×

ضرورت شفافیت فعالیت ها در فضای مجازی

ضرورت شفافیت فعالیت ها در فضای مجازی

فضای مجازی در دنیای امروز به گونه‌ای نفوذ کرده که برخی حتی نمی‌توانند زندگی بدون آن را تصور کنند اما همین فضا آسیب‌های متعددی را با خود به دنبال داشته که یکی از اصلی‌ترین آن‌ها تغییر سبک زندگی و شکستن مرز باورها و ارزش‌هایی همچون حجاب در میان بانوان و دختران جوان بوده است

ضرورت-شفافیت-فعالیت-ها-در-فضای-مجازی وکیل 

فضای مجازی در دنیای امروز به گونه‌ای نفوذ کرده که برخی حتی نمی‌توانند زندگی بدون آن را تصور کنند اما همین فضا آسیب‌های متعددی را با خود به دنبال داشته که یکی از اصلی‌ترین آن‌ها تغییر سبک زندگی و شکستن مرز باورها و ارزش‌هایی همچون حجاب در میان بانوان و دختران جوان بوده است.

امروزه می‌توان مدعی شد که فضای مجازی و اینترنت در سطحی گسترده با فضای واقعی در رقابتی تنگاتنگ قرار دارد، با این تفاوت که این دنیای مبهم با سرعتی سرسام آور در حال گسترش است و همین گستردگی فضای مجازی سبب شده تا در کنار تمامی کاربردها و ویژگی‌های مثبت آن، شاهد بروز چالش‌های متعددی هم باشیم، چالش‌هایی که نه تنها در جامعه‌ای اسلامی همچون ایران، بلکه حتی در جوامع اروپایی و آمریکا نیز نگرانی‌هایی را در پی داشته است. در بحث فضای مجازی اظهارنظرهای گوناگونی مطرح است و متأسفانه عده‌ای در این میان قوه قضاییه را مخالف سرسخت فضای مجازی می‌پندارند و بر این باورند که دستگاه قضایی به دنبال بستن این دنیای پرهیاهو است، در حالی که قوه قضاییه تنها به دنبال شفاف سازی فعالیت‌ها در فضای مجازی است و هیچ گاه خواهان مسدودسازی این فضا نبوده بلکه همواره بر اثرات مثبت شبکه‌های مجازی تأکید کرده است.  این در حالی است که رییس جمهور چندی پیش با انتقاد از برخی اظهارات در خصوص فضای مجازی عنوان کرد که «عده‌ای معتقدند چنانچه در یک اتوبان بزرگی تصادف شود و فردی زیر ماشین برود، در صورتی که شکایتی در این باره ثبت شد قاضی می‌تواند برای همیشه آن اتوبان را مسدود کند. این در حالی است که ما باید به جای این کار تصادفات را کاهش دهیم».

 حرف قوه قضاییه جلوگیری از ضررهای فضای مجازی است

این صحبت از سوی رییس جمهور واکنش مسئولان قضایی کشور را به همراه داشت تا جایی که حجت‌الاسلام  و المسلمین محسنی اژه‌ای در صد و بیست و دومین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در دستگاه قضایی چنین دیدگاهی که رییس جمهور به آن اشاره کرده در مورد فضای مجازی وجود دارد، اظهار کرد: نه، مطلقاً کسی چنین چیزی نه گفته است و نه اعتقاد دارد. آنکه ما می‌گوییم و بسیاری از مردم می‌گویند این است که باید فضای مجازی مدیریت شود، از آن بهترین استفاده‌ها را کرد و از ضرر‌های آن حتی‌الامکان جلوگیری شود. این حرف قوه قضاییه است.

وی افزود: اتفاقاً ما معتقدیم که فضای سایبری ما برای مردم گران است و دسترسی برای همه افراد ممکن نیست و مردم در خیلی از جا‌های دنیا با قیمت پایین‌تری از فضای مجازی استفاده می‌کنند. ما معتقدیم دسترسی به فضای مجازی باید ارزان‌تر، ساده‌تر و بهتر باشد اما جلوی مضرات آن هم گرفته شود. سخنگوی قوه قضاییه افزود: در دنیا هم همینگونه است و اجازه نمی‌دهند کسی در فضای مجازی آزادِ آزاد باشد و به هر نحوی که بخواهد علیه کشور اقدام کند. در تمام دنیا مسأله ساماندهی و کنترل وجود دارد و حرف قوه قضاییه هم این است که به خاطر یک ماشین اتوبان را نبندند اما اگر همان یک ماشین بدون پلاک است، باید جلوی آن گرفته شود.

 به دنبال بستن شبکه‌های اجتماعی نیستیم

دادستان کل کشور هم در اظهارنظری جداگانه با بیان اینکه مسئولان باید به فکر رفع مشکلات فضای مجازی باشند، گفت:‌ به دنبال بستن شبکه‌های اجتماعی نیستیم و نباید مغالطه کنند.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محمدجعفر منتظری در همایش صیانت از نهاد مقدس روحانیت اظهار داشت: مسئولان باید به فکر رفع مشکلات فضای مجازی باشند،  مقام معظم رهبری نیز نسبت به مدیریت فضای مجازی تأکید بسیار دارند اما مسئولان کوتاهی می‌کنند.

 برای فضای مجازی اتاق شیشه‌ای درست کنید

این در حالی است که دادستان تهران هم در بیست و یکمین جلسه شورای معاونان دادسرای تهران به موضوع فضای مجازی پرداخت و اظهار کرد: در هفته گذشته برخی اظهارات پیرامون فضای مجازی منتشر و به نحوی القا شد که گویا کشور در حوزه فضای مجازی به دو قطب موافق و مخالف تبدیل شده و مخالفان گروهی هستند که با این فضا مخالف‌اند. وی ضمن گلایه از بیان چنین اظهاراتی، گفت: همان‌گونه که در فضای حقیقی افراد با هویت فعالیت می‌کنند، هرگونه اقدام در فضای مجازی نیز باید با هویت‌های مشخص و واقعی صورت گیرد. دادستان تهران گفت: قبول داریم که بابت یک تصادف نباید بزرگراه مسدود شود اما در همان بزرگراه نیز تمام خودرو‌ها دارای پلاک انتظامی مشخص‌ هستند، دوربین‌های متعدد برای کنترل سرعت و تخلفات نصب شده و مأموران پلیس نیز حضور فعال دارند، به همین جهت اشخاص باید در فضای مجازی هم هویت داشته باشند. این که عده‌ای بتوانند آزادانه و با هویت‌های مجعول و یا مجهول مرتکب جرم شوند و یا کالا‌های قاچاق و ممنوعه خرید و فروش کنند، سلب اعتماد عمومی و بر هم زدن امنیت فکری مردم را در پی دارد. جعفری دولت‌آبادی با انتقاد از اظهاراتی نظیر این که ما نمی‌گذاریم بزرگراه‌ها مسدود شود، گفت: باید از موارد نقض حریم خصوصی افراد اجتناب کرد و این تکلیف قوه قضاییه است. ما معتقدیم فضای مجازی باید مدیریت شود و همان‌گونه که گفته می‌شود که برای بودجه کشور اتاق شیشه‌ای درست کنید، ما نیز پیشنهاد می‌کنیم برای فضای مجازی اتاق شیشه‌ای درست کنید.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.