ دریافت اطلاعیه مربوطه تقاضا شود مورد رسیدگی شوری قرار خواهد گرفت این تقاضا با کلیه اطلاعات مربوط که بر اساس آن درخواست به عمل آمده است برای دبیر کل فرستاده می شود.
ب - دبیر کل رونوشت درخواست و اطلاعات مربوطه را برای کمیسیون سازمان جهانی بهداشت و کلیه متعاهدین ارسال خواهد داشت و دعوت خواهد نمود که نظرات خود را ظرف 90 روز ارائه دهند - کلیه نظرات دریافتی برای رسیدگی به
شوری فرستاده خواهد شد.
ج - شوری می تواند تصمیم کمیسیون را تایید کرده - تغییر دهد و یا لغو نماید و تصمیم شوری قطعی خواهد بود. - تصمیم شوری به کلیه کشورهای عضو سازمان ملل متحد - کشورهای غیر عضوی که متعاهد این قرارداد می باشند - به کمیسیون - به سازمان جهانی بهداشت و به هیات اعلام خواهد شد.
د - تصمیم کمیسیون در طول مدتی که نظر شوری هنوز اعلام نشده به قوت خود باقی خواهد بود.
9 - تصمیمات کمیسیون که طبق مفاد این ماده اتخاذ می شود تابع جریان تجدد نظر مقرر در ماده 7 نخواهد بود.
ماده 4 - تعهدات عمومی
1 - طرف های این معاهده اقدامات قانونگذاری و اداری لازم را که برای تامین مراتب زیر ضروری است معمول خواهند داشت :
الف - برای اجرای مقررات این قرارداد در سرزمینهای خود.
ب - برای همکاری با کشورهای دیگر در اجرای مقررات این قرارداد - و
ج - با توجه به مقررات این قرارداد برای محدود کردن تولید - ساخت - صدور
- ورود - پخش - تجارت - استعمال و نگاهداری مواد مخدر منحصرا به منظورهای
طبی و علمی .
ماده 5 - دستگاه های بین المللی نظارت
با تصدیق صلاحیت سازمان ملل متحد در امر نظارت بین المللی بر مواد مخدر طرف های این معاهده توافق دارند وظایفی را که وسیله این قرارداد برای کمیسیون مواد مخدر شورای اقتصادی و اجتماعی و برای هیات بین المللی نظارت بر مواد مخدر تعیین گردیده به آنها بسپارند.
ماده 6 - هزینه های دستگاه های بین المللی نظارت
هزینه های کمیسیون و هیات به ترتیبی که مجمع عمومی تعیین خواهد کرد به عهده سازمان ملل متحد خواهد بود - آن دسته از طرف های این معاهده که عضو سازمان ملل متحد نمی باشد در مخارج دستگاه های بین المللی نظارت سهیم خواهند
شد - مجمع عمومی متناوبا پس از مشورت با دولت های متعاهد مزبور مبلغ سهمیه ای را که عادلانه تشخیص دهد تعیین خواهد نمود.
ماده 7 - تجدیدنظر درباره تصمیمات و توصیه های کمیسیون
به استثنا تصمیمات پیش بینی شده در ماده 3 هر تصمیم و یا توصیه که در زمینه اجرای مقررات این معاهده از طرف کمیسیون به تصویب برسد موکول به تصویب شورا با مجمع عمومی یا هر نوع تغییری خواهد بود که وسیله هر یک از این دو دستگاه در آن داده شود و به همین نحو خواهد بود سایر تصمیمات و توصیه های کمیسیون .
ماده 8 - وظایف کمیسیون
کمیسیون اختیار دارد کلیه مسائلی را که با هدفهای این معاهده بستگی دارد مورد رسیدگی قرار دهد به خصوص :
الف - درباره تغییر در فهرست ها طبق ماده 3.
ب - درباره جلب توجه هیات راجع به هر مسئله ای که می تواند با وظایف او ارتباط داشته باشد.
ج - درباره تنظیم توصیه های لازم برای اجرای مقررات این قرارداد با نیل به هدفهای آن منجمله برنامه های پژوهش علمی و تبادل اطلاعاتی که جنبه علمی یا فنی دارد. و
د - درباره جلب توجه دولتهای غیر متعاهد به تصمیمات و توصیه هایی که به
استناد وظائفی که در این معاهده بر عهده اش گذارده تصویب می نماید - بدین منظور که آنها هم موضوع اقدام درباره آنها را تحت مطالعه قرار دهند.
ماده 9 - ترکیب هیات
1 - هیات مرکب از 11 عضو می باشد که به قرار زیر وسیله شورا انتخاب می شوند:
الف - سه عضو با تجربه در پزشکی - در داروشناسی یا در داروسازی از فهرستی شامل حداقل پنج نفر که از طرف سازمان بهداشت جهانی برگزیده شده باشند - و
ب - هیات عضو از فهرست اشخاصی که از طرف اعضا سازمان ملل متحد و از طرف کشورهای متعاهد که عضو سازمان هستند تعیین شده باشند.
2 - اعضا هیات باید اشخاصی باشند که از لحاظ صلاحیت - بیطرفی و بی غرضی مورد اعتماد عموم باشند و در تمام مدت عضویت نباید عهده دار هیچ سمت یا فعالیتی شوند که آنها را از بیطرفی در انجام وظایفشان باز می دارد - شورا ضمن مشورت با هیات کلیه ترتیبات لازم را جهت تامین استقلال کامل فنی آنها در انجام وظایفشان می دهد.
3 - شورا با رعایت اصل نمایندگی جغرافیایی عادلانه باید اهمیت این موضوع را درنظر گیرد که از اشخاصی که در جریان وضعیت مواد مخدر کشورهای تولیدکننده - سازنده و مصرف کننده بوده و به این نوع کشورها بستگی هایی داشته باشند به نسبت عادلانه در هیات داخل نماید.
ماده 10 - مدت عضویت و دستمزد اعضا هیات
1 - مدت عضویت اعضا هیات سه سال بوده و قابل انتخاب مجدد می باشند.
2 - مدت عضویت هر عضو شب قبل از اولین جلسه هیات که جانشین او در آن حق
شرکت دارد پایان می پذیرد.
3 - یک عضو هیات که در سه جلسه متوالی غیبت نماید مستعفی تلقی خواهد شد.
4 - شورا می تواند با پیشنهاد هیات یک عضو هیات را که دیگر شرایط عضویت مندرج در بند 2 ماده 9 را رعایت نمی نماید منفصل سازد - این پیشنهاد باید با رای موافق 8 عضو هیات تنظیم شده باشد.
5 - وقتی که در طی دوره عضویت یک عضو هیات محل او خالی شود شورا هرچه زودتر با رعایت مفاد ماده 9 محل خالی مزبور را با انتخاب عضوی دیگر برای بقیه مدت دوره عضویت پر می نماید.
6 - اعضا هیات دستمزدی مناسب که مبلغ آن وسیله مجمع عمومی تعیین می شود
دریافت می دارند.
ماده 11 - آیین نامه داخلی هیات
1 - هیات رییس خود و اعضایی را که برای تشکیل اداره خود لازم داند انتخاب و آیین نامه داخلی خود را تصویب می نماید.
2 - هیات به دفعاتی که به عقیده او برای انجام صحیح وظایفش لازم باشد تشکیل جلسه خواهد داد ولی باید دست کم دو جلسه در سال داشته باشد.
3 - حد نصاب لازم برای تشکیل جلسات هیات حضور 7 عضو می باشد.
ماده 12 - اجرای روش برآوردها
1 - هیات تاریخ با تاریخهایی را که برآوردهای مقرر در ماده 19 باید فرستاده شود و همچنین شکلی را که برآوردها باید بدان صورت ارائه گردند تعیین خواهد کرد و فرمولرهایی را بدین منظور تجویز خواهد نمود.
2 - در مورد کشورها و سرزمینهایی که این قرارداد شامل حال آنها نمی شود هیات از دولت های مربوط درخواست می نماید که برآوردها را طبق مفاد این قرارداد ارسال دارند.
3 - در صورتی که دولتی تا تاریخ مقرر برآوردهای مربوط به یکی از سرزمین های خود را نفرستد هیات تا حد امکان و تا آنجا که به تواند با همکاری دولت مربوطه راسا برآوردها را تعیین خواهد نمود.
4 - هیات برآوردها منجمله برآوردهای تکمیلی را بررسی خواهد نمود و جز در مورد نیازمندیهای خاص نسبت به هر کشور یا سرزمین که برای آن یک برآورد فرستاده شده اگر اطلاعاتی را به منظور تکمیل برآوردها یا روشن شدن نکات آن لازم داند می تواند خواستار شود.
5 - هیات سپس هرچه زودتر برآوردها منجمله برآوردهای مکمل را تایید خواهد نمود. همچنین با رضایت دولت مربوط می تواند آنها را تغییر دهد.
6 - علاوه بر مدارک پیش بینی شده در ماده 15 هیات در تاریخهایی که تعیین خواهد نمود ولی از سالی یک بار نباید کمتر باشد اطلاعاتی راجع به برآوردها که به نظرش موجب تسهیل اجرای این قرارداد می شود منتشر خواهد نمود.
ماده 13 - اجرای روش آمارها
1 - هیات طرز و شکلی را که آمارهای موضوع ماده 20 باید بدان صورت فرستاده شود تعیین خواهد نمود و فرمولرهای این منظور را تجویز خواهد کرد.
2 - هیات به منظور تعیین این که طرف های این معاهده یا کشورهای دیگر طبق مقررات این قرارداد رفتار نموده اند یا خیر آمارها را مورد رسیدگی قرار خواهد داد.
3 - هیات می تواند اطلاعات اضافی را که برای تکمیل یا روشن شدن موارد موجود
در آن لازم داند به خواهد.
4 - هیات صلاحیت آن را نخواهد داشت که راجع به آمارهای مربوط به مواد مخدر برای نیازمندیهای خاص پرسش یا اظهار عقیده کند.
ماده 14 - اقدامات هیات در تامین اجرای مقررات این معاهده
1 - الف - هرگاه پس از بررسی اطلاعاتی که دولت ها به موجب مقررات این معاهده برای هیات می فرستند یا بررسی اطلاعات مربوط به مسائل ناشی از مقررات مذکور که دستگاه های ملل متحد می دهند هیات دلیلی داشته باشد که فکر کند هدفهای این معاهده به علت عدم اجرای مقررات آن وسیله یک متعاهد یا یک کشور یا یک قلمرو سخت به مخاطره افتاده است حق دارد از دولت آن کشور یا سرزمین مورد بحث توضیحات به خواهد با حفظ این حق که هیات می تواند توجه طرف های متعاهد و شورا و کمیسیون را به موضوع جلب نماید به نحوی که در ردیف (ج ) زیرین پیش بینی شده است - هیات درخواست اطلاعات و یا توضیحی را که یک دولت به موجب این بند می دهد محرمانه تلقی خواهد نمود.
ب - پس از اقدام طبق بند (الف ) فوق هیات می تواند اگر لازم داند از دولت مربوط به خواهد تا اقدامات اصلاحی که بنا به مقتضیات برای تامین اجرای موازین این قرارداد ضروری به نظر می رسد معمول دارد.
