×

با سلام یک قطعه زمین کشاورزی با مساحت 14 هکتار وجود دارد که پدر بزرگ

با سلام یک قطعه زمین کشاورزی با مساحت 14 هکتار وجود دارد که پدر بزرگ من و دوستشان به صورت مشترک و مساوی در آن سهیم بوده اند . بعد از پیروزی انقلاب و فوت پدر بزرگ من، اهالی روستا اقدام به تصاحب زمین کردند که پس از طرح شکایت ،دادگاه حکم به نفع ورثه ی پدر بزرگ من و شریکش داد ولی روستاییان زمین را تخلیه نکردند و با وجود اینکه بارها دادگاه مأمور برای تخلیه زمین به محل اعزام کرد ولی همچنان روستاییان به کشت و کار در آنجا مشغول بودند و حتی ذره ای از محصولات زراعی را در اختیار صاحبان اصلی قرار نمی دادند بارها و بارها شکایت صورت گرفت و هر بار دادگاه رأی به نفع ما داد. پس از گذشت نزدیک به 10 سال تصمیم به فروش زمین به روستاییان گرفته شد و در دادگاه ذکر شد که چنانچه تا 1 ماه پس از تاریخ دادگاه روستاییان اقدام به واریز کل مبلغ توافق شده بنمایند این زمین به آنان انتقال داده خواهد شد و در صورت تأخیر در واریز کل مبلغ زمین حتی به اندازه ی 1 روز این قرار کلا منتفی خواهد شد و هیچگونه حق اعتراضی برای آن جایز نیست.روستاییان مجددا خلف وعده نمودند و حدود 6 ماه در پرداخت پول از تاریخ تعیین شده تخطی نمودند. در جلسه دادگاه بعدی که به همین دلیل برگزار شده بود پدرم به نمایندگی از ورثه ی پدر بزرگم اعلام کرد که بعلت تخطی از قرار فی مابین ملک را انتقال نمی دهد و مبلغ واریز شده را به عنوان اجرت المثل این همه سال برمی دارد ولی شریک پدر بزرگم سهم خود را انتقال داد. مجدد شکایت صورت گرفت و اینبار دادگاه رأی به نفع روستاییان دادپدرم در حضور قاضی کتبأ اعلام کرد که رأی دادگاه را قبول ندارد و این رأی را به منزله ی اجحاف و نادیده گرفته شدن حق خود می داند و از بسته شدن پرونده جلوگیری کرد . پس از آن پدرم از دنیا رفت و حدود چند سالی است که پرونده بلا تکلیف است اکنون می خواهم بدانم آیا من بعنوان وارث پدرم می توانم شکایت را به دیوان عدالت اداری بفرستم؟ و اینکه اصلا امکان برد در این پرونده وجود دارد؟در ضمن اگر دادگاه آن پول را بابت ارزش پولی زمین به حساب آورد تکلیف اجرت المثل آن 15 سال چه می شود؟

