×

لیست بهترین وکلای وکیل داوری ایران

لیست-بهترین-وکلای-وکیل-داوری-ایران

شناسه : 522

وکیل داوری به وکیل دادگستری که دارای پروانه وکالت است، اطلاق می‌شود. وکلای داوری در خصوص کلیه مسائل و قوانین حقوقی و کیفری اطلاعات، دانش و تخصص کافی دارد. وکیل حقوقی که در زمینه داوری مشغول به کار است، به طور تخصصی در زمینه قوانین مربوط به داوری فعالیت می‌کند. وکیل خوب که در امور داوری مشغول به کار است، از مسائل مربوط به داوری که بسیار گسترده نیز هستند، اطاعات و دانش کافی دارند و به این ترتیب می‌تواند نقش به سزایی در پرونده‌های مطرح شده در مراجع قضایی داشته باشد.

وکیل داوری

وکیل داوری به وکیل دادگستری که دارای پروانه وکالت است، اطلاق می‌شود. وکلای داوری در خصوص کلیه مسائل و قوانین حقوقی و کیفری اطلاعات، دانش و تخصص کافی دارد. وکیل حقوقی که در زمینه داوری مشغول به کار است، به طور تخصصی در زمینه قوانین مربوط به داوری فعالیت می‌کند. وکیل خوب که در امور داوری مشغول به کار است، از مسائل مربوط به داوری که بسیار گسترده نیز هستند، اطاعات و دانش کافی دارند و به این ترتیب می‌تواند نقش به سزایی در پرونده‌های مطرح شده در مراجع قضایی داشته باشد.

چه افرادی صلاحیت داوری ندارند؟

در ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی مدنی جمهوری اسلامی ایران، افرادی که فاقد شرایط داوری هستند، ذکر شده است. با توجه به این موضوع دادگاه نمی‌تواند اشخاص اشاره شده در زیر را به عنوان داور تعیین کند، مگر با رضایت طرفین شکایت.

1.    کسانی که کمتر از ۲۵ سال  سن داشته باشد.

2.    کسانی که در دعوا و شکایت ثبت شده ذینفع باشند.

3.    کسانی که با یکی از طرفین دعوا از نظر سببی و نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم قرابت و نزدیکی داشته باشند.

4.    کسانی که قیم، کفیل یا وکیل پایه یک دادگستری یا مباشر امور یکی از طرفین دعوا و شکایت هستند نیز نمی‌توانند به عنوان داوری فعالیت کنند.

5.    کسانی که خود یا همسر او، وارث یکی از اصحاب شکایت و دعوا باشند.

6.    کارمندان دولت که شکایت یا دعوا در حوزه ماموریت آنان رخ داده است.

مسئولیت‌های وکیل امور داوری

وکیل فعال در امور داوری مطابق قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، دارای اختیاراتی است که این اختیارات نیز می‌تواند ذیل یک قرارداد وکالت مورد تغییر قرار گیرند. مسئولیت‌هایی که به ‌موجب تخلف وکیل فعال در امور داوری گریبان‌گیر او می‌شود به دو دسته تقسیم می‌شود.

مسئولیت کیفری

 در این مورد قانون ایران بیان کرده است که اگر وکیل داوری تنها در نقش وکیل ظاهر شود، مانند قاضی و یا داور از اختیارات دادرسی برخوردار نیست، در نتیجه نسبت به جرایمی که مختص این افراد است، مسئولیت نیز ندارد. با این حال اگر وکیلی که علاوه بر نقش وکالت در جایگاه داور نیز ایفای نقش می‌کند، از جایگاه خود سوء استفاده کند، مطابق ماده ۵۸۸ قانون مجازات اسلامی، شش ماه تا دو سال حبس و مجازات نقدی محکوم خواهد شد.

مسئولیت مدنی وکیل امور داوری

نکته حائز اهمیت در این مورد این است که مطابق ماده ۴۷۳ قانون آیین دادرسی مدنی جمهوری اسلامی ایران، اگر داور بعد از آن که وظیفه داوری را پذیرفت بدون عذر موجه از حضور در جلسات امتناع کند و یا از دادن رای خودداری کند، باید خسارتی که به این شکل وارد می‌کند، را جبران کند. علاوه بر این، به مدت پنج سال از داوری محروم خواهد شد.