ج - هرگاه هیات ملاحظه نمود که دولت مربوط وقتی طبق ردیف (الف ) فوق از او تقاضا شد از دادن توضیحات قانع کننده قصور ورزیده و یا از قبول اقدامات اصلاحی که به موجب ردیف (ب ) فوق از او خواسته شده کوتاهی نموده است می تواند توجه طرف های این معاهده و شورا و کمیسیون را به موضوع جلب نماید.
2 - وقتی که هیات توجه طرف های متعاهد - شورا و کمیسیون را بر طبق ردیف (ج ) بند یک بالا به موضوعی جلب می نماید می تواند اگر چنین ترتیبی را لازم به بیند به طرف های این معاهده توصیه نماید ورود مواد مخدر را از کشور مورد بحث و یا صدور مواد مخدر را به مقصد آن مملکت یا سرزمین و یا ورود و صدور هر دو را خواه برای مدتی معین خواه تا زمانی که وضع موجود در آن کشور یا سرزمین موجب رضایت او گردد متوقف نمایند - کشور مورد بحث حق دارد موضوع را به شورا ارجاع کند.
3 - هیات حق دارد درباره هر موضوع که به موجب مقررات این ماده نسبت بدان اقدام شده گزارشی منتشر سازد و آن را به شورا بفرستد تا برای کلیه طرفهای این معاهده ارسال دارد. اگر هیات تصمیمی را که به موجب این ماده اتخاذ شده و یا اطلاعاتی که منجر به این تصمیم گردیده در گزارش مذکور انتشار دهد باید نظریه دولت مورد بحث را نیز در صورتی که دولت مزبور تقاضا کند در آن
گزارش انتشار دهد.
4 - در مواردی که تصمیم هیات که طبق این ماده انتشار یافته به اتفاق آرا گرفته نشده باشد عقیده اقلیت هم باید ارائه شود.
5 - در جلساتی از هیات که طبق این ماده مسئله ای مورد رسیدگی قرار می گیرد هر مملکت که مستقیما در آن مسئله ذینفع باشد دعوت می شود تا نماینده ای برای شرکت در آن جلسات اعزام دارد.
6 - تصمیماتی را که هیات به موجب این ماده اتخاذ می نماید باید با اکثریت دو ثلث عده کل اعضا هیات به تصویب رسیده باشد.
ماده 15 - گزارش های هیات
1 - هیات یک گزارش سالانه درباره کارهای خود و گزارش های تکمیلی دیگر که ممکن است لازم شناسد تهیه می نماید - در این گزارشها همچنین یک تجزیه و تحلیل از برآوردها و اطلاعات آماری که در اختیار دارد و در موارد مناسب شرحی از توضیحاتی که دولت ها خواسته اند به دهند و یا از آنها خواسته شده و نیز هر اظهار نظر یا توصیه که ممکن است به خواهد ابراز دارد - بیان خواهد شد.
این گزارش ها از طریق کمیسیون که به تواند درباره آن اظهار نظرهایی که شایسته داند به نماید به شورا عرضه می گردد.
2 - گزارشها برای طرف های این معاهده ارسال می گردد و سپس به وسیله دبیر کل
انتشار می یابد طرف های این معاهده پخش آزاد این گزارش ها را اجازه می دهند.
ماده 16 - دبیرخانه
خدمات دبیرخانه کمیسیون و هیات از طرف دبیر کل تامین می گردد.
ماده 17 - اداره مخصوص
طرفهای این معاهده باید یک اداره مخصوص که مسئول اجرای مقررات این معاهده باشد داشته باشند.
ماده 18 - اطلاعاتی که باید طرفهای این معاهده به دبیر کل به دهند 1 - طرفهای این معاهده اطلاعاتی را که کمیسیون می تواند به عنوان ضرورت برای انجام وظایف خود درخواست نماید به دبیر کل خواهند داد - و به خصوص :
الف - یک گزارش سالیانه مربوط به نحوه اعمال معاهده در هر یک از سرزمین هایشان .
ب - به موقع خود متن کلیه قوانین و آیین نامه هایی که به منظور مجری ساختن این معاهده تصویب شده است .
ج - هر گونه توضیحات که کمیسیون در خصوص امور قاچاق خواهد خواست و به خصوص شرح هر مورد قاچاق مکشوفه که خواه به سبب روشن ساختن منشا دریافت مواد مخدر برای قاچاق خواه به علت مقادیر آن یا روشی که قاچاقچیان به کار برده اند می تواند واجد اهمیت باشد - و د - اسامی و آدرسهای مقامات اداری که اجازه صدور پروانه یا گواهینامه های صدور و ورود دارند.
2 - طرفهای این معاهده اطلاعات پیش بینی شده در بند قبل را به شکل و در تاریخ های معین و روی فرمولرهایی که کمیسیون به کار بردن آنها را درخواست خواهد نمود ارسال خواهند داشت .
ماده 19 - برآوردهای نیازمندیها به مواد مخدر
1 - طرفهای این معاهده هر سال برای هر یک از سرزمین های خود به ترتیب و به شکلی که هیات تعیین خواهد نمود و روی فرمولرهایی که وسیله هیات تهیه خواهد شد برآوردهای مربوط به مراتب زیر را به شرح ذیل به هیات ارسال خواهد داشت :
الف - مقادیر مواد مخدر که برای منظورهای طبی و علمی مصرف خواهد شد.
ب - مقادیر مواد مخدر که برای ساختن مواد مخدر دیگر - ترکیبات مندرج در فهرست شماره 3 و موادی که در این معاهده بدانها اشاره نشده به کار خواهد
رفت .
ج - مقادیری از مواد مخدر که در 31 دسامبر سالی که برآوردها مربوط به آن هستند موجود خواهند بود - و
د - مقادیر مواد مخدر که لازم است به موجودیهای خاص اضافه شود.
2 - با رعایت کاهش که در بند 3 ماده 21 پیش بینی شده است کل برآوردها برای هر سرزمین و برای هر ماده مخدر عبارت خواهد بود از مجموع مقادیری که به موجب ردیفهای (الف ) و (ب ) و (ج ) بند یک این ماده تعیین می شوند به اضافه هر مقداری که برای رساندن موجودیهای 31 دسامبر سال قبل به میزان برآورد شده طبق ردیف (ج ) بند یک لازم باشد.
3 - هر دولت می تواند در جریان سال برآوردهای تکمیلی ضمن توضیح مقتضیاتی که آن را ایجاب نموده است ارسال دارد.
4 - طرف های این معاهده روشی را که برای تعیین مقادیر قید شده در برآوردها به کار برده اند و نوع تغییراتی که در این روش منظور خواهند داشت به هیات اطلاع خواهند داد.
5 - با ملحوظ داشتن کاهش که در بند 3 ماده 21 پیش بینی شده است برآوردها نباید از حد لزوم تجاوز نماید.
ماده 20 - آمارهایی که باید به هیات داده شود
1 - طرف های این معاهده برای هر یک از سرزمین های خود به ترتیب و به شکلی که هیات تعیین خواهد نمود و روی فرمولرهایی که وسیله هیات در اختیار گذاشته می شود آمارهای مربوط به موضوعهای زیر را برای هیات خواهند فرستاد:
الف - تولید یا ساخت مواد مخدر.
ب - استفاده از مواد مخدر برای ساخت مواد مخدر دیگر - ترکیبات مندرج در فهرست شماره 3 و موادی که در این قرارداد بدان ها اشاره نشده و استفاده از کاه خشخاش برای ساخت مواد مخدر.
ج - مصرف مواد مخدر.
د - واردات و صادرات مواد مخدر و کاه خشخاش .
ه - مواد مخدر ضبط شده و ترتیب مصرف آنها.
و - موجودیهای مواد مخدر در 31 دسامبر سالی که آمارها مربوط به آن سال می باشد.
2 - الف - آمارهای مربوط به موضوعهای مذکور در بند یک به استثنا ردیف (د) سالانه تهیه شده و حداکثر تا 30 ژوئن سالی که متعاقب سال مربوط به گزارش است به هیات داده خواهد شد.
ب - آمارهای مربوط به موضوعهای مندرج در ردیف (د) بند یک سه ماه به سه ماه تهیه شده و در ظرف یک ماه پس از سه ماهی که گزارش مربوط به آن است به هیات داده خواهد شد.
3 - علاوه بر اطلاعاتی که در بند یک این ماده بدان اشاره شده است طرفهای این معاهده می توانند تا حدود امکان درباره هر یک از سرزمین های خود اطلاعاتی شامل مساحت (به هکتار) زمینهایی که برای تولید تریاک کشت شده است به هیات به دهند.
4 - طرفهای این معاهده ملزم نیستند آمارهای مربوط به موجودیهای خاص را به دهند ولی آمارهای مربوط به مواد مخدر که برای نیازمندیهای خاص از خارج وارد کرده و یا در خود کشور یا سرزمین به دست آورده اند و همچنین آمارهای راجع به مقادیر مواد مخدر که برای تامین احتیاجات افراد کشوری از موجودیهای خاص برداشت شده جداگانه به هیات خواهند داد.
ماده 21 - محدودیت ساخت و ورود
1 - مجموع مقادیر هر ماده مخدر که طی یک سال معین وسیله یک کشور یا سرزمین ساخته و وارد خواهد شد نباید از جمع مقادیر زیر تجاوز نماید:
الف - مقدار مصرف شده در حدود برآورد مربوط به منظورهای طبی و علمی .
ب - مقدار به کار رفته در حدود برآورد مربوط برای ساختن مواد مخدر دیگر - ترکیبات مندرج در فهرست شماره 3 و موادی که در این معاهده بدان اشاره نشده است .
ج - مقدار صادر شده .
د - مقداری که به موجودی اضافه شده برای آن که موجودی به میزان مذکور در برآورد مربوط برسد - و
ه - مقداری که در حدود برآورد مربوط برای نیازمندیهای خاص گرفته شده است .
2 - از مجموع مقادیر مندرج در بند یک تمامی مقداری که کشف و ضبط شده و در بازار قانونی گذاشته شده - همچنین تمامی مقداری که از موجودیهای خاص برای تامین احتیاجات افراد کشوری برداشت شده است کسر خواهد شد.
3 - اگر هیات ملاحظه نماید که مقدار ساخته شده و وارده در جریان یک سال از مجموع مقادیر مذکور در بند یک منهای کسورات پیش بینی شده در بند 2 این ماده تجاوز می نماید مقدار اضافی که بدین نحو حاصل شده و در آخر سال باقی می ماند سال بعد از مقداری که باید ساخته یا وارد شود و همچنین از جمع برآوردهای تعریف شده در بند 2 ماده 19 کسر خواهد شد.