با-سلام
یک-قطعه-زمین-کشاورزی-با-مساحت-14-هکتار-وجود-دارد-که-پدر-بزرگ-من-و-دوستشان-به-صورت-مشترک-و-مساوی-در-آن-سهیم-بوده-اند-.-بعد-از-پیروزی-انقلاب-و-فوت-پدر-بزرگ-من،-اهالی-روستا-اقدام-به-تصاحب-زمین-کردند-که-پس-از-طرح-شکایت-،دادگاه-حکم-به-نفع-ورثه-ی-پدر-بزرگ-من-و-شریکش-داد-ولی-روستاییان-زمین-را-تخلیه-نکردند-و-با-وجود-اینکه-بارها-دادگاه-مأمور-برای-تخلیه-زمین-به-محل-اعزام-کرد-ولی-همچنان-روستاییان-به-کشت-و-کار-در-آنجا-مشغول-بودند-و-حتی-ذره-ای-از-محصولات-زراعی-را-در-اختیار-صاحبان-اصلی-قرار-نمی-دادند-بارها-و-بارها-شکایت-صورت-گرفت-و-هر-بار-دادگاه-رأی-به-نفع-ما-داد.--پس-از-گذشت-نزدیک-به-10-سال-تصمیم-به-فروش-زمین-به-روستاییان--گرفته-شد-و-در-دادگاه-ذکر-شد-که-چنانچه-تا-1-ماه-پس-از-تاریخ-دادگاه-روستاییان-اقدام-به-واریز-کل-مبلغ-توافق-شده-بنمایند-این-زمین-به-آنان-انتقال-داده-خواهد-شد-و-در-صورت-تأخیر-در-واریز-کل-مبلغ-زمین-حتی-به----اندازه-ی-1-روز-این-قرار-کلا-منتفی-خواهد-شد-و-هیچگونه-حق-اعتراضی-برای-آن-جایز-نیست.روستاییان-مجددا-خلف-وعده-نمودند-و-حدود-6-ماه-در-پرداخت-پول-از-تاریخ-تعیین-شده-تخطی-نمودند.-در-جلسه-دادگاه-بعدی-که-به-همین-دلیل-برگزار-شده-بود-پدرم-به-نمایندگی-از-ورثه-ی-پدر-بزرگم-اعلام-کرد-که-بعلت-تخطی-از-قرار-فی-مابین-ملک-را-انتقال-نمی-دهد-و-مبلغ-واریز-شده-را-به-عنوان-اجرت-المثل-این-همه-سال-برمی-دارد-ولی-شریک-پدر-بزرگم-سهم-خود-را-انتقال-داد.-مجدد-شکایت-صورت-گرفت-و-اینبار-دادگاه-رأی-به-نفع-روستاییان-دادپدرم-در-حضور-قاضی-کتبأ-اعلام-کرد-که-رأی-دادگاه-را-قبول-ندارد-و-این-رأی-را-به-منزله-ی-اجحاف-و-نادیده-گرفته-شدن-حق-خود-می-داند-و-از-بسته-شدن-پرونده-جلوگیری-کرد-.-پس-از-آن-پدرم-از-دنیا-رفت-و-حدود-چند-سالی-است-که-پرونده-بلا-تکلیف-است-اکنون-می-خواهم-بدانم-آیا-من-بعنوان-وارث-پدرم-می-توانم-شکایت-را-به-دیوان-عدالت-اداری-بفرستم؟-و-اینکه-اصلا-امکان-برد-در-این-پرونده-وجود-دارد؟در-ضمن-اگر-دادگاه-آن-پول-را-بابت-ارزش-پولی-زمین-به-حساب-آورد-تکلیف-اجرت-المثل-آن-15-سال-چه-می-شود؟
با سلام به شما برای پاسخ به سوال شما ذکر چند نکته لازم و ضروری است : اول اینکه محاسبه ارزش ریالی زمین ، برابر توافق طرفین یا نظریه کارشناسی تعیین میشود و در صورت سوال شما بصورت توافقی تعیین گردیده است . اجرت المثل ، وجهی است که متصرف غیر قانونی ، میبایست به مالک پرداخت کند و زمان شروع محاسبه اجرت المثل ، زمان شروع تصرف است و این امر ، منافاتی با پرداخت ارزش ریالی زمین ندارد . ضمن انکه در فرض سوال ، روستاییان از پرداخت وجه در موعد مقرر تخلف کرده اند بنابراین اتلاق وجه مذکور بعنوان ثمن معامله و یا ارزش ریالی زمین ، منوط به قبول شما و یا مرحوم پدرتان بوده که نپذیرفته اند . در مورد دیوان عدالت اداری باید بعرض برسانم که در خصوص دعاوی مطروحه در دادگستری ، دیوان عدالت اداری فاقد صلاحیت ذاتی میباشد و جنابعالی حسب مورد میتوانید در صورت وجود شرایط شکلی مقرر در قانون ایین دادرسی مدنی نسبت به پیگیری و اعتراض به ارای صادره علیه شما در دادگاه تجدیدنظر یا دیوان عالی کشور اقدام نمایید . در مورد شخص شما برای پیگیری دعاوی مطروحه باید بعرض برسانم که قانونگزار جنابعالی را بعنوان قائم مقام پدر مرحومتان صرفا تا میزان قدرالسهم شما از ماترک آن مرحوم دارای سمت میداند و نه بیشتر . بعبارت دیگر ، چنانچه وراث دیگری نیز درکنار شما باشند میبایست هریک به اندازه سهم خود ، وارد دعوی مطروحه شوند . اعطای وکالت بقیه وراث به شما ، صرفا جنبه اداری داشته و بوسیله وکالت محضری نمیتىانید به نیابت از وراث اقدامات قضایی انجام دهید . باتشکر

    

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.