×

مشاور قضایی و دادیاری دو پست قضاوت زنان در قوه قضائیه است

مشاور قضایی و دادیاری دو پست قضاوت زنان در قوه قضائیه است

معاون منابع انسانی قوه قضاییه، مشاور قضایی در دادگاه های خانواده و دادیاری را دو پست قضاوت بیان کرد که در این قوه به زنان واگذار شده است

مشاور-قضایی-و-دادیاری-دو-پست-قضاوت-زنان-در-قوه-قضائیه-است

 معاون منابع انسانی قوه قضاییه، مشاور قضایی در دادگاه های خانواده ( مقالات مرتبط با دادگاه خانواده - سوالات مرتبط با دادگاه خانواده ) و دادیاری را دو پست قضاوت بیان کرد که در این قوه به زنان واگذار شده است.

حجت الاسلام و المسلمین «علیرضا امینی» روز جمعه در حاشیه برگزاری آزمون قضاوت سال 93 در نشستی با خبرنگاران با بیان این که در قوه قضاییه در استفاده از زنان محدودیت وجود دارد ، افزود: طبق قانون حمایت از خانواده مصوب سال 91 ، این قوه موظف است 570پست مشاور قضایی به زنان اختصاص دهد. 

وی در عین حال گفت: زنان نمی توانند در دادگاه ها حضور فعالی داشته باشند چرا که قرار گرفتن در چرخه نقل و انتقال به پست های دیگر برای آنها ممکن نیست. 

معاون منابع انسانی قوه قضاییه خاطرنشان کرد:، بیش از 700 قاضی زن از دادیاری تا معاون دادستانی در دستگاه قضا مشغول فعالیت هستند و بیشتر فعالیت آنها در دادسراها است. 

امینی با بیان این که دی ماه 93 نتایج  آزمون قضاوت اعلام می شود، اظهار داشت: این داوطلبان پس از پذیرش در آزمون عمومی در آزمون تشریحی شرکت می کنند و داوطلبانی که حد نصاب قبولی را کسب کنند به مرحله بعدی مصاحبه می روند. 

به گفته وی، پذیرفته شدگان در مصاحبه به گزینش معرفی شده و در صورت داشتن استانداردها و معیارهای لازم به بخش آموزش قوه قضاییه معرفی می شوند و در مدت یک سال تا 20 ماه دوره های کارورزی را طی می کنند. 

معاون منابع انسانی قوه قضاییه یادآور شد: جذب نهایی بعد از دوره کارآموزی است که از پذیرفته شدگان آزمون «اختبار نهایی» گرفته می شود تا مشخص شود بر اساس آموزش هایی که دیده اند آیا آمادگی لازم را برای تصدی منصب قضاوت دارند.

امینی، معرفی به کارگزینی قوه قضاییه و صدور ابلاغ توسط رییس دستگاه قضا را مرحله بعدی انتخاب قضاوت عنوان کرد و گفت: این افراد بعد از طی این مراحل معمولا برای دادیاری به دادسراها معرفی می شوند. 

وی تصریح کرد: داوطلبانی که در دانشگاه های برتر کشور با معدل بالا یا در مقاطع بالاتر فارغ التحصیل شده اند نیاز به شرکت در آزمون جذب عمومی ندارند و مستقیما به مرحله اختصاصی دعوت می شوند. 

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با بیان این که طبق برنامه پنجم توسعه ، قوه قضاییه هر سال می تواند 800 قاضی را جذب کند ، اظهارداشت: تاکنون دو هزار و 600 نفر از این 4 هزار نفری که در پنج سال باید جذب می شدند در دستگاه قضا فعالیت خود را آغاز کرده اند که اوج جذب آن در سال گذشته با 950 نفر قاضی بود. 

امینی یادآور شد: پیش بینی می کنیم در برنامه ششم توسعه این مطلب لحاظ شود تا دستگاه قضا بتواند برای تکمیل پست های قضایی جذب داشته باشد چون تعدادی از قضات از یک نفر سالانه بازنشسته می شوند و از طرف دیگر باتوجه به مسایل روز نیازهای جدید برای رسیدگی به پرونده به وجود می آید. 

وی خاطرنشان کرد: سال های گذشته بر حسب پست های استان ها قضات به مناطق اعزام می شدند اما امسال داوطلبان به مناطقی که علاقه مند بوده اند بر اساس اولویت اول تا سوم و پس از طی مراحل یادشده تقسیم می شوند. 

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.