4 - الف - اگر از آمارهای واردات یا صادرات (ماده 20) معلوم شود که مقدار صادره به مقصد کشور یا هر سرزمین از جمع برآوردهای مربوط به این کشور یا سرزمین به نحوی که در بند 2 ماده 19 بیان گردیده با افزایش مقادیری که به نام صادر شده اعلام گردیده و کاهش هر مقدار اضافی طبق بند 3 این ماده تجاوز نماید هیات می تواند این موضوع را به کشورهایی که به نظرش باید از این جریان مستحضر باشند اطلاع دهد.
ب - به محض دریافت چنین یادداشتی طرف های این معاهده طی سال مورد بحث دیگر اجازه هیچگونه صادرات جدید مواد مخدر که به مقصد آن کشور یا قلمرو باشد
نخواهند داد - مگر:
1 - در موردی که یک برآورد تکمیلی برای این کشور یا سرزمین داده شود که تواما شامل هر مقدار وارده اضافی و مقدار مورد نیاز اضافی باشد - یا
2 - در موارد استثنایی که به نظر دولت کشور صادرکننده صدور برای درمان بیماران ضروری می باشد.
ماده 22 - ترتیب خاص در مورد کشت
زمانی که در یک کشور یا در یکی از سرزمینهای یکی از طرفهای متعاهد وضع به نحوی باشد که منع کشت خشخاش تریاک دار - بوته کوکا یا گیاه شاهدانه به نظرش مناسبترین اقدام برای حمایت سلامت عمومی و جلوگیری از انحراف مواد مخدر به طرف قاچاق می باشد طرف مذکور کشت را ممنوع خواهد کرد.
ماده 23 - سازمانهای ملی تریاک
1 - هر یک از طرفهای متعاهد که اجازه کشت خشخاش تریاک دار به منظور تولید تریاک می دهد باید یک یا چند سازمان دولتی که منبعد در این ماده به نام سازمان خوانده می شود برقرار نماید تا مسئول اجرای وظایف منظور در این ماده باشد. اگر قبلا چنین سازمانی را به وجود نیاورده باشند.
2 - هر متعاهد مذکور در بند بالا مقررات ذیل را درباره کشت خشخاش تریاک دار به منظور تولید تریاک و نیز در مورد تریاک به کار خواهد بست :
الف - سازمان مناطق و قطعه زمینهایی را که در آن کشت خشخاش تریاک دار برای تولید تریاک مجاز خواهد بود تعیین خواهد نمود.
ب - فقط کشاورزانی که دارای پروانه صادره از سازمان می باشند اجازه اقدام به این کشت را خواهند داشت .
ج - هر پروانه مساحت زمینی را که کشت روی آن اجازه داده شده مشخص خواهد
نمود.
د - هر کشتکار خشخاش تریاک دار ملزم به تحویل کل محصول تریاک خود به سازمان خواهد بود سازمان این محصول را خواهد خرید و در اسرع اوقات ممکنه که حداکثر دیرتر از چهار ماه پس از پایان برداشت محصول نباشد آن را در تملک خود در خواهد آورد.
ه - در مورد تریاک سازمان منحصرا حق وارد کردن ، صادر کردن ، تجارت عمده و نگاهداری موجودیها را خواهد داشت به استثنا موجودیهایی که وسیله سازندگان آلکالوییدهای تریاک ، تریاک طبی یا ترکیباتی که اساس آن تریاک است نگاهداری می شود. متعاهدین ملزم نیستند این حق را درباره تریاک طبی و ترکیباتی که تریاک اساس آن است بسط دهند.
3 - وظایف اداری پیش بینی شده در بند 2 وسیله سازمان دولتی واحد انجام خواهد گرفت مشروط بر آن که قانون اساسی کشور متعاهد مربوط آن را اجازه دهد.
ماده 24 - محدودیت های مربوط به تولید تریاک برای تجارت بین المللی
1 - الف - اگر یکی از طرفهای این معاهده به خواهد شروع به تولید تریاک نماید و یا به میزان تولید تریاک خود بیفزاید باید نیازمندی جاری دنیا را به تریاک طبق برآوردهای منتشره از طرف هیات درنظر گیرد تا تولید تریاک او یک اضافه تولید تریاک در دنیا به همراه نیاورد.
ب - هیچ طرف متعاهدی اجازه تولید تریاک نخواهد داد یا تولید تریاک خود را اضافه نخواهد نمود اگر به نظر او این تولید یا افزایش تولید در سرزمین او خطر آن را دارد که به نفع قاچاق تریاک تمام شود.
2 - الف - مشروط به مقررات بند یک هرگاه طرف متعاهدی که در اول ژانویه 1961 تریاک برای صادرات تولید نمی کرده به خواهد تریاکی که تولید می کند به مقادیری که از پنج تن در سال تجاوز نمی نماید صادر کند موضوع را منضم به اطلاعاتی درباره مراتب زیر به هیات خواهد نوشت :
اول - نظارت های حاکم طبق این قرارداد درباره تریاکی که تولید و صادر می شود.- و
دوم - نام کشور یا کشورهایی که انتظار دارد تریاک بدان جا صادر کند. و هیات خواهد توانست این یادداشت را تصویب کند و یا به متعاهد مزبور توصیه کند که مبادرت بر تولید تریاک برای صدور ننماید.
ب - هرگاه طرف متعاهدی غیر از طرف متعاهد مذکور در بند 3 به خواهد تولید بیش از پنج تن تریاک برای صدور در سال نماید موضوع را به شورا خواهد نوشت و به این یادداشت اطلاعات مربوط منجمله مراتب زیر را ضمیمه خواهد نمود:
اول - برآورد مقادیری که قرار است برای صدور تولید شود.
دوم - نظارت های موجود یا پیشنهادی در مورد تریاکی که باید تولید شود.
سوم - نام کشور یا کشورهایی که طرف متعاهد انتظار دارد این تریاک را بدان جا صادر کند و شوری خواهد توانست یادداشت را تصویب نماید یا به متعاهد مذکور توصیه کند که مبادرت به تولید تریاک برای صدور ننماید.
3 - با وجود مقررات قسمتهای (الف ) و (ب ) بند 2 متعاهدی که در جریان مدت 10 سال بلافاصله قبل از اول ژانویه 1961 تریاک تولیدی خود را صادر می نموده خواهد توانست به صدور تریاکی که تولید می نماید ادامه دهد.
4 - الف - یک طرف متعاهد از پنج کشور یا سرزمینی تریاک وارد نخواهد نمود مگر آن که تریاک مزبور در سرزمین های زیر تولید شده باشد:
اول - از طرف متعاهد مذکور در بند 3.
دوم - از طرف متعاهدی که طبق مقررات قسمت (الف ) بند 2 اطلاعیه ای برای هیات
فرستاده باشد. - یا
سوم - از طرف متعاهدی که طبق مقررات قسمت (ب ) بند 2 موافقت شورا را کسب کرده باشد.
ب - با وجود مقررات قسمت (الف ) این بند معهذا یک طرف متعاهد می تواند تریاک تولیدی هر کشوری را که در مدت 10 سال قبل از اول ژانویه 1961 تریاک تولید و صادر می نموده وارد کند مشروط بر آن که کشور مزبور به منظور رعایت مفاد ماده 3 یک سازمان یا دستگاه نظارت ملی ایجاد کرده و وسائل موثر برای جلوگیری از انحراف تریاک تولیدی به بازار قاچاق دارا باشد.
5 - مقررات این ماده یک طرف متعاهد را از مراتب زیر جلوگیری نمی نماید:
الف - از تولید تریاک کافی برای احتیاجات خود - یا
ب - از صدور تریاک قاچاق ضبط شده به یک کشور متعاهد دیگر بر طبق شرایط
این قرارداد.
ماده 25 - نظارت بر کاه خشخاش
1 - طرف متعاهدی که کشت خشخاش تریاک دار را برای منظورهای دیگر غیر از تولید تریاک اجازه دهد کلیه اقدامات لازم را معمول خواهد داشت :
الف - که از چنین خشخاش تریاک دار تریاک تولید نشود - و
ب - که ساخت مواد مخدر از کاه خشخاش به نحو رضایت بخش کنترل گردد.
2 - طرف های این معاهده برای کاه خشخاش روش گواهینامه های ورود و پروانه های صدور که در بندهای 4 تا 15 ماده 31 پیش بینی شده معمول خواهد داشت .
3 - طرف های این معاهده همان آمارهایی را که برای مواد مخدر در بندهای یک (د) و 2 (ب ) ماده 20 پیش بینی شده برای ورود و صدور کاه خشخاش ارسال خواهند داشت .
ماده 26 - بوته کوکا و برگ کوکا
1 - اگر طرف متعاهدی کشت بوته کوکا را اجازه دهد در مورد آن و همچنین در مورد برگ کوکا آن روش نظارت که در ماده 23 برای خشخاش تریاک دار مقرر گردیده معمول خواهد داشت لیکن در مورد قسمت (د) بند 2 این ماده تعهد
مربوط به سازمان مذکور فقط عبارت خواهد بود از تحویل گرفتن محصول هرچه زودتر پس از برداشت .
2 - در حدود امکان طرف های این معاهده ریشه کن ساختن بوته های خودروی کوکای موجود را معمول خواهند داشت و بوته های کوکا را که غیر قانونی کشت شده باشد معدوم خواهند نمود.
ماده 27 - مقررات تکمیلی راجع به تریاک کوکا
1 - طرف های این معاهده می توانند استفاده از برگهای کوکا را برای تهیه یک محصول معطر (چاشنی ) که نباید محتوی هیچگونه آلکالویید باشد اجازه دهند و می توانند تا حدودی که برای این کار لازم باشد تولید، ورود، صدور، تجارت و نگاهداری این برگها را اجازه دهند.
2 - طرف های متعاهد به طور جداگانه برآوردها (ماده 19) و آمارهای (ماده 20) مربوط به برگهای کوکا مخصوصا تهیه محصول معطر (چاشنی ) فوق را ارسال خواهند داشت معذالک اگر همان برگهای کوکا که برای استخراج آلکالوییدها به کار رفته برای تهیه محصولات معطر مزبور نیز مورد استفاده قرار گرفته و این موضوع در برآوردها و آمارها توضیح داده شده باشد انجام این امر مورد ندارد.
ماده 28 - نظارت بر حشیش
1 - اگر طرف متعاهدی کشت گیاه شاهدانه را به منظور تولید حشیش یا چرس اجازه دهد باید درباره آن روش نظارتی را که در ماده 23 راجع به نظارت بر خشخاش تریاک دار مقرر گردید به کار بندد.
2 - این قرارداد درباره کشت گیاه شاهدانه منحصرا به منظورهای صنعتی (الیاف و دانه ها) یا برای مقاصد باغبانی جاری نخواهد بود.
3 - طرف های این معاهده مقرراتی را تصویب خواهند نمود که ممکن است برای جلوگیری از استعمال نابه جای برگهای گیاه شاهدانه یا قاچاق آن ضروری باشد.
ماده 29 - ساخت
1 - طرف های این معاهده مقرر خواهند داشت که ساخت مواد مخدر با پروانه صورت گیرد مگر وقتی که این ساخت وسیله بنگاه یا بنگاه های دولت انجام گیرد.
