×

افزایش بازرسی نامحسوس در جاده ها

افزایش بازرسی نامحسوس در جاده ها

به گفته رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور، تلفات تصادفات در چهار ماهه امسال حدود 8 2درصد کاهش را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نشان می‌دهد

افزایش-بازرسی-نامحسوس-در-جاده-ها وکیل 

به گفته رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور، تلفات تصادفات در چهار ماهه امسال حدود 8/2درصد کاهش را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نشان می‌دهد.

از دیگر آمارهای منتشر شده از سوی سردار تقی مهری درباره وضعیت جاده‌ها در بخش تصادفات این است که بیش از 70درصد تصادفات منجر به فوت به دلیل توجه نکردن به جلو، خواب‌آلودگی، خستگی و انحراف به چپ است. از سوی دیگر، 24درصد از تلفات در ساعات 16 تا 20 اتفاق افتاده و حدود 63درصد تصادفات در 30کیلومتری شهرها به وقوع پیوسته است که این رقم حاکی از آن است که رانندگان باید احتیاط لازم را در همه مواقع رانندگی به‌ویژه در مسیرهای منتهی به شهرها و مقاصد داشته باشند. همچنین 35درصد تلفات جاده‌ای مربوط به واژگونی خودروها بوده که در مقایسه با سال گذشته پنج درصد کاهش داشته است. سرعت غیرمجاز نیز یکی از مهمترین عوامل تصادفات جاده‌ای شناخته شده که 20درصد تلفات ناشی از تصادفات مربوط به این تخلف بوده که البته در مقایسه با سال گذشته این اتفاق سه درصد کاهش داشته است.

اما آمار تلفات و تصادفات منجر به فوت در هر استان نیز به تفکیک مشخص شده که رییس پلیس راهور ناجا در این‌باره می‌گوید: این آمار در برخی استان‌های کشور بیش از سایر استان‌ها و در برخی دیگر کمتر است که در مجموع، عامل همه این تلفات تخطی رانندگان از جمله توجه نکردن به جلو، سبقت و سرعت غیرمجاز بوده است. بر همین اساس، استان‌های جنوبی کشور دارای بیشترین آمار تلفات جاده‌ای و استان‌های شمالی دارای کمترین تلفات جاده‌ای هستند.

 فعالیت پنج هزار نیروی کمکی

در این میان، با توجه به اینکه آمارها بیانگر این است که میزان سفرهای مردم در تابستان، شهریورماه به اوج خودش می‌رسد پلیس راهور تدابیر ویژه‌ای را برای این ماه پیش‌بینی می‌کند که به گفته سردار مهری، اضافه کردن پنج هزار نیروی کمکی از جمله تدابیر فرماندهی نیروی انتظامی است، با این توضیح که در روزهای ابتدایی شهریور امسال تلفات جاده‌ای و درون‌شهری نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه درصد کاهش داشته است.

وی اظهار امیدواری می‌کند که با برنامه‌های در نظر گرفته شده تصادفات جاده‌ای و خسارات ناشی از آن به‌ویژه نیمه دوم شهریور کاهش چشمگیری داشته باشد.

فرمانده پلیس راهور ناجا از همه دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه درخواست می‌کند که با تعیین بازرسان و ناظران ویژه در اجرای دقیق و مناسب طرح ویژه شهریور نظارت داشته باشند. از سوی دیگر، اقداماتی مانند خط کشی‌ها، نصب علایم و رفع نقاط حادثه‌خیز، نقش به‌سزایی در کاهش تصادفات دارند و باید همه دستگاه‌ها در این زمینه اطلاع‌رسانی مناسبی داشته باشند.

 هر 2ساعت 15دقیقه استراحت کنید

در این میان، درخواست وی از رانندگان هم این است که در مسافت‌های طولانی برای هر 2ساعت 15دقیقه استراحت و برای رسیدن سریع‌تر به مقصد از سرعت غیر مجاز و تخلفاتی مانند سبقت غیر مجاز و انحراف به چپ خودداری کنند.

