×

ثبت تمام مردم ایران در بانک ژنتیک

ثبت تمام مردم ایران در بانک ژنتیک

ثبت تمام مردم ایران در بانک ژنتیک

ثبت-تمام-مردم-ایران-در-بانک-ژنتیک

در حال حاضر چهار مرکز فعال ژنتیک در استان های تهران، اصفهان، مشهد و ساری وجود دارد که تا پایان سال جاری نیز شش مرکز دیگر در مراکز استان های تبریز، شیراز، اهواز، زاهدان، کرمانشاه به آن‌ها اضافه خواهد شد.

ایسنا: رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: در ایران بانک ژنتیک، تمامی مردم را ثبت می کند به همین منظور پیگیری های لازم برای ایجاد فضایی در کارت ملی برای اطلاعات ژنتیکی اختصاص داده شده است که به کمک رمز و یا کد خاصی اطلاعات در آن وارد شود.

احمد شجاعی در جمع خبرنگاران استان با بیان اینکه تا پایان سال شش پروژه آزمایشگاه ژنتیک افتتاح خواهد شد، افزود: در حال حاضر چهار مرکز فعال ژنتیک در استان های تهران، اصفهان، مشهد و ساری وجود دارد که تا پایان سال جاری نیز شش مرکز دیگر در مراکز استان های تبریز، شیراز، اهواز، زاهدان، کرمانشاه به آن‌ها اضافه خواهد شد.

وی اظهارکرد: با ایجاد بانک ژنتیکی آمار جرم و جنایت در حدود 30 تا40 درصد کاهش پیدا خواهد کرد ولی برای راه‌اندازی هر آزمایشگاه ژنتیک حداقل 500 میلیون تومان برای خرید تجهزات و پیت‌های آزمایشگاهی و فضای آن نیاز است.

شجاعی با بیان اینکه در خاورمیانه ایران، اولین کشوری است که بانک ژنتیک را در دستور کار خود دارد، خاطرنشان کرد: کشور های آمریکا و انگلیس بانک ژنتیک در حد مجرمین خود دارند ولی در ایران بانک ژنتیک، تمامی مردم را ثبت می کند به همین منظور پیگیری های لازم برای ایجاد فضایی در کارت ملی برای اطلاعات ژنتیکی اختصاص داده شده است که به کمک رمز و یا کد خاصی اطلاعات در آن وارد شود.

وی تحقیقات در پزشکی قانونی را یک پایه دانست و تصریح کرد: سازمان پزشکی قانونی کشور علاوه براستفاده از یافته های دنیا اقدام به راه اندازی مرکز تحقیقات و نیز معاونت آموزش وپژوهش کرده است که در بعد تبلیغات نیز بسیار فعال و قوی است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور خاطرنشان کرد: با توجه به این که پزشکی قانونی یک سازمان فوق تخصصی است، در جاهایی که دیگران توانایی اظهار نظر ندارند با استفاده از روش‌های نوین و عملی با موفقیت ورود پیدا می کند.

شجاعی اظهارکرد: ایران از معدود کشورهایی است که موفق به تشکیل بانک ژنتیک شده و با توجه به این که یکی از کارهای این سازمان تشخیص جرم و مجرم و شناسایی مجرمین است در اولویت اول مجرمین و در اولویت بعدی خبرنگاران و کسانی که در معرض خطر هستند زودتر اطلاعات ژنتیکی آنها وارد سیستم می‌شود.

به گفته وی، یک مجرم می تواند تمامی آثار جرم خود را از بین ببرد، حتی اثر بدنی خود مانند اثر انگشت، ولی تنها چیزی که هیچ کس نمی تواند آن را از بین ببرد و یا آن را شبیه سازی کند هویت ژنتیکی است چراکه هر شخص هویت اختصاصی خود را دارد و تشابه بین آنها در حد صفر است و با کوچک ترین لکه خون یا تار مو یا خراش دست قابل تشخیص است.

وی ادامه داد: کاربرد این علم نه تنها در مورد مجرمین است بلکه در حوادثی همچون زلزله و سیل برای شناسایی افراد کاربر زیادی دارد.

شجاعی در خصوص فعالیت های پزشکی قانونی اظهارکرد: چهار درصد معاینات اجساد،80 درصد معاینات که شامل مراجعات سر پایی و تصادفی ها می شود و 16 درصد باقی مانده نیز مربوط به آزمایشگاه است.

وی با بیان اینکه پزشکی قانونی مجهزترین آزمایشگاه ها را در سطح کشور دارد، تصریح کرد: آزمایشگاه آسیب شناسی پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری در مهرماه سال جاری افتتاح خواهد

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.