2 - طرفهای این معاهده :
الف - درباره کلیه اشخاص و بنگاه هایی که اشتغال بر ساخت مواد مخدر دارند و یا در این امر مداخله می کنند مراقبت لازم مرعی خواهند داشت .
ب - موسسات و امکنه ای را که ساخت ممکن است در آنجا انجام گیرد تابع روش اخذ پروانه قرار خواهند داد.
ج - مقرر خواهند داشت که سازندگان پروانه دار مواد مخدر جوازهای متناوب بگیرند که در آن انواع و مقادیر مواد مخدر که حق ساخت خواهند داشت تصریح شده باشد لیکن جواز متناوب برای ترکیبات ضروری نخواهد بود.
3 - طرف های این معاهده از تجمع مقادیر مواد مخدر و کاه خشخاش نزد سازندگان مواد مخدر زائد بر مقادیری که برای گردش کار عادی بنگاه با توجه به وضع بازار لازم است جلوگیری خواهند نمود.
ماده 30 - تجارت و پخش
1 - الف - طرف های این معاهده مقرر خواهند داشت که تجارت و پخش مواد مخدر با پروانه انجام گیرد مگر آن که این تجارت یا پخش وسیله بنگاه یا بنگاه های دولت انجام شود.
ب - طرف های این معاهده :
اول - درباره کلیه اشخاص و بنگاه هایی که اشتغال به تجارت یا پخش مواد مخدر داشته و یا در این امر مداخله دارند مراقبت لازم معمول خواهند داشت .
دوم - موسسات و امکنه ای را که این تجارت و این پخش ممکن است در آنجا صورت گیرد تابع روش اخذ پروانه خواهند نمود لیکن برای ترکیبات گرفتن این پروانه لازم نخواهد بود.
ج - مقررات قسمتهای (الف ) و (ب ) موضوع روش اخذ پروانه ها درباره اشخاصی که دارای اجازه لازم برای انجام کارهای درمانی یا علمی بوده و مشغول به انجام کارهای مزبور می باشند الزامی نخواهد بود.
2 - به علاوه طرف های این معاهده :
الف - از تجمع مقادیر مواد مخدر و کاه خشخاش نزد بازرگانان و توزیع کنندگان ، بنگاه های دولت یا افراد مجاز مذکور در فوق زائد بر مقادیری که برای گردش کار عادی موسسه لازم است با توجه به وضع بازار همچنین جلوگیری خواهند نمود.
ب - اول - مقرر خواهند داشت که مواد مخدر به افراد تحویل یا توزیع نشود مگر با نسخه پزشک این ترتیب درباره مواد مخدری که افراد می توانند قانونا به سبب انجام وظایف مجاز درمانی خود دریافت ، استعمال - توزیع نموده و یا به کار برند الزامی نیست - و
دوم - اگر طرف های این معاهده ضروری یا مطلوب تشخیص دهند مقرر خواهند داشت نسخه هایی که مواد مخدر فهرست شماره یک در آن تجویز می شود روی فرمهای رسمی نوشته شود که به شکل دفترچه های ته چکدار از طرف مقامات صلاحیتدار اداری با جوامع حرفه ای مجاز تهیه خواهد شد.
3 - مطلوب است که طرف های این معاهده مقرر دارند در سفارشهای کتبی یا چاپی مواد مخدر، هر نوع از آگهی ها یا نوشته های مختصر توصیفی درباره مواد مخدر که به منظورهای تجارتی به کار می رود بسته بندیهای محتوی مواد مخدر و برچسب هایی که مواد مخدر با آن برای فروش عرضه می شود نام غیر اختصاصی بین المللی مواد مزبور که از طرف سازمان جهانی بهداشت اعلام می شود قید گردد.
4 - اگر طرف متعاهدی تشخیص دهد که چنین ترتیبی ضروری یا مطلوب می باشد مقرر خواهد داشت هر بسته بندی (جعبه یا قوطی یا شیشه ) محتوی یک ماده مخدر دارای دو خط قرمز کاملا واضح باشد محموله ای که این بسته در آن جای دارد
دارای دو خط قرمز نخواهد بود.
5 - طرف های این معاهده مقرر خواهند داشت بر چسبی که یک دارو با آن برای فروش عرضه می شود به خصوص ماده یک مواد مخدری را که محتوی است همچنین وزن یا نسبت درصد آن را تعیین نماید. اعلام این اطلاعات روی برچسب درباره ماده مخدری که به یک نفر با نسخه ترکیبی پزشک داده می شود الزامی نیست.
6 - مقررات بندهای 2 و 5 در مورد خرده فروشی یا توزیع به طور جزئی مواد مخدر فهرست شماره 2 الزامی نخواهد بود.
ماده 31 - مقررات مخصوص درباره تجارت بین المللی
1 - طرف های این معاهده صدور مواد مخدر را به یک کشور یا سرزمین عالما اجازه نخواهد داد مگر:
الف - طبق قوانین و مقررات آن کشور یا سرزمین - و
ب - در حدود کل برآوردهای مربوط به آن کشور یا سرزمین به طوری که در بند 2 ماده 19 تعریف شده به اضافه مقادیری که باید صدور مجدد یابد.
2 - طرف های این معاهده در بنادر آزاد و مناطق آزاد همان مراقبت ها و نظارتی را که در قسمتهای دیگر سرزمینهای خود اعمال می نمایند اجرا خواهند نمود. در عین آن که گاهی اوقات خواهند توانست روش شدیدتر هم به کار برند.
3 - الف - طرف های این معاهده به وسیله پروانه ورود و صدور مواد مخدر را نظارت خواهند نمود مگر در مواردی که ورود و صدور مزبور وسیله بنگاه یا بنگاه های دولت انجام گرفته باشد.
ب - متعاهدین در مورد کلیه اشخاص و بنگاه هایی که ورود و صدور مذکور را انجام می دهند یا در این امر مداخله دارند مراقبت لازم مرعی خواهند داشت .
4 - الف - هر طرف متعاهدی که ورود یا صدور یک ماده مخدر را اجازه می دهد مقرر خواهد نمود که پروانه ورود یا صدور جداگانه برای هر نوبت ورود یا صدور اعم از آن که یک یا چند ماده مخدر باشد گرفته شود.
ب - این پروانه شامل نام ماده مخدر - و نام غیر اختصاصی بین المللی اگر داشته باشد مقداری که باید وارد یا صادر شود - نام و آدرس واردکننده و صادرکننده و نیز مدتی که طی آن باید ورود یا صدور انجام گیرد خواهد بود.
ج - در پروانه صدور به علاوه شماره و تاریخ گواهینامه ورود (بند 5) همچنین مقامی که آن را داده قید خواهد شد.
د - پروانه ورود ممکن است ارسال به دفعات را اجازه دهد.
5 - قبل از اعطای پروانه صدور طرف های این معاهده یک گواهینامه ورود مطالبه خواهند نمود که به وسیله مقامات صلاحیت دار کشور یا سرزمین واردکننده داده شده و تصدیق کرده باشند که ورود ماده یا مواد مخدر موضوع آن مورد تصویب می باشد - گواهینامه مزبور وسیله شخص یا موسسه ای که درخواست پروانه صدور می نماید ارائه خواهد شد. طرف های این معاهده تا جایی که عملی باشد از نوع گواهینامه ورود مصوب کمیسیون پیروی خواهند نمود.
6 - یک نسخه از پروانه صدور همراه هر محموله خواهد بود و دولتی که پروانه صدور را می دهد یک نسخه آن را برای دولت کشور یا سرزمین واردکننده خواهد فرستاد.
7 - الف - وقتی که ورود انجام گرفت یا وقتی که مدت مقرر برای ورود منقضی شد حکومت کشور یا سرزمین واردکننده پروانه صدور را با ظهرنویس این امر برای حکومت کشور یا سرزمین صادرکننده اعاده خواهد داد.
ب - ظهرنویس مذکور در فوق مقدار واقعی وارده را مشخص خواهد نمود.
ج - اگر مقدار واقعی صادر شده کمتر از مقداری باشد که در پروانه صدور ذکر گردیده مقامات صلاحیتدار مقدار صادره واقعی را در پروانه صدور و کلیه نسخ آنها ذکر خواهند نمود.
8 - صادرات به صورت محمولات به آدرس یک بانک به حساب شخصی غیر از آن که نامش در پروانه صدور ذکر شده یا یک صندوق پستی ممنوع خواهد بود.
9 - صادرات به شکل محمولات به نشانی یک انبار گمرک ممنوع خواهد بود مگر این که حکومت کشور واردکننده در گواهینامه ورود که وسیله شخص یا موسسه ای که درخواست جواز صدور می نماید ارائه خواهد شد تصریح نماید که ورود محموله برای آن که در یک انبار گمرک گذاشته شود مورد تصویب او می باشد. در این صورت پروانه صدور تصریح خواهد نمود که محموله بدین منظور فرستاده شده است . هر بار پس گرفتن از انبار گمرک تابع ارائه یک اجازه که از طرف مقامات مسئول انبار داده می شود خواهد بود و در صورت ارسال به مقصد خارج از کشور مانند یک صدور جدید طبق مفاد این قرارداد عمل خواهد شد.
10 - محمولات مواد مخدر که بدون پروانه صدور وارد سرزمین یک طرف متعاهد شده و یا از آن خارج شود وسیله مقامات صلاحیت دار توقیف خواهد شد.
11 - یک طرف متعاهد عبور ترانزیت یک محموله مواد مخدر را از سرزمین خود به سوی یک کشور دیگر اجازه نخواهد داد خواه محموله از وسیله نقلیه ای که آن را حمل می کرده پیاده شده یا پیاده نشده باشد مگر این که یک نسخه از پروانه صدور برای این محموله به مقامات صلاحیت دار آن کشور ارائه گردد.
12 - مقامات صلاحیت دار کشور یا سرزمینی که عبور یک محموله مواد مخدر از طریق آن اجازه داده شده است کلیه اقدامات لازم را برای جلوگیری از انحراف محموله مذکور به مقصد دیگری جز آنچه در نسخه پروانه صدور ضمیمه محموله قید شده معمول خواهند داشت . مگر این که حکومت کشور یا سرزمین که محموله از طریق آن عبور می نماید اجازه این انحراف را بدهد. حکومت کشور یا سرزمین ترانزیت درباره هر انحرافی که تقاضا شود به همان نحوی عمل خواهند کرد که انحراف در حکم یک صدور از کشور یا قلمرو ترانزیت به کشور یا سرزمین مقصد جدید تلقی گردد. اگر انحراف اجازه داده شد مقررات قسمت های (الف ) و (ب ) بند 7 بین کشور یا سرزمین ترانزیت و کشور یا سرزمین که در اصل محموله را صادر نموده است نیز اعمال خواهد شد.
13 - هیچ محموله مواد مخدر در حال ترانزیت یا گذارده شده در یک انبار گمرک نمی تواند در معرض عملی قرار گیرد که ماهیت مواد مخدر مذکور را تغییر دهد. بسته بندی نیز بدون اجازه مقامات صلاحیت دار نمی تواند تغییر پیدا کند.
