×

گرمایش ایمن مدارس در پیچ و خم وعده ها

گرمایش ایمن مدارس در پیچ و خم وعده ها

گرمایش ایمن مدارس در پیچ و خم وعده‌ها

گرمایش-ایمن-مدارس-در-پیچ-و-خم-وعده-ها

معاون وزیر آموزش‌و‌پرورش در گفت‌و‌گو با «حمایت»  از تصویب مصوبه سه‌میلیارد دلاری برای ایمن‌سازی مدارس خبر داد

یک سوم از مدارس کشور با استانداردهای ایمن فاصله دارند و این استاندارد طیف وسیعی از فضای فرسوده و تخریبی تا فرسودگی سیستم‌های گرمایشی را دربرمی‌گیرد معضلی که حوادث تلخی همچون حادثه شین آباد و درودزن را رقم زد.

درحال حاضر سامانه گرمایشی یک‌سوم مدارس کشور با استفاده از تجهیزات غیراستاندارد مانند بخاری گازی یا نفتی تأمین می‌شود که این مساله با استانداردهای مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش فاصله دارد.

 آمار سال 1392 نشان می‌دهد که  211 هزار کلاس درس در کشور با بخاری‌های ناایمن گرم می‌شدند اما در پایان سال 94 این وضعیت تغییر یافت و علت آن نیز مصوبات مجلس برای استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس بود.

آنگونه که مرتضی رییسی، معاون عمرانی وزارت آموزش وپرورش در این خصوص می‌گوید: برای نوسازی سیستم گرمایشی تمام مدارس کشور به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است بر این اساس مجلس نهم تلاش کرد با وضع قوانین حمایتی برای نوسازی سیستم گرمایشی مدارس گام بردارد اما در اغلب موارد اعتبارات مربوط به این موضوع تأمین نشد. به عنوان مثال یکی از قوانین مصوب مجلس برای نوسازی سیستم گرمایشی مدارس اختصاص 200 میلیارد تومان از محل عوارض گاز مصرفی مشترکان به سازمان نوسازی مدارس بود که از این رقم حدود 140 میلیارد تومان در سال 92 محقق شد و 28 هزار مدرسه به سیستم‌های گرمایشی استاندارد مجهز شدند بدین معنا که مدارس بزرگ به موتورخانه و رادیاتور و مدارس کوچکتر به پکیج‌های حرارتی و رادیاتور مجهز شدند.  معاون عمرانی وزارت آموزش وپرورش همچنین در همین خصوص با بیان اینکه با تزریق اعتبارات مصوب مجلس، تجهیز مدارس به‌ویژه در مناطق سردسیر و محروم در دستور سازمان نوسازی قرار خواهد گرفت، می‌گوید: «مدارس روستایی اولویت اول سازمان نوسازی و تجهیز هستند چراکه موضوع نگهداری تجهیزات فنی در این مدارس متاسفانه در حد مطلوب نیست و دسترسی مناطق آموزش و پرورش به بعضی از روستاها به آسانی صورت نمی‌پذیرد.»

 قول جهانگیری برای استانداردسازی سیستم ‌گرمایشی تمام مدارس

وی با تأکید بر این‌که براساس آمارها دوسوم دانش‌آموزان در کلاس‌های ایمن و مقاوم در مقابل زلزله مشغول به تحصیل هستند، گفت: بر این اساس اما یک‌سوم دانش‌آموزان هنوز در فضاهای عمدتاً نیازمند مقاوم‌سازی و بخشی هم درواقع نیازمند تخریب و بازسازی مشغول تحصیل هستند. ایران سال گذشته میزبان اجلاس مدارس ایمن با حضور نمایندگان 20 کشور جهان در سطح وزرای آموزش و پرورش و معاونان وزیر بود که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در این اجلاس در زمینه استانداردسازی تجهیزات مدارس عنوان کرده بود:« در سال‌های اخیر نگاه ویژه‌ای را داشته‌ایم و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا 3 سال آینده حتی در دورترین نقاط کشور، مدارس به سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی استاندارد مجهز شوند.»

باید توجه داشت که هم‌اکنون عمده مدارس روستایی به ویژه در مناطق سردسیر به لحاظ وضعیت سیستم گرمایشی وضعیت مناسبی ندارند و در روستاها سیستم گرمایشی همان سیستم نفتی است که خطرات خاص خود را دارد و در این مناطق فصل سرما برای دانش‌آموزان بسیار سخت می‌گذرد.