داوری دعاوی

داوری در دعاوی می‌تواند به حل‌وفصل اختلافات طرفین به‌صورت توافقی کمک کند. در داوری، طرفین دعوی به‌صورت توافقی حکمیت دعوی را به شخص یا اشخاصی که موردتوافق خودشان است، واگذار می‌کنند تا به حل آن دعوی کمک شود. شخص یا اشخاصی که به‌عنوان داور انتخاب می‌شوند، باید از قوانین داوری اطلاع کامل داشته و هرکدام از طرفین می‌توانند اشخاص حقیقی یا حقوقی را برای داوری پیشنهاد دهند. بهترین وکلای داوری ایران، وکالت هرکدام از طرفین در دعاوی داوری را قبول کرده و سعی خواهند کرد تا پیچیده‌ترین پرونده را درزمانی کوتاه به نتیجه برسانند.

ویژگی‌های بهترین وکلای داوری ایران

وکلای داوری باید تسلط همه‌جانبه‌ای بر قوانین و مقررات حوزه‌ای که قرار است در آن دعاوی داوری را قبول کنند داشته باشند برای مثال اگر قرار است وکیل، وکالت داوری دعاوی تجاری را بر عهده گیرد باید با تمامی قوانین و مقررات این حوزه آشنا بوده و دوره‌های داوری داخلی و بین‌المللی را در اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و تجارت ایران گذرانده باشد. تجربه وکیل نیز نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد زیرا بسیار اتفاق می‌افتد که افراد با مشکلات مشابه برای داوری به وکلا مراجعه کرده و وکیلی که تجربه کافی دارد، می‌تواند از نتیجه پرونده‌های قبلی برای حل پرونده جدید بهره بگیرد.

کلمه کلیدی: بهترین وکلای داوری ایران

چه دعاوی مطابق قانون آیین دادرسی مدنی جمهوری اسلامس ایران قابل ارجاع مستقیم به داوری نیستند؟

دعاوی که مربوط به ورشکستگی، دعاوی که راجع به اصل نکاح، طلاق و همچنین نسب هستند، قابل ارجاع مستقیم نیستند.

آیا کسانی که در دعاوی یا اختلافات طرفین ذی‌نفع باشند نیز صلاحیت حکمیت و داوری را دارند؟

طبق ماده 469 قانون دادرسی مدنی افرادی که به‌نوعی در دعوی ذی‌نفع باشند اجازه داوری را ندارند مگر اینکه طرفین به داوری رضایت داشته باشند.

جنسیت داور در پرونده‌های طلاق مطابق قانون چه باید باشد؟

در این خصوص قانون حمایت خانواده صحبتی نکرده است و جنسیت را به نوع خاصی محدود نکرده است. بنابراین داور می‌تواند زن و یا مرد باشد.

در سند داوری چه مواردی ذکر خواهد شد؟

در سند داوری مشخصات کامل طرفین دعوی، فهرست موضوعات مورد اختلاف، اسم و مشخصات داوران و مشخصات آیین داوری حاکم ذکر خواهد شد.

اگر داور انتخاب شده از داوری استعفا دهد، شرط داوری باطل می‌شود؟

در این زمان طرفین اختلاف می‌توانند بر روی داور جانشین بایکدگیر مشورت و توافق کنند، این توافق توسط وکیل داوری طرفین به دادگاه اطلاع داده می‌شود. در صورتی که در این مورد به توافق نرسند، رسیدگی به موضوع در صلاحیت مرجع قضایی قرار خواهد گرفت.

مدت‌زمان پیگیری پرونده‌های داوری توسط بهترین وکلای داوری ایران چقدر است؟

مدت‌زمان رسیدگی به پرونده‌های داروی به تراضی طرفین در تعیین داور و رای داوری بستگی دارد و حضور وکلا می‌تواند این زمان را بسیار کوتاه‌تر کند.

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.