14 - مقررات بندهای 11 تا 13 مربوط به ترانزیت مواد مخدر در سرزمین یک طرف متعاهد قابل اجرا نخواهد بود اگر این محموله از راه هوایی حمل شود مشروط بر آن که هواپیما در کشور یا سرزمین ترانزیت بر زمین ننشیند، در صورتی که هواپیما در آن کشور یا سرزمین فرود آید مقررات مزبور تا حدودی که مقتضیات ایجاب نماید اجرا خواهد شد.
15 - مقررات این ماده بر مقرراتی لطمه نمی زند که مربوط باشد به هر گونه موافقت بین المللی درباره محدود کردن نظارتی که می توان وسیله هر طرف متعاهد در مورد مواد مخدر ترانزیت اعمال نمود.
16 - اعمال هیچ یک از مقررات این ماده به غیر از مفاد بندهای یک (الف ) و 2 در مورد ترکیبات مندرج در فهرست شماره 3 ضروری نیست .
ماده 32 - مقررات مخصوص راجع به حمل مواد مخدر در جعبه های کمکهای نخستین کشتیها و هواپیما در سفرهای بین المللی
1 - حمل بین المللی مقادیر مواد مخدر وسیله کشتی ها و هواپیماها که ممکن است در طول مسافرت برای کمکهای نخستین یا موارد اضطراری لازم شود در مفهوم این معاهده به معنای یک ورود یا صدور تلقی نخواهد شد.
2 - احتیاطهای ضروری از طرف کشور ثبت نام کننده (مبدا) به منظور جلوگیری از استعمال نادرست مواد مخدر مذکور در بند یک یا انحراف آنها به منظورهای قاچاق مرعی خواهد شد. کمیسیون ضمن مشورت با سازمانهای بین المللی ذیصلاح چگونگی احتیاطهای مزبور را توصیه خواهد نمود.
3 - مواد مخدری که وسیله کشتی ها یا هواپیماها طبق بند یک حمل می شوند تابع قوانین و مقررات جوازها و پروانه های کشور ثبت نام کننده (مبدا) می باشند بدون این که لطمه ای به حق مقامات صلاحیتدار محلی در مورد رسیدگی ، بازرسی و عملیات دیگر نظارتی در مرز کشتیها (دریایی ) و هواپیماها (هوایی ) وارد شود، به کار بردن این مواد مخدر در مورد اضطراری تخلف از مقررات ماده 30 بند 2 (ب ) تلقی نخواهد شد.
ماده 33 - داشتن مواد مخدر
طرف های این معاهده داشتن مواد مخدر را بدون جواز قانونی اجازه نخواهند داد.
ماده 34 - موازین مراقبت و بازرسی
طرف های این معاهده مقرر خواهند داشت :
الف - کلیه اشخاصی که طبق این معاهده پروانه به آنها داده شده و یا در سمت های مدیریت یا مراقبت در یک بنگاه دولت که طبق این معاهده ایجاد شده اشتغال به کار دارند برای اجرای موثر و صادقانه مقررات مربوط به قوانین و آیین نامه های مربوط به اجرای این معاهده صفات لازم در آنها جمع باشد. ب - مقامات اداری ، سازندگان ، دانشمندان ، موسسات علمی و بیمارستانها به نحوی اقدام به ثبت در دفاتر نمایند که مقادیر هر ماده مخدر ساخته شده و هر مورد دریافت و تحویل مواد مزبور ذکر شده باشد.
سوابق مزبور در مدتی که کمتر از 2 سال نخواهد بود نگاهداری خواهد شد. در مواردی که دفترچه های ته چک دار (ماده 30 بند 2 قسمت ب ) برای نسخه های پزشکی به کار رفته باشد این دفترچه ها و همچنین ته چک ها نیز در مدتی که کمتر از دو سال نخواهد بود نگاهداری خواهد شد.
ماده 35 - مبارزه علیه قاچاق
با توجه به نحوه قوانین اساسی - قضایی و اداری خود طرفهای این معاهده مقرر خواهند داشت :
الف - در سطح ملی در داخله کشور هماهنگی لازم را در امر پیشگیری و سرکوبی قاچاق تامین خواهند نمود. بدین منظور می توانند به نحو سودمند اداره خاصی را مامور این هماهنگی نمایند.
ب - در مبارزه علیه قاچاق به یکدیگر کمک نمایند.
ج - همکاری نزدیک بین خود و یا سازمان های بین المللی صلاحیتدار که عضو آنها هستند برقرار نمایند تا یک مبارزه هماهنگ علیه قاچاق صورت گیرد.
د - مواظبت می نمایند که همکاری بین المللی قسمت های مربوط با سرعت انجام
گیرد - و
ه - تاکید می نمایند که وقتی اوراق قضایی برای تعقیب یک امر قضایی بین کشورها رد و بدل می شود این کار از طرق سریع به نشانی مراجع تعیین شده از طرف متعاهدین انجام گیرد. این موضوع به حق طرفهای این معاهده در این که به خواهند اوراق قضایی از مجرای سیاسی برای آنها فرستاده شود لطمه نمی رساند.
ماده 36 - مقررات کیفری
1 - با رعایت مقررات قوانین اساسی خود هر طرف متعاهد مقررات لازم را تصویب خواهد کرد برای این که کشت ، تولید، ساخت ، استخراج ، ترکیب ، نگاهداری ، عرضه ، به فروش گذاشتن ، پخش ، خرید، فروش ، تحویل به هر عنوانی که باشد، دلالی ، ارسال ، صدور به طور ترانزیت حمل و نقل ، وارد کردن و صادر کردن مواد مخدر برخلاف مقررات این قرارداد یا هر عمل دیگری که به نظر طرف متعاهد مذکور برخلاف مفاد این معاهده باشد وقتی که عامدا انجام گیرد جرمهای قابل مجازات به شمار آید و همچنین برای این که جرائم مهم مشمول مجازات کافی گردد به خصوص مجازات - زندان یا دیگر کیفرهای محروم کننده از آزادی .
2 - مشروط به اجازه قوانین اساسی هر طرف متعاهد و سیستم قضایی و قوانین داخلی او:
الف - اول - هر یک از جرمهای مشروحه در بند یک اگر در کشورهای مختلف به وقوع پیوسته باشد یک جرم جداگانه شناخته خواهد شد.
دوم - شرکت عمدی در یکی از جرائم مذکور. توطئه برای ارتکاب آن یا کوشش برای ارتکاب آن همچنین کارهای مقدماتی و عملیات مالی عمومی مربوط به جرمهایی که موضوع این ماده می باشد جرمهای مشمول مجازاتهای پیش بینی شده در بند یک محسوب می شوند.
سوم - محکومیتهای انجام گرفته در خارج از کشور برای این جرمها به عنوان تکرار جرم ملحوظ خواهد شد.
چهارم - جرمهای مهم سابق الذکر که وسیله افراد کشور و یا اتباع بیگانه انجام گرفته باشد به وسیله طرف متعاهدی که جرم در سرزمین او به وقوع پیوسته تعقیب خواهد شد یا وسیله طرف متعاهدی که مجرم در سرزمین او پیدا خواهد شد. هرگاه استرداد او طبق قانون طرف متعاهدی که درخواست برای او فرستاده شده قابل قبول نبوده و هرگاه مجرم قبلا تعقیب و دادرسی (رای دادگاه صادر) نشده باشد.
ب - مطلوب است که جرمهای مذکور در بند یک و در قسمت دوم ردیف 2 بند الف در هر عهدنامه ای که برای استرداد مجرمین بین طرفهای این معاهده منعقد شده یا بشود از موارد استرداد محسوب شود و توسط طرف های این معاهده که استرداد مجرمین را بین خود مشروط به وجود یک عهدنامه یا معامله متقابل نمی دانند جرمهای مزبور موارد استرداد شناخته شود به شرط این که استرداد منطبق با قوانین طرف متعاهدی که از او درخواست استرداد می شود باشد و طرف متعاهد مذکور حق خواهد داشت که اقدام به دستگیری مجرم را رد کند یا موافقت با استرداد او را قبول ننماید اگر مقامات ذیصلاح نظر بدهند که جرم به اندازه کافی مهم نیست .
3 - هیچ یک از مقررات این ماده به مقررات قانون کیفری یک طرف متعاهد در امر محاکم لطمه وارد نخواهد نمود.
4 - مقررات این ماده درباره صلاحیت محدود خواهد بود به قوانین کیفری هر یک از طرفهای این معاهده .
ماده 37 - ضبط و توقیف
کلیه مواد مخدر، کلیه مواد و وسائلی که برای ارتکاب هر یک از جرائم مذکور در ماده 36 به کار رفته یا برای ارتکاب چنین جرمی باشد ممکن است ضبط و توقیف شود.
ماده 38 - درمان معتادین
1 - طرف های این معاهده ترتیباتی را که برای درمان و مراقبت معتادین و تامین توان بخشی آن ها باید داده شود مورد توجه خاص قرار خواهند داد.
2 - اگر اعتیاد مساله خطیری را برای طرف متعاهدی تشکیل دهد و اگر منابع اقتصادی او اجازه دهد مطلوب است که طرف متعاهد مزبور تسهیلات کافی برای درمان موثر معتادین به وجود آورد.
ماده 39 - به کار بستن موازین نظارت ملی شدیدتر از آنچه این معاهده مقرر می دارد
با وجود تمام مقررات این قرارداد هیچ طرف متعاهدی جلوگیری نشده و یا جلوگیری شده پنداشته نخواهد شد از این که موازین دقیق تر یا سخت تر از آنچه وسیله این معاهده پیش بینی تصویب نماید و به خصوص مقرر دارد که ترکیبات فهرست شماره 3 یا مواد مخدر فهرست شماره 2 تحت موازین نظارت جاری بر مواد مخدر فهرست شماره یک یا برخی از آنها قرار گیرد هرگاه معتقد باشد که این کار برای حمایت سلامت عمومی لازم یا مناسب است .
ماده 40 - زبانهای معاهده ، نحوه امضا، تصویب و الحاق
1 - این معاهده که متون انگلیسی ، چینی ، اسپانیایی ، فرانسه و روسی آن متساویا معتبر می باشد تا اول اوت 1961 برای امضا کلیه دولتهای عضو سازمان ملل متحد و کلیه دولتهای غیر عضو که طرف اساسنامه دیوان بین المللی دادگستری یا عضو یکی از سازمانهای تخصصی ملل متحده می باشند و همچنین کلیه دولت های دیگر که ممکن است از طرف شورا دعوت شوند مفتوح خواهد بود.
2 - این معاهده به تصویب خواهد رسید و اسناد تصویب به دبیر کل سپرده خواهد شد.
3 - این معاهده پس از اوت 1961 برای الحاق دولتهای مشروحه در بند یک مفتوح خواهد بود و اسناد الحاق به دبیر کل سپرده خواهد شد.
ماده 41 - تاریخ اجرا
1 - این معاهده پس از انقضا سی روز از تاریخ سپردن چهلمین سند تصویب یا الحاق به موجب ماده 40 لازم الاجرا خواهد گردید.
