×

قواعد حقوق تجارت الکترونیک منتشر شد

قواعد حقوق تجارت الکترونیک منتشر شد

قواعد حقوق تجارت الکترونیک منتشر شد

قواعد-حقوق-تجارت-الکترونیک-منتشر-شد

چاپ نخست کتاب «قواعد حقوق تجارت الکترونیک» اثر محمد باقر قربانومد به سفارش معاونت قوه قضائیه، از سوی انتشارات جنگل منتشر و روانه بازار نشر شد. به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «قواعد حقوق تجارت الکترونیک» اثری است که به بررسی حقوق تجارت الکترونیک در سه بخش می‌پردازد که بخش نخست آن تاریخچه، شناخت و ماهیت و تجارت الکترونیکی را مطرح می‌کند. بخش دوم مربوط به قراردادهای الکترونیکی است و زمان، مکان، انعقاد آثار و احکام را بیان می‌کند و بخش سوم به امضا پرداخت شیوه دادرسی الکترونیکی و آثار و احکام آن اختصاص یافته است. نویسنده اثر در کتاب یادآور می‌شود؛ «هرچند مسوولان کشور درصدد وضع قوانین در زمینه حقوق تجارت الکترونیک هستند، اما آنچه تاکنون وضع شده قواعد کلی است. حتی در قانون تجارت الکترونیک مصوب 1382 بسیاری از زوایایی حقوق تجارت الکترونیکی از دید پنهان مانده است و قوانین دیگر در این زمینه کلی است و نمی‌تواند راهگشا باشد. »

از قواعد کلی موجود در این کتاب می‌توان به قانون برنامه چهارم توسعه مصوب 11/6/1363 اشاره کرد که تنها چند ماده آن اشاره‌ای به حقوق تجارت الکترونیک دارد، مانند ماده 40 و 43 که دولت را به ساخت شهرک‌های فناوری ارشاد می‌کند و در ماده 131 به قوه قضائیه اجازه داده شد تا اسناد و اوراق قضائی که نگهداری سوابق آن ضروری است را مشروط به این که حداقل سی سال از مدت بایگانی قطعی آن گذشته باشد، با استفاده از فناوری اطلاعاتی روز، به اسناد الکترونیکی تبدیل کند تا این اسناد تبدیلی در کلیه مراجع قضایی و اداری سندیت داشته و قابل استفاده باشند.

نویسنده معتقد است که تصویب این کلیات کافی نیست و ما در آغاز این راه قرار داریم و در بسیاری زمینه‌ها از جمله دادگاه الکترونیکی و شیوه دادرسی آن اصولا قانونی پیش‌بینی نشده و برای تبیین بهتر موضوع، مبانی حقوق تطبیقی آن بیان شده است. حقوق تطبیقی به سه نکته اشاره دارد، نخست ماهیت و ویژگی خاص حقوق تجارت الکترونیک در تفسیر احکام و قوانین آن بر حسب ماده 3 قانون تجارت که باید جنبه‌های بین‌المللی آن را بیشتر از جنبه‌های داخلی آن مد نظر گرفت.

دوم آن که حقوق تجارت الکترونیک یک پدیده نوین در حوزه علم حقوق است و وضع قوانین آن ادبیات نوین حقوقی را ایجاب می‌کند که این امر در قانون گذاری مشهود است. سوم آن که در دانشکده‌های حقوق ایران، درس حقوق الکترونیک به عنوان واحد درسی وارد نشده و رشته حقوق فناوری اطلاعات نیز در مقطع تحصیلات تکمیلی وجود ندارد که این امر باعث بی‌توجهی دانشجویان به این رشته از علم حقوق شده است. این کتاب منبع مناسبی برای برای مراجع قضایی عهده‌دار رسیدگی به پروند‌های مرتبط با این موضوع است و اطلاعات جامعی را در اختیار علاقه‌مندان به این حوزه قرار می‌دهد. چاپ نخست کتاب «قواعد حقوق تجارت الکترونیک» در شمارگان 3000 نسخه و قیمت 50000 ریال از سوی انتشارات جنگل منتشر و روانه بازار نشر شد.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.