×

لیست بهترین وکلای وکیل کیفری ایران

لیست-بهترین-وکلای-وکیل-کیفری-ایران

شناسه : 753

جرایم کیفری را معمولا اینطور معنا می‌کنند: جرایم کیفری به مجموعه‌ای از رفتار و اعمالی اطلاق می‌شود که توسط قانون جزایی ایران برچسب جرم به آن‌ها زده شده است. به عبارت خیلی ساده‌تر این اعمال و رفتار از نظر قانون حقوقی جرم انگاری شده‌اند. وکیل حقوقی که در حوزه رسیدگی به انواع جرایم کیفری فعالیت می‌کند، را وکیل کیفری می‌نامند.

جرایم کیفری چیست؟

جرایم کیفری را معمولا اینطور معنا می‌کنند: جرایم کیفری به مجموعه‌ای از رفتار و اعمالی اطلاق می‌شود که توسط قانون جزایی ایران برچسب جرم به آن‌ها زده شده است. به عبارت خیلی ساده‌تر این اعمال و رفتار از نظر قانون حقوقی جرم انگاری شده‌اند. وکیل حقوقی که در حوزه رسیدگی به انواع جرایم کیفری فعالیت می‌کند، را وکیل کیفری می‌نامند.

معرفی انواع جرایم کیفری از نظر قانون جمهوری اسلامی ایران

 جرایم کیفری در قانون جمهوری اسلامی ایران بسیار گسترده هستند و هر کدام از آن‌ها ذیل یک عنوان قانونی قرار گرفته و برای آن‌ها مجازاتی نیز در نظر گرفته شده است. در این بخش به معرفی تعدادی از مهم‌ترین عناوین جرایم در حوزه کیفری می‌پردازیم.

1 - قتل از هر دو نوع درجه اول و دوم.

2 - سرقت.

3 - مشروبات الکلی.

4 - جرایم مربوط به حوزه سایبری و رایانه‌ای.

5 - کلاهبرداری.

6 - اختلاس.

7 - جعل اسناد و غیره.

8 - خیانت در امانت.

معرفی مراجع صالح برای رسیدگی جرایم کیفری

از آنجایی که جرایم کیفری بسیار گسترده و وسیع هستند، متناسب با ماهیت و نوعشان، هر کدام در یکی از مرجع قضایی صالح مورد بررسی و حکم واقع می‌شوند. در ادامه این بخش به معرفی انواع این مراجع می‌پردازیم.

1 - دادگاه کیفری یک.

2 - دادگاه کیفری دو.

3 - دادگاه انقلاب.

4 - دادگاه اطفال و نوجوانان.

5 - دادگاه نظامی اشاره کرد.

استفاده از وکیل کیفری برای دعاوی کیفری چقدر می‌تواند مفید باشد؟

تجربه نشان داده که در دعاوی کیفری، حضور یک وکیل خوب با تجربه در حوزه کیفری که متخصص بوده و شناخت خوبی نسبت به انواع جرایم و مجازات‌های کیفری متهم یا شاکی داشته باشد، بسیار با اهمیت است. از طرفی، کمک گرفتن از یک وکیل بی‌تجربه ممکن است خسارات جبران ناپذیری به فرد وارد ‌کند. بنابراین متناسب با نوع رسیدگی به پرونده‌های کیفری، کمک گرفتن از یک وکیل دادگستری با تجربه در این زمینه بسیار تاثیرگذار خواهد بود. زیرا یک وکیل کیفری باتجربه فعال در این حوزه که تسلط نسبتاً عالی بر دانش و مفاهیم دعاوی و پرونده‌های کیفری نیز دارد، می‌تواند با طرح درست و به موقع دعوا در دادگاه‌های کیفری از موکل خود به خوبی دفاع کند.

اگر شما نمی‌توانید از نظر مالی هزینه‌های یک وکیل را بپردازید، بهتر است با جستجو در لیست کانون وکلا و یا قوه قضایی از خدمات مرتبط با وکیل رایگان استفاده کنید. توجه داشته باشید حضور یک وکیل در جرائم کیفری بسیار بااهمیت و ضروری است. شما حتی می‌توانید از طریق اینترنت و جستجو در سایت‌های موسسات حقوقی از خدمات مرتبط با وکیل آنلاین نیز استفاده کنید.

وکیل کیفری

امور کیفری شامل مواردی نظیر کلاهبرداری، سرقت، جعل، آدم ربایی، قتل و ... می باشد و وکیل کیفری فردی متخصص در رسیدگی به دعاوی مرتبط با امور کیفری می باشد.

دعاوی کیفری پرونده هایی بدون انعطاف و خشن هستند، به همین دلیل وکیل کیفری، علاوه بر اطلاعات بالا در زمینه قوانین کیفری و تجربه کافی حضور در چنین پرونده هایی، باید از لحاظ روانی نیز آمادگی رو به رو با همه مسائل مربوط به دعاوی کیفری را داشته باشد.

اصل 35 قانون اساسی در مورد امور کیفری

در تمامی دعاوی و پرونده های حقوقی هر دو طرف دعوا می توانند برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آن ها امکاناتی جهت انتخاب وکیل را فراهم کرد.

اما با توجه به این اصل، در تمای دعاوی کیفری به علت تخصصی بودن و اهمیت پرونده بهتر است که شاکی و متهم با یک وکیل کیفری مجرب در این حوزه مشاوره بگیرند تا حقی از آن ها ضایع نشود و در مدت زمان کوتاهی به نتیجه مورد نظر خود برسند.