2 - برای هر دولت دیگر که سند تصویب یا الحاق خود را پس از تاریخ سپردن چهلمین سند مذکور تسلیم نماید معاهده حاضر پس از انقضا سی امین روز متعاقب تاریخی که آن دولت سند تصویب یا الحاق خود را سپرده است لازم الاجرا خواهد بود.
ماده 42 - سرزمین اجرایی
این معاهده در کلیه سرزمینهای وابسته که طرف متعاهدی مسئول روابط بین المللی آنها می باشد اجرا خواهد شد مگر آن که طبق قانون اساسی طرف متعاهد و یا عرف رضایت قبلی آن سرزمین ضروری باشد. در این صورت طرف متعاهد کوشش خواهد نمود هرچه زودتر رضایت سرزمینی را که ضروری است تحصیل نماید و پس از حصول این رضایت مراتب را به دبیر کل اعلام خواهد نمود.
در سرزمین یا سرزمینهایی که ضمن اعلامیه تعیین می شود از تاریخ دریافت اعلام توسط دبیر کل این معاهده اجرا خواهد شد. در مواردی که رضایت قبلی سرزمین وابسته ضروری نیست طرف متعاهد مربوط موقع امضا تصویب ، یا الحاق اعلام خواهد نمود در کدام سرزمین یا سرزمین های وابسته این معاهده اجرا می شود.
ماده 43 - سرزمینهایی که مواد 19 و 20 و 21 و 31 ناظر بر آنها است .
1 - هر طرف این معاهده می تواند به دبیر کل اعلام کند که از نظر اجرای مواد 19 و 20 و 21 و 31 یکی از سرزمینهای او منقسم به دو یا چند سرزمین شده و یا دو یا چند سرزمین به صورت یک سرزمین گرد آمده است .
2 - دو یا چند طرف این معاهده می توانند به دبیر کل اعلام کنند که در نتیجه استقرار یک اتحاد گمرکی بین آنها طرف های این معاهده از نظر مواد 19 و 20 و 21 و 31 سرزمین واحدی را تشکیل می دهند.
3 - هر اعلامی که طبق بند 1 یا 2 بالا شده باشد از اول ژانویه سال بعد از اعلام اعتبار پیدا خواهد نمود.
ماده 44 - الغا عهدنامه های بین المللی قبلی
1 - به محض لازم الاجرا شدن مفاد معاهده حاضر مقررات عهدنامه های زیرین طرفهای این معاهده ملغی و یا جایگزین آنها خواهد شد:
الف - کنوانسیون بین المللی تریاک منعقد در لاهه 23 ژانویه 1912.
ب - موافقتنامه درباره ساخت ، تجارت داخلی و استفاده از تریاک پرورده ، منعقد در ژنو 11 فوریه 1925.
ج - کنوانسیون بین المللی تریاک منعقد در ژنو 19 فوریه 1925.
د - کنوانسیون برای تجدید ساخت و تنظیم توزیع مواد مخدر منعقد در ژنو 13 ژوییه 1931.
ه - موافقتنامه به منظور نظارت بر استعمال تریاک در خاور دور منعقد در بانکوک 27 نوامبر 1931.
و - پروتکل منعقد در لیک ساکس 11 دسامبر 1946 راجع به اصلاح موافقتنامه ها، کنوانسیون ها و پروتکل نامه های مربوط به مواد مخدر منعقد در لاهه 13 ژانویه 1912 در ژنو 11 فوریه 1925 و 19 فوریه 1925 و 14 ژوییه 1931 در بانکوک 27 نوامبر 1931 و در ژنو 26 ژوئن 1936 به جز آنچه مربوط می شود به اثرات آن روی کنوانسیون های اخیرالذکر.
ز - کنوانسیون ها و موافقتنامه های مذکور در ردیف (الف ) تا (ه ) آن چنان که با پروتکل نامه 1946 مذکور در ردیف (و) اصلاح شده است .
ح - پروتکل منعقد در پاریس 19 نوامبر 1948 که برخی داروهای ملحوظ نشده در کنوانسیون 13 ژوییه 1931 برای تحدید ساخت و تنظیم توزیع مواد مخدر اصلاح شده با پروتکل لیک ساکس 11 دسامبر 1946 را زیر نظارت بین المللی قرار داده است .
ط - پروتکل ناظر بر تجدید و تنظیم کشت خشخاش همچنین تولید، تجارت بین المللی ، تجارت عمده و استعمال تریاک منعقد در نیویورک 23 ژوئن 1953 در صورتی که پروتکل مزبور اعتبار پیدا کند.
2 - به محض این که معاهده حاضر اعتبار پیدا کند ماده 9 کنوانسیون مربوط به سرکوبی قاچاق داروهای زیان آور منعقد در ژنو 26 ژوئن 1936 بین طرف های معاهده مزبور که طرف های این معاهده نیز شده باشند ملغی و ردیف (ب ) بند 2 ماده 36 این معاهده جانشین آن خواهد شد. معهذا یک چنین طرف خواهد توانست پس از اطلاع به دبیر کل ماده 9 مذکور را کماکان به اعتبار خود نگاهدارد.
ماده 45 - مقررات موقت
1 - وظایف هیات که ایجاد آن در ماده 9 پیش بینی شده است از آغاز تاریخی که معاهده حاضر اعتبار پیدا می کند (ماده 41 بند یک ) بسته به چگونگی آن موقتا وسیله هیات مرکزی دائمی متشکل در اجرای مقررات فصل 4 قرارداد مذکور در ردیف ج ماده 44 به طوری که اصلاح شده و وسیله هیات نظارت متشکل در اجرای مقررات فصل 2 قرارداد مذکور در ردیف (د) ماده 44 به نحوی که اصلاح شده انجام خواهد گرفت .
2 - شورا تاریخی را که هیات جدید مذکور در ماده 9 شروع به انجام وظایف خود خواهد نمود تعیین خواهد کرد - از این تاریخ هیات مذکور وظایف هیات مرکزی دائمی و وظایف هیات نظارت مذکور در بند یک را در مورد کشورهای متعاهد عهدنامه های مشروحه در ماده 44 که طرف های این معاهده نمی باشند بر عهده خواهد گرفت .
ماده 46 - اعلام فسخ قرارداد
1 - پس از انقضای یک مهلت دوساله از تاریخی که این معاهده قدرت اجرایی پیدا می کند (ماده 41 بند یک ) هر طرفی خواهد توانست به نام خود یا از طرف سرزمینی که مسئولیت بین المللی آن را دارد و آن سرزمین اکنون موافقت موضوع ماده 42 خود را پس گرفته است فسخ معاهده را با ارسال اعلامیه ای در این باره برای دبیر کل اعلام کند.
2 - اگر دبیر کل این اعلام فسخ را قبل از اول ژوییه یا در این تاریخ دریافت دارد فسخ مزبور اول ژانویه سال بعد نافذ خواهد بود. اگر اعلام فسخ بعد از اول ژوییه دریافت شود مثل آن که سال بعد قبل از اول ژوییه یا در آن روز دریافت شده باشد نافذ خواهد بود.
3 - معاهده حاضر به انقضا خواهد رسید هرگاه در نتیجه اعلام فسخ های فرستاده شده طبق مقررات بند یک شرایط پیدا کردن اعتبار را که در بند یک ماده 41 پیش بینی شده است از دست بدهد.
ماده 47 - اصلاحات
1 - هر یک از طرف های این معاهده خواهد توانست اصلاحیه ای برای معاهده حاضر پیشنهاد نماید متن اصلاحیه مزبور و دلایلی که سبب آن شده برای دبیر کل فرستاده خواهد شد تا او آن را برای طرف های این معاهده به شورا بفرستد - شورا می تواند به نحو زیر تصمیم بگیرد:
الف - طبق بند 4 ماده 62 منشور ملل متحد از یک کنفرانس برای رسیدگی به اصلاحیه پیشنهادی دعوت کند.
ب - از طرف های این معاهده استفسار نماید اصلاحیه مزبور مورد قبول آنها می باشد یا خیر و نیز از آنها درخواست کند نظرات احتمالی خود را درباره پیشنهاد مزبور به شورا ارسال دارند.
2 - هرگاه یک طرح اصلاحیه که طبق بند یک (ب ) این ماده بخشنامه شده است از طرف هیچ متعاهدی ظرف 18 ماه از تاریخ بخشنامه شدن رد نشود بلافاصله قدرت اجرایی پیدا خواهد کرد. اما اگر از طرف یک متعاهده رد شد شورا می تواند تصمیم بگیرد با توجه به نظرات طرف های این معاهده اگر لازم باشد از کنفرانس برای رسیدگی به اصلاحیه مزبور دعوت کند.
ماده 48 - اختلافات
1 - هرگاه بین دو یا چند طرف این معاهده اختلافی از نظر تغییر یا اجرای این قرارداد بروز نماید طرف های این معاهده مذکور به منظور رفع اختلاف از طریق مذاکره - تحقیق - وساطت - مصالحه - حکمیت - مراجعه به سازمانهای منطقه ای - اقدام از طریق مراجع قضایی و یا با وسائل مسالمت آمیز دیگری که صلاح بدانند با یکدیگر مشورت خواهند نمود.
2 - هر اختلافی از این نوع که به طرق پیش بینی شده در بند یک حل نشود به دیوان بین المللی دادگستری ارجاع خواهد شد.
ماده 49 - رزروهای موقت (قید و شرط موقت )
1 - یکی از طرف های این معاهده می تواند هنگام امضا - تصویب یا الحاق حق
رزروی مبنی بر این که در یکی از سرزمین های خود موقتا مراتب زیر را اجازه دهد محفوظ بدارد:
الف - استعمال تریاک به منظورهای تقریبا طبی .
ب - استعمال تریاک برای کشیدن .
ج - جویدن برگ کوکا.
د - استعمال حشیش - چرس - عصاره ها و تنطورهای شاهدانه به منظورهای غیر طبی - و
ه - تولید و ساخت و تجارت مواد مخدر مذکور در ردیف (الف ) تا (د) برای منظورهایی که در ردیف های مزبور ذکر شده است .
2 - رزروهای مندرج طبق بند یک تابع محدودیت های زیر خواهد بود:
الف - فعالیت های مذکور در بند یک نمی تواند اجازه داده شود مگر تا حدودی که در سرزمین هایی که برای آنها این حق مرسوم بوده و در اول ژانویه 1961 اجازه داده می شده است .
ب - هیچگونه صدور مواد مخدر اشاره شده در بند یک به منظورهای مشروحه در بند مذکور نمی تواند به مقصد یک کشور یا سرزمینی که معاهده حاضر به موجب ماده 42 شامل آن نمی گردد اجازه داده شود.
ج - فقط به اشخاصی می توان اجازه تریاک کشیدن داد که قبل از اول ژانویه 1946 نامشان بدین منظور از طرف مقامات صلاحیتدار ثبت شده باشد.
د - استعمال تریاک به منظورهای تقریبا طبی در ظرف 15 سال از تاریخی که این معاهده طبق بند یک ماده 41 اعتبار پیدا می کند باید از بین برود.
