×

فضای مجازی هم مانند فضای حقیقی آلوده می شود؟

فضای مجازی هم مانند فضای حقیقی آلوده می شود؟

از آنجا که فضای مجازی محیطی برای حضور جسمی انسان نیست تنها آلاینده‌های روانی در این فضا مطرح می‌شوند و هر ادبیات یا محتوایی که سبب بروز رفتار ناهنجار، توهین و یا تشویق به اعمالی شود که آسیبی را متوجه دیگران سازد، یکی از مصادیق آلودگی در فضای مجازی و برهم زننده بهداشت سایبری محسوب می‌گردد

فضای-مجازی-هم-مانند-فضای-حقیقی-آلوده-می-شود؟ وکیل 

از آنجا که فضای مجازی محیطی برای حضور جسمی انسان نیست تنها آلاینده‌های روانی در این فضا مطرح می‌شوند و هر ادبیات یا محتوایی که سبب بروز رفتار ناهنجار، توهین و یا تشویق به اعمالی شود که آسیبی را متوجه دیگران سازد، یکی از مصادیق آلودگی در فضای مجازی و برهم زننده بهداشت سایبری محسوب می‌گردد.

پایان نافرجام کلاهبرداری در فضای مجازی - نحوه انتشار کامنت ها در فضای مجازی خلا قانونی دارد - نقض حریم خصوص در فضای مجازی - اساسنامه مرکز ملی فضای مجازی کشور - تعارض قوانین مالکیت فکری در فضای مجازی

شاید بتوان اهم موارد آلودگی یا از بین برنده بهداشت سایبری را در دسته‌های زیر دسته بندی نمود:

 ادبیات سخیف و توهین آمیز:

نخستین عامل آلاینده فضای مجازی را ادبیات سخیف بر می‌شمرند. برخی افراد با تصور اینکه در فضای مجازی هویتی غیر از هویت حقیقی خود برگزیده‌اند و دیگر قابل شناسایی نمی‌باشند؛ چندان خود را ملزم به رعایت چارچوب‌های اخلاقی نمی‌دانند و در چت، کامنت و هر مجال دیگری برای ابراز وجود، ادبیات سخیف و زننده‌ای را از خود نمایان می‌سازند.

ظهور و شیوع بی رویه روسپیگری اینترنتی در فضای مجازی ایرانی تحلیل جرم شناسی و نگاه سیاست جنایی - پیگیری قوه قضاییه برای مدیریت فضای مجازی - بیشتر جرایم کنونی در فضای مجازی رخ می دهد 

 محتوای غیر اخلاقی:

به گزارش گرداب، انتشار چنین محتواهایی اعم از متنی یا تصویری برهم زننده امنیت رروانی و بهداشت سایبری مخاطبان است و وب را برای حضور جوانان و نوجوانان نا‌امن می‌کند. لازم به ذکر است حتی افرادی در سنین بالا‌تر نیز در جوامع غربی که این نوع محتوا را جرم نمی‌دانند بعضا در اثر اعتیاد به استفاده از چنین محتواهایی سلامت روانی خود را تا حدودی از دست داده و امکان برقراری روابط سالم درون خانواده را از دست داده‌اند.

 محتوا خشونت بار:

 این گونه محتوا‌ها نیز صرف نظر از متنی یا تصویری با در نظر گرفتن محدوده‌های متفاوتی از خطوط قرمز تقریبا در تمام کشورهای جهان ممنوع است. هرچند برخی از کشور‌ها محدوده‌های بسیار بازتری را برای انتشار تصاویر خشن در نظر می‌گیرند. نیازی به توضیح نیست که انتشار تصاویر و ویدیوهای خشن چه آثار زیان‌باری بر نسل نوجوان داشته و تا چه میزان می‌تواند در از بین رفتن ترس و قبح ارتکاب چنین اعمالی موثر باشد.

انتقام جویی انگیزه ای برای هتک حیثیت در فضای مجازی - تبعات قمار واقعی در فضای مجازی - فهرست جرایم مرتبط با انتخابات در فضای مجازی 

 تمسخر بی‌حد و مرز و توهین به شخصیت‌هایی حقیقی و حقوقی:

 از دیگر موارد نقض بهداشت سایبری توهین یا تمسخر خارج از حالت طنز عادی و پذیرفته شده بین مردم است تمسخری که توسط عموم مردم توهین تلقی می‌گردد. این رفتار متاسفانه در فضای مجازی به دلیل استفاده کاربران از هویت مجازی رواج فراوانی یافته که مانند مورد نخست، آسیبهای فراوانی را برای خود فرد منتشرکننده محتوا در پی دارد و البته در صورت نشر گسترده می‌تواند آسیب بسیار جدی نیز به فرد مورد توهین و تمسخر وارد سازد که منجر به پیگیری حقوقی و قضایی نیز می‌گردد.

 توهین به قومیت‌ها و ملیت‌ها:

این مورد تنها از لحاظ سوژه مورد اهانت و تمسخر با مورد پیشین تفاوت دارد اما همین مساله ماهیت داستان را به کلی تغییر می‌دهد. زیرا توهین به فرد اعم از شخص حقیقی یا حقوقی پی گیری‌های وی را به دنبال خواهد داشت و حتی ممکن است به پیگرد قانونی منجر شود اما توهین به جمع‌هایی همچون قومیت‌ها و ملیت‌ها معمولا با واکنش سریع از سوی مرجع خاصی مواجه نمی‌شود.

 تجاوز به حریم خصوصی افراد:

این مساله نیز همانند مورد چهارم یک جرم علنی در برابر یک فرد خاص محسوب شده و پیگرد قانونی دارد ولی متاسفانه به دلیل بهره گیری افراد ناسالم از هویت مجازی این روز‌ها به کرات مشاهده می‌گردد.

 البته لازم به ذکر است این هویت مجازی چندان هم امن نیست و همیشه با پیگیری‌های پلیس نهایتا قابل کشف است.

کودکان را در فضای مجازی رها نکنید - اعلام مصادیق قمار در فضای مجازی 

 توهین و تمسخر اعتقادات ادیان:

این مورد به صورت خزنده و رفته رفته سببب بروز مشکلات و معضلات در سطح جوامع می‌گردد. با این تفاوت که علاوه بر مواردی همچون بروز اختلافات گسترده بین طرفداران اعتقادات مختلف و شکل‌گیری بیماری‌های روحی همچون کینه و عقده و اختلالاتی همچون شرم از هویت دینی و... که سبب شکل گیری نزاع‌های فیزیکی نیز می‌شود؛ آسیب بزرگتری را نیز در پی دارد که رشد بی‌اعتقادی بشر به طور عمومی است.

  تشویق به رفتارهای ناسالم در فضای حقیقی:

از دیگر موارد نقض بهداشت سایبری انتشار مطالبی است که افراد را به ارتکاب رفتارهایی ناهنجار در فضای حقیقی تشویق و دعوت می‌کند. این دعوت الزاما مستقیم نیست و می‌توان صرفا شامل یک فرآیند ایجاد انگیزه به صورت پنهان در بطن یک متن باشد. به عنوان مثال درج هر محتوایی که مصرف مواد مخدر را برای نوجوانان و جوانان نشانه رشد و بلوغ یا قدرت وانمود سازد.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.