ویژگی های وکیل کیفری مجرب

•    تحصیلات و اطلاعات کافی در زمینه امور کیفری

•    دانش و تجربه در مسائل کیفری

•    آشنا با روند رسیدگی به دعاوی کیفری در دادگاه ها و دادسرا ها

•    قدرت بیان قوی جهت دفاع از پرونده کیفری مربوطه

•    تسلط بر قوانینی همچون قانون مجازات اسلامی، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ...

•    ظرفیت روانی بالا

اصلی ترین وظایف وکیل کیفری

از اصلی ترین وظایف وکیل کیفری، طرح دعوی است. اگر وکیلی متعهد شده باشد تا به عنوان وكیل شاکی وکالت نماید، موظف است مطالبات موكل خود را در قالب شکوائیه تنظیم و بیان کند. درعین حال، تهیه دفاعیه نیز وظیفه دیگری است که توسط وکیل کیفری انجام می‌شود.

افرادی که به عنوان وکیل کیفری فعالیت می کنند، می‌توانند افراد متهم به ارتکاب یک جرم را به عهده بگیرند. به عنوان مثال، وکلای کیفری، پرونده فردی را که به قتل عمدی متهم شده است، بررسی می‌کنند و همه جزئیات قانونی آن را در نظر می گیرند. بررسی و دفاعیه آن ها از پرونده می تواند تاثیر زیادی در حکم نهایی دادگاه داشته باشد.

وکلای کیفری همچنین می‌توانند هنگام بازجویی و دادرسی نیز نقش فعالی داشته باشند. حتی در جدی ترین جنایت ها، وکیل کیفری می تواند عناصری را که موجب کاهش مجازات مجرم شود را همراه با شواهد و مدارک آن‌ها به دادگاه ارائه دهد. موارد مورد بحث صرفا محدود به اتهامات قتل نیست. علاوه بر قتل‌های عمد و غیر عمد، وکلای کیفری می‌توانند در مواردی مانند سرقت، زورگیری و غارت در دادگاه‌های کیفری جهت دفاع یا تعقیب کیفری شرکت کنند.

نحوه طرح شکایت توسط وکیل کیفری

هر چند که در حال حاضر شکایت کیفری با ثبت شکواییه از طریق دفاتر خدمات قضایی صورت می گیرد؛ اما این روش مانع از طرح شکایت به صورت کتبی یا شفاهی از طریق مراجعه به دادسرا یا کلانتری نیست .

در هر صورت پس از ثبت شکایت در هر یک از مراجع فوق، پرونده به دادسرا ارجاع داده می شود .

شکایت در دادسرای محل وقوع جرم پیگیری می شود و چنانچه شخصی مرتکب چند جرم شده باشد، دادسرایی صالح به رسیدگی است که مهم ترین جرم در آن محل واقع شده باشد .

پس از ارجاع شکواییه در دادسرا، چنانچه ارتکاب جرم در دادسرا محرز شود، قرار کیفر خواست صادر می شود و در صورتی که دلایل کافی جهت اثبات وقوع جرم نباشد، قرار منع تعقیب صادر می شود که در هر دو صورت شخص که متضرر قرار منع تعقیب باشد می تواند اعتراض کند.

در چنین شرایطی پرونده به دادگاه ارسال می شود. چنانچه قاضی دادگاه، پس از ارسال شکواییه از دادسرا، قرار کیفر خواست و شکایت شاکی را بپذیرد، اقدام به صدور مجازات متناسب با جرم ارتکابی می کند .

در این صورت متهم می تواند نسبت به رأی صادره درخواست تجدید نظر کند. اگر قاضی دادگاه قرار منع تعقیب یا اعتراض متهم نسبت به کیفر خواست را بپذیرد، اقدام به صدور حکم برائت می کند که این حکم نیز توسط شاکی قابل تجدید نظر است.

از نظر قانون کیفری تکلیف مجازات کیفری برای مزاحمت تلفنی چیست؟

با استناد به ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی، هر فردی که با دستگاه تلفن یا سایر دستگاه‌های مخابراتی برای سایر افراد ایجاد مزاحمت کند، علاوه بر مقررات خاص مربوط به شرکت مخابرات، ممکن است فرد به حبس یک تا شش ماه محکوم شود.

چه زمانی تهدید از نظر قانون جرم محسوب می‌شود؟

توجه داشته باشید، تهدید باید درباره موضوع مشخصی انجام شود و مهم نیست که این تهدید واقعی یا غیر واقعی باشد. علاوه بر این، از نظر قانون هیچ اهمیتی ندارد که هدف تهدید برای کسب منفعت نامشروع یا مشروع باشد، در هر صورت تهدید از نظر قانون کیفری، جرم تلقی می‌شود.

جعل در دعاوی کیفری به چه معناست؟

به طور کلی در قانون مجازات اسلام مفهوم جعل، به شخصی که با جعل در اسناد یا امضا یک فرد، قصد فریب دادن و یا به اشتباه انداختن افراد دخیل در دعاوی کیفری را دارد، اطلاق می‌شود.‌ در واقع از آنجایی که فرد جاعل به دنبال کتمان حقیقتئپ و ایجاد اشتباه در جرم است، از نظر قانون فرد جاعل مجرم شناخته می‌شود. در حقیقت در این مورد نیز استفاده او یک وکیل کیفری برای هر دو طرف دعوا بسیار با اهمیت است.

لیست بهترین وکلای وکیل کیفری ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.