 سیستم گرمایشی خاموش برخی مدارس در فصل سرما

در برخی مدارس نیز دانش‌آموزان به دلیل فرسودگی و خرابی سیستم گرمایشی در فصل سرما باید با لباس گرم یا پتو در کلاس درس حاضر شوند ماجرایی که طی هفته‌های گذشته در مناطق حاشیه‌ای استان تهران تکرار شد. داریوش ورناصری، مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران درخصوص سیستم گرمایشی فرسوده و نبود گرمایش مناسب در برخی مدارس در فصل سرما به «حمایت» می‌گوید: از ابتدای سال تحصیلی جدید در قالب یک توصیه‌نامه به مناطق آموزش‌وپرورش اعلام کردیم ضمن رعایت مسائل ایمنی مشکلات مربوط به سامانه حرارت مرکزی را رفع کنند البته آموزش‌وپرورش آنقدر عریض و طویل است که ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد و سیستم گرمایشی برخی مدارس در فصل سرما خراب باشد.

وی می‌افزاید: سیستم گرمایشی فرسوده در سطح استان تهران پراکنده است و هرجا که بافت فرسوده وجود دارد طبیعی است که مدارس فرسوده بیشتری وجود دارد و این مدارس، سیستم گرمایشی فرسوده نیز دارند که تعداد آنها زیاد است بنابراین امکان اصلاح آنها به عنوان یک سیستم گرمایشی کاملا استاندارد در یک دوره کوتاه مدت ممکن نیست. وی خوشبین است که با اختصاص بودجه لازم تعداد بیشتری از مدارس به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شوند به‌گونه‌ای در سال 92، چهار هزار و 500 کلاس درس فاقد سیستم گرمایشی استاندارد بودند و این تعداد هم‌اکنون به 100 کلاس درس رسیده است که با بخاری گازی گرم می‌شوند البته امیدواریم در اوایل سال تحصیلی آینده این بخاری‌ها جمع شوند. مصوبه سال 92 مجلس تکلیف کرده است که کلاس‌های درس فاقد سیستم گرمایشی استاندارد طی پنج سال به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شوند. علاوه بر استان تهران، استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل،  جزو استان‌های سردسیری هستند که برخی کلاس‌های درسشان با بخاری نفتی غیراستاندارد گرم می‌شود.

کمیسیون تلفیق مجلس در بررسی برنامه ششم توسعه مصوبه‌ای داشت مبنی براختصاص 3 میلیارد دلار برای افزایش ایمنی مدارس که در صورت تصویب این بند در صحن علنی مجلس تا پایان برنامه ششم توسعه باید تمام مدارس کشور دارای استاندارهای لازم شوند.

مصوبه سه‌میلیارد  دلاری  برای ایمن‌سازی مدارس

مرتضی رییسی، معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش در رابطه با ایمن سازی مدارس  به «حمایت» می‌گوید: به‌دنبال تصویب چهار میلیارد دلار در سال 85 برای تخریب مدارس فرسوده، درصد مدارس ایمن و استاندارد کشور دو برابر شد.  سال 85 یک‌سوم مدارس کشور ایمن بود که با تصویب چهار میلیارد دلار درصد مدارس ایمن کشور دو برابر شد و این موضوع مورد تمجید جهانی قرار گرفت.  وی می‌افزاید: کمیسیون تلفیق مجلس در بررسی برنامه ششم توسعه مصوبه‌ای داشت که امیدواریم این مصوبه در صحن علنی مجلس نیز به تصویب برسد، براساس این مصوبه طی برنامه ششم توسعه سه میلیارد دلار برای ایمن سازی مدارس اختصاص می‌یابد و پیش‌بینی شده این اعتبار براساس شرایط کشور از محل منابع مختلف تخصیص یابد. رییسی ادامه می‌دهد: در صورت اختصاص سه میلیارد دلار تا پایان برنامه ششم توسعه ایمن‌سازی کامل مدارس کشور را خواهیم داشت. طبق اعلام مسئولان آموزش و پرورش علاوه بر سیستم گرمایشی فرسوده، یک سوم مدارس کشور تخریبی هستند که بیشترین مدارس تخریبی متعلق به استان سیستان و بلوچستان و پس از آن کرمان و آذربایجان غربی است.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.