اما آمارهای به ثبت رسیده در زمینه تلفات در جاده‌های روستایی نیز حاکی از آن است که تعداد فوتی‌ها در این جاده‌ها 10 تا 12 درصد از آمار تلفات جاده‌ای را به خود اختصاص داده‌اند. سردار مهری در این‌باره می‌گوید: درحال حاضر، 110هزار کیلومتر از جاده‌های کشور، روستایی است که البته به همین مقدار نیز جاده اصلی داریم. با این توضیح که وضعیت ترافیکی جاده‌ای روستایی متفاوت از جاده‌های شهری است از این‌رو، هم‌اکنون 15هزار نفر از عوامل پلیس راهور به‌عنوان راهور محله در روستاهای کشور فعال هستند.

 کنترل نامحسوس خودروها به 2شیوه

افزایش شمار بازرسان نامحسوس در جاده‌ها، خبر دیگری بود که رییس پلیس راهور ناجا در تازه‌ترین اظهارات خود اعلام می‌کند و می‌افزاید: این برنامه با هدف کنترل بیشتر ترافیک در تمام استان‌ها و جاده‌های کشور اجرا می‌شود. این بازرسان به 2شیوه به کنترل نامحسوس خودروها و رانندگان اقدام می‌کنند؛ اول اینکه به صورت فیزیکی در اتوبوس‌های شهری و برون‌شهری حاضر می‌شوند و رفتارهای ترافیکی رانندگان را مد نظر قرار می‌دهند و کنترل می‌کنند، روش دوم نیز این است است که تیمی از بازرسان نامحسوس در ساعات شبانگاهی از ساعت 21 تا 22 رفتار رانندگان و وضعیت ایمنی خودروهای مسافربری و اتوبوس‌ها را تحت کنترل قرار می‌دهند و در صورت مشاهده تخطی یا رفتارهای نامناسب برای رانندگی، خودرو را توقیف و از تردد آن خودرو ممانعت می‌کنند.

 گزارش رفتارهای پرخطر رانندگان

از سوی دیگر، همکاری میان پلیس و مردم نیز نقش مهمی در کاهش حوادث در جاده‌ها خواهد داشت از این‌رو، سردار مهری،از رانندگان در جاده‌ها درخواست می‌کند تا حین رانندگی با مشاهده رفتارهای پرخطر رانندگان خاطی، مراتب را به مرکز اطلاعات پلیس با شماره پیامک 110120 گزارش دهند تا کارشناسان پلیس با بررسی موضوع راننده خاطی را در صورت صلاحیت نداشتن از ادامه رانندگی بازدارد. با این توضیح که پلیس در سال جاری با چهار هزار راننده خاطی برخورد قانونی کرده و دفترچه رانندگی آنها را توقیف گرفته است.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور مهم‌ترین ضعف و دغدغه پلیس را با وجود امکانات و اعتبارات دردسترس، ایمن‌سازی مسیر جاده‌ای، خط کشی، نصب علایم و تابلوهای رانندگی و رفع نقاط حادثه‌خیز برمی‌شمارد. تاکید وی بر این است که با رانندگانی که  با اغماض اقدام به تخطی از قانون کنند برخورد خواهد شد.

روز گذشته نیز نشست کمیته هماهنگی اجرای طرح‌های ترافیکی تابستان 95 با حضور نمایندگان دستگاه‌هایی همچون وزارت راه، آموزش و پرورش و هلال‌احمر برگزار شد که رییس پلیس راهور ناجا درباره این جلسه می‌گوید: با توجه به تردد زیاد خودروها در جاده‌ها در شهریور باید تدابیر ویژه ترافیکی برای این ماه لحاظ شود؛ بنابراین همه دستگاه‌ها با حضور در این جلسه، گزارش‌ها و پیشنهادات خود را برای کنترل ترافیکی بهتر روزهای پایانی تابستان به پلیس ارایه دادند. همچنین در این برنامه همه دستگاه‌های ذیربط با پلیس راهور هم‌پیمان شدند تا با تمام توان و تجهیزات خود، شرایط نظم و ایمنی را در سطح شهرها به ویژه جاده‌ها فراهم کنند و طرح ویژه تابستانه پلیس را که از 25تیرماه شروع شده است را تا چهار مهرماه به بهترین شکل اجرا کنند.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.