ه - جویدن برگ کوکا باید در ظرف 25 سال از تاریخی که این قرارداد طبق بند یک ماده 41 اعتبار پیدا می کند از بین برود.
و - استعمال حشیش به منظورهای غیر از طبی و علمی باید هرچه زودتر ولی در هر حال در ظرف 25 سال از تاریخی که این معاهده طبق بند یک ماده 41 اعتبار پیدا می کند قطع شود.
ز - تولید و ساخت و تجارت مواد مخدر اشاره شده در بند یک برای استفاده های مذکور در بند مزبور بایستی تقلیل یافته و بالاخره همانند اینگونه موارد استعمال پایان پذیرد.
3 - هر یک از طرف های این معاهده که به موجب بند یک رزروی قائل می شود
باید:
الف - در گزارش سالیانه ای که برای دبیر کل طبق ردیف الف بند یک ماده 18 می فرستند شرحی از پیش بردهایی که طی سال قبل در جهت اجرای حذف استعمال تولید - ساخت یا تجارت - مشروحه در بند یک انجام داده است بیان دارد.
ب - به هیات برآوردها (ماده 19) و آمارهای (ماده 20) جداگانه برای فعالیت هایی که برای آنها حق محفوظ شده است به ترتیب و شکلی که هیات تعیین می نماید بفرستد.
4 - الف - اگر یکی از طرف های این معاهده که به موجب بند یک رزروی قائل شده است گزارشهای زیر را ارسال ننماید.
اول - گزارش مذکور در ردیف (الف ) بند 3 ظرف شش ماه پس از پایان سالی که اطلاعات محتوی در گزارش مربوط به آن سال می باشد.
دوم - برآوردهای مذکور در ردیف (ب ) بند 3 ظرف سه ماه پس از تاریخی که بدین منظور از طرف هیات تعیین شده است طبق بند یک ماده 12.
سوم - آمارهای مذکور در ردیف (ب ) بند 3 ظرف سه ماه پس از موعدی که باید فرستاده شود طبق بند 2 ماده 20.
هیات یا دبیر کل بر حسب مورد به طرف مذکور اخطاریه راجع به تاخیر خواهد فرستاد و از او خواهد خواست که اطلاعات مزبور را ظرف سه ماه از تاریخ دریافت اخطاریه ارسال دارد.
ب - اگر یکی از طرف های این معاهده ظرف مدت تعیین شده در فوق به تقاضای هیات یا دبیر کل اقدام لازم ننمود رزرو مندرج به موجب بند یک از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.
5 - دولتی که قائل به رزرو شده است خواهد توانست در هر موقع با اعلام کتبی از تمام یا قسمتی از رزرو قائل شده صرفنظر نماید.
ماده 50 - رزروهای دیگر
1 - هیچ نوع رزرو دیگر خارج از رزروهای مندرج طبق ماده 49 یا بندهای زیر مجاز نمی باشد.
2 - هر دولت می تواند هنگام امضا - تصویب یا الحاق در مورد مقررات زیرین معاهده حاضر رزروهایی قائل شود: بندهای 2 و 3 ماده 12 - بند 2 ماده 13 - بندهای 1 و 2 ماده 24 ردیف (ب ) بند یک و ماده 48.
3 - هر دولت که بخواهد طرف این معاهده شود لیکن مایل به قید رزروهایی غیر از آنچه در بند 2 ماده حاضر یا در ماده 49 ذکر شده باشد - می تواند این قصد را به دبیر کل اطلاع دهد هرگاه حداقل با انقضای 12 ماه از تاریخ اطلاع دادن حق رزرو مورد بحث از طرف دبیر کل یک سوم دولت هایی که معاهده را قبل از پایان مدت مذکور تصویب نموده و یا به آن ملحق شده اند مخالفت با آن ننمودند حق رزرو مجاز تلقی خواهد شد. مع الوصف دولت هایی که با این رزرو مخالفت نموده اند در مقابل دولتی که رزرو قائل گردیده است در زمینه حقوقی هیچگونه الزامی نخواهد داشت .
4 - دولتی که رزروی برای خود قائل شده می تواند در هر موقع با اعلام کتبی از رزروهای قائل شده انصراف حاصل نماید.
ماده 51 - اعلام های کتبی
دبیر کل به کلیه دولت های مذکور در بند یک ماده 40 درباره مراتب زیر اعلام کتبی خواهد نمود:
الف - موارد امضا - تصویب یا الحاق طبق ماده 40.
ب - تاریخی را که این معاهده طبق ماده 41 لازم الاجرا خواهد شد.
ج - موارد اعلام فسخ معاهده طبق ماده 46 - و
ه - اعلامیه ها و اعلام های کتبی طبق مواد 42 - 43 - 47 - 49 و 50.
بنا بر مراتب فوق امضاکنندگان که دارای اختیار لازم بوده اند این معاهده را به نام دولتهای متبوع خود امضا نموده اند.
نیویورک سی ام مارس یک هزار و نهصد و شصت و یک در یک نسخه که در بایگانی سازمان ملل متحد نگاهداری خواهد شد و رونوشت های گواهی شده برابر اصل برای دولت های عضو سازمان ملل متحد و دولت های دیگری که در بند یک ماده 40 به آنها اشاره شده فرستاده خواهد شد.
فهرست ها - اسامی مواد مخدر منظور در فهرست شماره یک استیل متادول
آلیل پرودین
آلفاستیل متادول
آلفامتادول
آلفامپرودین
آلفاپرودین
آتیلریدین
بنزیتدین
بنزیل مرفین
بتاستیل متادول
بتامپرودین
بتامتادول
بتاپرودین
حشیش - چرس - عصاره ها و تنطورهای گیاه شاهدانه ستوبمیلدن
کلونی تازن
برگ کوکا
کوکایین
غلیظ شده کاه خشخاش (ماده بدست آمده از کاه خشخاش که به منظور تغلیظ آلکالوییدهایش اعمالی در آن انجام گرفته زمانی که در تجارت عرضه می گردد).
دزومرفین
دگسترومورامید
دیام پرومید
دی اتیل تیامیوتن
دی ییدرومرفین
دی منوکسادول
دی مفپتانول
دی متیل تیامیوتن
بوتیرات دودیوکسافتیل
دی فنوکسیلات
دی بی یاتون
الگونین - استرها و مشتقات آن که قابل تبدیل به الکونین و کوکایین می باشند.
اتیل متیل تیامیوتن
اتونی تازن
اتوکسریدین
فورتی دین
هرویین (دی استیل مرفین )
ییدورکودن (ییدروکدیینون )
ییدور مرفول
ییدرومرفون (ییدور مرفینون )
ییدروکسی پتیدین
ایزومتادون
لوومترفان
لوومورامید
لووفتاسیل مورفان
لوورفانول
متازوسین
متادون
متیل دزورفین
متیل دی ییدرو مرفین
متیل - 1 فنیل - 4 پی پریدین کاربوکسیلیک - 4 (اسید)
متویون
مرفویدین
مرفین
مرفین متوپرومید و سایر مشتقات مرفین یا ازت پنج ظرفیتی
ان - اکسی مرفین
میروفین
نیکومرفین
تورلور فانول
نورمتادون
نورمرفین (دمتیل مرفین )
تریاک
اکسی کودون
اکسی مرفون
پتیدین
فنادوکسون
فنامپرومید
فنازوسین
فنومرفان
فنوپریدین
پسی مینودین
پروهیتازین
پرویریدین
راسه متورفان
تباکون (استیل دی ییدور کدیینون )
تبایین
تری مپریدین - و
ایزومرهای مواد مخدر مندرج در این فهرست مگر در تمام مواردی که وجود این ایزومرها به نام شیمیایی مخصوص امکان داشته و صریحا مستثنی شده باشد.
استرها و اترهای مواد مخدر مندرج در این فهرست در کلیه مواردی که وجود این استرها و اترها امکان داشته و لااقل در فهرست دیگری منظور نشده باشد.
املاح مواد مخدر مندرج در این فهرست شامل املاح استرها - اترها و ایزومرهای مذکور در فوق در کلیه مواردی که وجود این املاح امکان داشته باشد.
اسامی مواد مخدر منظور در فهرست شماره 2
استیل دی ییدروکدیین
کدیین
دگستروپرویوکسیفن
دی ییدروکدیین
اتیل مرفین
نور کدیین
فولکودین
ایزومرهای مواد مخدر مندرج در این فهرست مگر در تمام مواردی که وجود این ایزومرها به نام شیمیایی خاص امکان داشته و صریحا مستثنی شده باشد.
املاح مواد مخدر مندرج در این فهرست متضمن املاح ایزومرهای آنها مذکور در فوق در کلیه مواردی که وجود این املاح امکان پذیر باشد.
اسامی ترکیبات منظور در فهرست شماره 3
1 - ترکیبات مواد مخدر به شرح زیر:
استیل دی ییدروکدیین
کدیین
دگستروپرویوکسیفن
دی ییدروکدیین
اتیل مرفین
نورکدیین - و
فولکودین
وقتی که :
الف - این ترکیبات محتوی یک یا چند عنصر دیگر باشد به نحوی که عملا خطر استعمال نابجا نداشته و جداکردن مجدد ماده مخدر با وسائل آسان عملی نبوده یا به میزانی نباشد که برای بهداشت عمومی تولید خطر کند.
ب - مقدار ماده مخدر از 100 میلی گرم در واحد استعمال تجاوز ننموده و غلظت آن بیش از 5/2 درصد در ترکیبات به شکل تقسیم نشده نباشد.
2 - ترکیبات کوکایین دارای حداکثر 1/0 درصد حساب شده بر حسب کوکایین باز و ترکیبات تریاک یا مرفین حاوی حداکثر 2/0 درصد حساب شده بر حسب مرفین بازاییدرو دارای یک یا چند عنصر دیگر - به نحوی که عملا خطر استعمال نابجا نداشته و جدا کردن مجدد ماده مخدر با وسایل آسان عملی نبوده یا به میزانی نباشد که برای بهداشت عمومی تولید خطر کند.
3 - ترکیبات خشک تقسیم شده دیفنوکسیلات در واحد استعمال که دارای حداکثر 5/2 میلیگرم دیفنوکسیلات حساب شده بر حسب بازو لااقل 25 میکروگرم سولفات آتروپین در واحد استعمال باشد.
4 - پولویس اپیکاکوآناواوپی کمپوزیتوس 10 درصد پودر تریاک
10 درصد پودر ریشه اپیکاکوآنا کاملا مخلوط شده با
80 درصد یک عنصر دیگر غیر ماده مخدر
5 - ترکیبات منطبق با یکی از فرمول های مشروح در این فهرست و مخلوط این ترکیبات با ماده ای که دارای ماده مخدر نباشد.
اسامی مواد مخدر و منظور در فهرست شماره 4
حشیش و چرس
دزومرفین
هرویین (دی استیل مرفین )
ستوبمیدون
املاح مواد مخدر مندرج در این تابلو در کلیه مواردی که وجود آن امکان داشته باشد.
