×

قانون مطبوعات مغایر آزادی رسانه است

قانون مطبوعات مغایر آزادی رسانه است

بر خلاف اینکه در اصل 24 قانون اساسی ازادی رسانه را به رسمیت شناخته است اما قانون مطبوعات این آزادی را محدود کرده و در شان نظام نیست

قانون-مطبوعات-مغایر-آزادی-رسانه-است وکیل 

تهران-ایرنا- معاون پیگیری و اجرای قانون اساسی معاونت حقوقی ریاست جمهوری می گوید: بر خلاف اینکه در اصل 24 قانون اساسی ازادی رسانه را به رسمیت شناخته است اما قانون مطبوعات این آزادی را محدود کرده و در شان نظام نیست.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، علی اکبر گرجی روز سه شنبه در سومین نشست مطبوعاتی مسولان دولتی و نمایندگان مجلس با فعالان نشریات دانشجویی کشور گفت: قانون مطبوعات با استانداردهای آزادی بیان سازگار نیست اما این را در دانشگاه تسری دادیم و با انواع قوانین حقوق نشریات را به بند کشیدیم.

وی با بیان اینکه قانون اساسی به رغم همه انتقادهایی که به آن وارد می شود در اصول مختلف خود از جمله اصل بیست و چهار خود آزادی رسانه ای را به رسمیت شناخته است و در قانون اساسی مانعی نیست ، افزود : با این وجود اما درعمل مشکل وجود دارد.علیرغم رویکرد آزادی مداری که قانون اساسی دارد قانون مطبوعات حاکم بر جمهوری اسلامی اساسا با روح آزادی بیان و رسانه بیگانه است.

گرجی با بیان اینکه آزادی اندیشه و بیان در دانشگاه ها و فضاهای علمی دقیقا مانند خونی است که در پیکیره موجود زنده است گفت: نشریات دانشجویی ابزارهای این آزادی اندیشه هستند از این رو هر گونه آسیب به آزادی بیان نشریات دانشجویی وارد شود به مثابه پنجه انداختن در چهره علم و آزادی بیان است.

وی ادامه داد: در شگفت هستم که قانون مطبوعاتی که در شان نظام نیست چگونه به تصویب مجلس وشورای نگهبان رسیده است.به تعبیری این قانون مطبوعات است که تراز آزادی بیان و مطبوعات را پایین آورده است و کسی هم به فکر اصلاحش نیست.

معاون پیگیری و اجرای قانون اساسی معاونت حقوقی ریاست جمهوری با بیان اینکه بهترین کار دانشگاه ها این است که بتوانند تراز آزادی بیان و رسانه را در این محیط بالا ببرند، گفت: مقررات حاکم بر آزادی رسانه و آزادی نشریات در محیط های اکادمیک مناسب نیست.

**پیگیری دانشگاه اجتماعی و موثر در وزارت علوم

مدیرکل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم گفت: در سطح معاونت فرهنگی دانشگاه به دنبال دانشگاه اجتماعی هستیم که دانشگاه گفت و گو و تبادل نظرات مختلف است.

هادی عسگری نیز دراین نشست افزود: ایده ای که ما معاونت فرهنگی وزارت علوم در حال پیگیری در هستیم ، دانشگاه اجتماعی و موثر است.

وی ادامه داد: گفتمان سازی این امر بر عهده جمعیت فعال دانشجویی است. این نوع دانشگاه اهل گفت و گو است، راه حل برای مشکلات ارایه می کند و نسبت به مسایل پیرامون خود حساس است.

عسگری با بیان اینکه در حوزه نشریات دانشجویی سامانه جامع نشریات دانشجویی راه اندازی شده است اظهار کرد: این سامانه ابزار موثر حاکمیتی برای جلوگیری از اعمال سلیقه در حوزه نشریات دانشجویی است. به دنبال روزامد، کارافرین و به روز ساختن گروه های دانشجویی فعال هستیم.

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: افزایش سواد رسانه ای کنشگران رسانه ای در سطح دانشگاه هستیم تا از این طریق به درونی سازی فرهنگ گفتگو وارتقای این فرهنگ در دانشگاه بپردازیم.

منبع : ایرنا

    

پست های مرتبط

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.