×

آسیب‌شناسی قوانین مربوط به حقوق معلولان

آسیب‌شناسی قوانین مربوط به حقوق معلولان

آسیب‌شناسی قوانین مربوط به حقوق معلولان

آسیب‌شناسی-قوانین-مربوط-به-حقوق-معلولان وکیل 

یک وکیل دادگستری: قوانین حوزه‌ی معلولان، آیین‌نامه‌های مناسبی ندارند

یک وکیل دادگستری گفت: آیین‌نامه زمانی تصویب می‌شود که قانون کلی را جزیی کند، اما درخصوص حمایت از حقوق معلولان آیین‌نامه کاملی تصویب نشده است.

علی صابری در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان طبق تقسیم‌بندی قوانین، یک قانون رفاهی است، اینکه تا چه حد رفاه را برای معلولان تامین کرده یا خیر، دارای بحث است اما نوع قانون رفاهی است که طبیعتا نقص‌های خاص خودش را دارد.

وی ادامه داد: اتفاقی که در کشور ما رخ داده است و از قانون مهم‌تر است ـ به شرطی که در بستر حقوقی خود قرار بگیرد ـ الحاق ایران به کنوانسیون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت است که دولت نسبت به دیگر کنوانسیون‌های بین‌المللی به راحتی به این کنوانسیون ملحق شد، بنابراین بهتر است ما بیشتر به کنوانسیون توجه کنیم تا قانون، البته قوانین قابل توجه هستند اما توجه بیشتر به کنوانسیون بهتر است.

این وکیل دادگستری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «نقاط ضعف این قانون با توجه به نیازهای جامعه معلولان چیست؟» خاطرنشان کرد: آیین‌نامه‌های مناسب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان تصویب نشده یا اگر هم تصویب شده، آیین‌نامه‌های کاملی نبوده است، آیین‌نامه زمانی که تصویب می‌شود، برای جزیی‌تر کردن قانون کلی است. از نظر دستگاه‌های متولی نیز به خوبی توجیه نشدند، همچنین سازمان‌های نظارتی مانند سازمان بهزیستی کار خود را به خوبی انجام نداده‌اند، بنابراین این قانون نیازمند اصلاح است.

صابری افزود: سازمان بهزیستی شاید وظیفه‌اش را در حوزه رعایت قانون در داخل سازمان انجام دهد، اما آنجایی که وظیفه نظارت بر دیگر سازمان‌ها را دارد، به‌نظر وظیفه خود را به خوبی ایفا نکرده است.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه هیچ قانونی، قانون کاملی نیست، اظهار کرد: قانون با تمام ضعف‌هایی که دارد نباید هیچ‌گاه به طور کلی از بین برود و باید ضعف‌های آن اصلاح شود تا ایراداتش از بین برود و بتواند تاثیرگذاری بیشتری را داشته باشد.

وی بیان کرد: کنوانسیون طبق ماده 9 قانون مدنی در حکم و قانون داخلی ما است، در حال حاضر قوانین مغایر با کنوانسیون منسوخ تلقی می‌شود و قوانینی که لازم به کنوانسیون افزوده شود، خود کنوانسیون راهکار ارائه می‌دهد که چه قوانینی تصویب شود که با اصول کنوانسیون مغایرتی نداشته باشد.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: ایراداتی که سیستم حقوقی جامعه دارد، شامل معلولان هم می‌شود، بنابراین اگر قرار است اصلاحاتی صورت گیرد، باید در تمامی قوانین باشد، نه تنها در حوزه معلولان و آن زمان است که می‌توان اصلاحات موردنظر در قانون معلولان را اجرا کرد.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.