قطعنامه های مصوب کنفرانس ملل متحد برای تصویب قرارداد واحد درباره مواد مخدر قطعنامه شماره یک کمکهای فنی در زمینه نظارت بر مواد مخدر
کنفرانس
با ابراز خرسندی از ترتیبات خاصی که مجمع عمومی ضمن صدور قطعنامه شماره 1395 (17x) جهت کمکهای فنی در زمینه نظارت بر مواد مخدر اتخاذ نموده است .
با درنظر گرفتن این که سازمان ملل متحد و موسسات تخصصی ذینفع قبلا یک رشته کمکهای محدود تحت عنوان برنامه توسعه و برنامه های عادی کمک فنی خود نموده اند بعلاوه با ابراز خوشوقتی از همکاری سازمان بین المللی پلیس جنایی در اجرای طرحهای کمک فنی اظهار امیدواری می نماید که منابع کافی به منظور اعطا به کشورهایی که خواهان دریافت کمک برای مبارزه علیه قاچاق می باشد درنظر گرفته شود خصوصا به صورت خدمات مشاورین فنی و دوره های آموزشی برای تربیت ماموران در سطح مملکتی .
قطعنامه شماره 2 - درمان معتادین مواد مخدر
کنفرانس
با یادآوری مقررات ماده 38 قرارداد موضوع درمان و نو توانی معتادین :
1 - اعلام می دارد که یکی از موثرترین روشهای درمان اعتیاد عبارت است از معالجه در موسسات بیمارستانی که معتاد در آنجا نتواند به ماده مخدر دسترسی پیدا کند.
2 - مصرا کشورهای متعاهدی را که اعتیاد برای آنها مسئله خطیری به وجود آورده دعوت می نماید چنانچه امکانات اقتصادی آنها اجازه دهد اقدام به ایجاد اینگونه تاسیسات درمانی بنمایند.
قطعنامه شماره 3 - داد و ستد قاچاق
کنفرانس
1 - جلب توجه می نماید که این سوابق تا حد امکان از طرف کلیه متعاهدین تکمیل شده و به طور وسیع از طرف این سازمان برای در دسترس گذاشتن مشخصات قاچاقچیان به کار رود.
قطعنامه شماره 4 - ترکیب کمیسیون مواد مخدر
کنفرانس
شورای اقتصادی و اجتماعی را دعوت می نماید که درسی و دومین اجلاس خود موضوع افزایش تعداد اعضا کمیسیون مواد مخدر را با رعایت مفاد این قرارداد و نظراتی که در کنفرانس راجع به موضوع مزبور ابراز شده مورد بررسی قرار دهد.
قطعنامه شماره 5 - دستگاه بین المللی نظارت
کنفرانس
با عطف توجه به اهمیتی که تسهیل ترتیبات موقتی منظور در ماده 45 قرارداد واحد مواد مخدر مورخ 1961 دارد.
شورای اقتصادی و اجتماعی را دعوت می نماید امکان اقداماتی را که بتواند نحوه کار دستگاه بین المللی نظارت را ساده و سریع نماید مورد مطالعه قرار دهد. سند اختتامیه کنفرانس ملل متحد برای تصویب قرارداد واحد درباره مواد مخدر
1 - شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد با صدور قطعنامه (6) 689 ژ مورخ 28 ژوییه 1958 تصمیم گرفت طبق بند 4 ماده 62 منشور ملل متحد و مقررات قطعنامه (4) 366 مورخ 3 دسامبر 1949 مجمع عمومی کنفرانس تام الاختیاری به منظور تصویب یک قرارداد واحد درباره مواد مخدر تشکیل دهد که یک سند واحد جایگزین اسناد چند جانبه ای که در این زمینه وجود دارد نموده و از تعداد دستگاه های بین المللی که وسیله اسناد موجود به وجود آمده و به خصوص اشتغال به نظارت بر مواد دارند کاسته و نظارت بر تولید مواد اولیه مواد مخدر را تامین نماید.
2 - کنفرانس ملل متحد برای تصویب یک قرارداد واحد درباره مواد مخدر از تاریخ 24 ژانویه تا 25 مارس 1961 در مقر سازمان ملل متحد تشکیل شد.
3 - هفتاد و سه کشور زیر با اعزام نماینده در کنفرانس شرکت نمودند:
افغانستان چین هاییتی
آلبانی کنگو (لئوپولدویل ) هنگری
آرژانتین کوستاریکا هند
استرالیا داهومه اندونزی
برمه دانمارک عراق
بولیوی اسپانیا ایران
برزیل ایالات متحده آمریکا اسراییل
بلغارستان فنلاند ایتالیا
کامبوج غنا ژاپن
کانادا یونان اردن
شیلی گواتمالا لبنان
لیبریا پرو اروگوئه
ماداگاسکار فیلیپین ونزوئلا
مراکش لهستان یوگسلاوی
مکزیک پرتقال جمهوری متحد عرب
موناکو سنگال جمهوری کره
نیکاراگوئه سوئد جمهوری دومینیکن
نیجریه سویس جمهوری فدرال
آلمان
نروژ چاد جمهوری سوسیالیستی
شوروی
بیلوروسی
زلاند جدید چکوسلواکی جمهوری سوسیالیستی
شوروی
اوکراین
پاکستان تایلند رومانی
پاناما تونس انگلستان
پاراگوئه ترکیه واتیکان
هلند اتحاد جماهیر شوروی سالوادر
4 - کشور زیر با اعزام ناظر در کنفرانس شرکت نمود:
سیلان .
5 - موسسات تخصصی زیر در کنفرانس شرکت نمودند:
سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری .
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد.
سازمان بین المللی کار.
سازمان جهانی بهداشت .
6 - هیات های بین المللی زیر در کنفرانس نماینده داشتند.
هیات مرکزی دائمی تریاک .
هیات نظارت بر مواد مخدر.
7 - تشکیلات غیر دولتی زیر هم در کنفرانس نماینده داشتند:
کنفرانس بین المللی امور خیریه کاتولیک ها
فدراسیون بین المللی زنان حقوقدان
سازمان بین المللی پلیس جنایی
8 - بنا به دعوت کنفرانس به طور خصوصی ژنرال صفوت مدیر کل دفتر دائمی نظارت بر مواد مخدر اتحادیه عرب نیز شرکت نمود.
9 - طبق قطعنامه شورای اقتصادی و اجتماعی مذکور در بند یک و طبق آیین نامه داخلی مصوب کنفرانس ناظرین و نمایندگان سازمانها و هیات های فوق الذکر بدون داشتن حق رای در کارهای کنفرانس شرکت نمودند.
10 - کنفرانس آقای کارل شورمان (هلند را به عنوان رییس و ایشان نمایندگان کشورهای زیر را به عنوان نایب رییس انتخاب نمود.
افغانستان هند جمهوری متحد عرب
برزیل ایران انگلستان
داهومه ژاپن سویس
ایالات متحده آمریکا مکزیک تایلند
فرانسه پاکستان ترکیه
هنگری پرو اتحاد جماهیر شوروی
11 - دبیر اجرایی کنفرانس آقای ج .ای . یتس و معاون دبیر اجرایی آقای ادلف لنده بود.
12 - طبق قطعنامه شورای اقتصادی و اجتماعی کنفرانس سومین پیش نویس قرار دارد واحد درباره مواد مخدر را که از طرف کمیسیون مواد مخدر شوری تهیه شده بود همراه با نظرات مربوطه و همچنین مدارک دیگری که وسیله دبیرخانه تهیه شده بود دریافت نمود.
13 - کنفرانس کمیسیون ها و کمیته های زیر را تشکیل داد:
دفتر.
رییس : رییس کنفرانس
کمیته فرعی مامور مواد 2 و 3 سومین پیش نویس (حدود اعمال قرارداد و وسیله بسط نظارت درباره مواد دیگر.
رییس - آقای ا. طبیبی (افغانستان ).
کمیته فرعی مامور مواد 25 و 30 و 40 تا 43 (نظارت ملی : مقررات عمومی ).
رییس - آقای ب - بانرجی (هند)
کمیته فرعی مامور مواد 31 تا 34 (نظارت ملی : خشخاش تریاک دار و کاه خشخاش ).
رییس : آقای ل . ایگناسیون - پینتو (داهومه ).
نایب رییس : آقای ژ. کوچ (دانمارک ).
کمیته فرعی مامور مواد 35 تا 38 (نظارت ملی : برگ کوکا).
رییس : آقای ک . شیکاره چی (ژاپن ).
کمیته فرعی مامور ماده 39 (نظارت ملی : حشیش ).
رییس : آقای ب . گرینبرگ (بلغارستان ).
کمیته فرعی مامور مواد 26 و 27 و تا 29 و 20 و 21 و 4 (اطلاعاتی که دولت ها باید بدهند - روش برآوردها و آمارها - تعهدات دولت ها به طور کلی ).
رییس : آقای ای : رودریگز فابرگات (اوروگوئه ).
نایب رییس : آقای ژ. برت شینگر (سویس ).
کمیته فرعی مامور مواد 5 تا 11 و 13 تا 19 و 23 (دستگاه های بین المللی :
تشکیلات وظایف و دبیرخانه ).
رییس : آقای ه . بلوسته (فنلاند).
کمیته فرعی مامور مواد 44 تا 46)(اقدامات مستقیم علیه قاچاق ).
رییس : آقای ا. جانسون (استرالیا).
نایب رییس : آقای ا. اسمعیل (جمهوری متحده عرب ).
کمیته تحریرات .
رییس : آقای ر. کورن (کانادا).
نایب رییس : آقای د. نیکولیچ (یوگسلاوی ).
کمیته اعتبارنامه ها.
رییس : آقای ج . اورتیز (کستاریکا).
14 - پس از مذاکراتی که به عمل آمد به نحوی که در خلاصه مذاکرات جلسات عمومی و خلاصه مذاکرات و گزارش های کمیسیون ها و کمیته ها درج گردیده کنفرانس قرارداد واحد درباره مواد مخدر مورخ 1961 را تصویب نموده * و برای امضا بازگذاشته است - کنفرانس همچنین پنج قطعنامه ای را که پیوست این سند اختتامیه می باشد تصویب کرده است .
برای تصدیق مراتب بالا نمایندگان این سند اختتامیه را امضا نمودند. انجام پذیرفت در نیویورک سی مارس یک هزار و نهصد و شصت و یک - در یک نسخه به زبان های انگلیسی - چینی - اسپانیایی - فرانسه و روسی و پنج متن متساویا تصدیق می شود. متن های اصلی نزد دبیر کل سازمان ملل متحد گذارده می شود.
معاهده فوق مشتمل بر یک مقدمه و پنجاه و یک ماده و چهار فهرست ضمیمه منضم
به قانون الحاق دولت ایران به معاهده واحد مواد مخدر 1961 نیویورک می باشد.

نوع : قانون

شماره انتشار : 8035

تاریخ تصویب : 1351/04/18

تاریخ ابلاغ : 1351/06/01

دستگاه اجرایی :

موضوع :

منبع : وب سایت قوانین دات آی آر (معاونت آموزش دادگستری استان تهران)

    

قانون های مرتبط

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.