×

عواملی که شدیدا در تعیین قیمت ارز در بازار آزاد اثر داشته است

عواملی که شدیدا در تعیین قیمت ارز در بازار آزاد اثر داشته است

عواملی که شدیدا در تعیین قیمت ارز در بازار آزاد اثر داشته است

عواملی-که-شدیدا-در-تعیین-قیمت-ارز-در-بازار-آزاد-اثر-داشته-است وکیل 

 اقتصاد کلان - ایسنا نوشت: فرزین درباره زمان راه اندازی بازار بورس ارز با توجه به درخواست مهلت یک ماه توسط بخش خصوصی تصریح کرد:‌دولت در حال بررسی ابعاد است و به طور مشخص زمانی این بازار راه اندازی می شود که توافق بین بخش خصوصی و دولتی وجود داشته باشد.

  محمدرضا فرزین در حاشیه مراسم انعقاد قرارداد عاملیت با بانک تجارت در جمع خبرنگاران درباره راه اندازی بورس ارز گفت: اکنون نوسانات نرخ ارز زیاد است و قیمت نیز رو به افزایش است.در چنین شرایطی مدیریت بازار کالا سخت می‌شود. به عبارت دیگر آنچه که ارز را دارای اهمیت کرده تاثیر آن بر قیمت کالاها است.

عضو جدید شورای عالی پول واعتبار با تاکید بر این‌که وقتی نتوانیم قیمت ارز را مدیریت کنیم بازار کالا نیز مدیریت نخواهد شد، تصریح کرد: در شرایطی که نوسانات نرخ ارز زیاد می‌شود به دلیل وجود ایجاد عوامل انتظاراتی تاثیر آن بر بازار کالا نیز بیشتر می‌شود.به عبارت دیگر بخش عمده‌ای از مسائل و مشکلاتی که در تنظیم قیمت کالاها وجود دارد ناشی از نوساناتی است که در بازار ارز اتفاق می‌افتد.

رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان این‌که اکنون در کشور نظام ارز دو نرخی وجود دارد، گفت: ارز 1226 تومانی که به صورت نرخ پایه در اختیار کالاهای اساسی قرار می گیرد و نرخ دوم نیز توسط بازار آزاد که در واقع همان بازار چهارراه استانبول است تعیین می‌شود و در چنین شرایطی عوامل انتظاراتی شدیدا در تعیین قیمت ارز در بازار آزاد تاثیر گذاشته است.

فرزین بار دیگر با تاکید بر این‌که قیمت ارز در بازار آزاد قیمت کالا را در داخل کشور تعیین می کند، گفت:به رغم این که بخشی از کالاها با ارز 1226 تومان وارد کشور می شوند قیمتشان به صورت هفتگی متناسب با تغییر قیمت در بازار آزاد تغییر می کند. وی با اشاره به نقش بازار مدیریت شده در کنترل قیمت ارز گفت: در این بازار عرضه وتقاضا مدیریت می‌شود تا یک نرخ با ثبات داشته باشیم و به تقاضای واقعی ارز که ناشی از معاملات واقعی باشد پاسخ داده شود.

رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی بخشی از تقاضای ارز را مربوط به سفته بازی دانست و گفت: آنچه که تحت عنوان بورس ارز مطرح می‌شود در واقع همان بازار مدیریت شده است که ضوابط آن توسط سازمان بورس با همکاری بانک مرکزی طراحی شده است. فرزین با اشاره به این‌که این بازار شفاف بوده و اطلاعات متقاضی و عرضه کننده ارز در آن مشخص است، گفت: البته قیمت ارز در این بازار نباید تثبیت شده باشد تا صادرکننده انگیزه فروش ارز را در این بازار داشته باشد. وی ابراز امیدواری کرد با راه اندازی این بازار نرخ ارز مدیریت شود تا ارز با اطمینان بیشتری در اختیار فعالان اقتصادی قرار بگیرد.

رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا بانک مرکزی در چنین شرایطی برای کنترل نرخ ارز، ارز بیشتری به بازار عرضه نمی‌کند، اظهار کرد: در شرایطی که عوامل انتظاراتی قوی می‌شود با عرضه زیاد هم نمی‌توان قیمت را کنترل کرد، تجربه سال گذشته نشان می دهد که ارز بسیار زیادی را به بازار عرضه کردیم اما قیمت ارز باز هم افزایش یافت که دلیل آن عوامل روانی موثر بر بازار ارز بود. بنابراین باید از ابزارهای جدیدتر استفاده کرد.

فرزین درباره این که گفته می شود درآمد دولت با افزایش نرخ ارز افزایش می یابد‌ گفت:‌دلاری که در بازار آزاد فروخته می شود به دولت تعلق ندارد و دولت همچنان دلار را با قیمت 1226 تومان می‌فروشد و چیزی از افزایش قیمت دلار به جیب دولت نمی رود. وی تاکید کرد: تمام دلاری که از ابتدای سال توسط دولت فروخته شده با نرخ 1226 تومان بوده است.

برگزاری جلسات منظم هفتگی درباره طرح تحول بانکی در دفتر رییس جمهور

رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که طرح تحول بانکی چه زمانی به مجلس ارائه می‌شود، گفت: جلسات منظم هفتگی درباره طرح تحول بانکی در دفتر رییس جمهوری برگزار می‌شود و این طرح در دبیرخانه ستاد طرح تحول نهایی شده است. وی افزود: در حال بررسی برای اجرای این طرح هستیم و قاعدتا باید در مورد اجرای این طرح به اجماع برسیم. فرزین ابراز امیدواری کرد:‌درباره طرح تحول بانکی اجماع نظرات به زودی محقق شود.

عدم ارائه ارز صندوق توسعه ملی به واردکنندگان

وی همچنین با بیان این‌که صندوق توسعه ملی به طرح‌های سرمایه‌گذاری تسهیلات می دهد و تسهیلات آن به واردکنندگان تعلق نمی گیرد، گفت: منابع صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی تعلق می‌گیرد چرا که بنا به قانون نمی‌توان تسهیلات صندوق توسعه را به بنگاه‌های دولتی اختصاص داد.

حساب‌های صندوق توسعه ملی در بانک مرکزی است

رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که آیا نگهداری منابع صندوق توسعه ملی در خارج از کشور با توجه به مسائل و مشکلات ناشی از تحریم نقل وانتقال منابع را با مشکل روبرو نمی کند گفت: طبق قانون واساسنامه صندوق توسعه ملی تمام حساب‌های صندوق در بانک مرکزی است بنابراین منابع صندوق همان جاهایی است که منابع بانک مرکزی است. فرزین افزود: مسائل و مشکلاتی را در خصوص تحریم داریم که قابل مدیریت است.

سهم مشترک دولت و مجلس در خصوص اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی

فرزین درباره رویکرد کمیته مشترک دولت ومجلس درباره اجرای فاز دوم قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها گفت: حدود یک ماه گذشته جلسه ای را در حضور رییس مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون‌ها بودم و درباره مسائل و مشکلات توضیح دادم. وی افزود: اکنون سهم مشترکی در خصوص اجرای فاز دوم قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها بین دولت و مجلس دولت دارد و در این راستا اختلاف نظر اساسی وجود ندارد. وی گفت: همان طور که اعلام شده باید شرایط مناسب برای اجرای قانون بوجود آید و در این راستا در حال تعامل هستیم و پس از ایجاد شرایط مناسب دولت از ابزارهای لازم استفاده می کند.
 

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.