×

لیست بهترین وکلای خیانت در امانت ایران

لیست-بهترین-وکلای-خیانت-در-امانت-ایران

شناسه : 763

خیانت در امانت

امانت در اصطلاح عبارت است از مالی که به وسیله حکم قانونی به شخصی واگذار شده باشد.

خیانت در امانت

امانت در اصطلاح عبارت است از مالی که به وسیله حکم قانونی به شخصی واگذار شده باشد.

خیانت در امانت در لغت به معانی پیمان شکنی و نقص عهد است. خیانت در امانت، رفتاری مجرمانه و به عنوان یکی از مصادیق بارز جرایم کیفری علیه اموال و مالکیت است.

تفاوت خیانت در امانت با سرقت و کلاهبرداری

جرم خیانت در امانت در زمره جرایم مقید است و رفتار مجرم، نتیجه به خصوصی در پی دارد. بدین ترتیب ورود ضرر به مالک یا متصرف، لازمه تحقق خیانت در امانت می باشد.

در کلاهبرداری، نتیجه جرم، بردن مال غیر است، در حالی که انتفاع کلاهبردار یا فرد مورد نظر او از آن نیز شرط است اما در جرم خیانت در امانت، فقط ورود ضرر به مالک یا متصرف شرط است، حتی اگر خود خائن از مال منتفع نشده باشد.

در کلاهبرداری متهم با توسل به اقدامات متقلبانه، مال غیر را به دست می‌آورد، در صورتی که در جرم خیانت در امانت زیان دیده از جرم، با میل و رضای خود مال خود را در اختیار متهم می گذارد.

تفاوت جرم خیانت در امانت با سرقت نیز این است که در سرقت مجرم مال غیر را به طور مخفی می رباید.

شرایط جرم خیانت در امانت

با توجه به مواردی که پیش تر گفته شد، شرایط لازم برای تحقق جرم خیانت در امانت عبارتند از:

•    موضوع جرم و به عبارت دیگر شی امانی باید مال و یا وسیله تحصیل مال باشد.

•    مال امانی باید به طریقه قانونی (سند امانی و یا شهود معتبر و …) از سوی خود مالک یا متصرف قانونی به شخص امین سپرده شود.

•    امین در عودت امانت اهمال کرده و یا مال را به نحو متقلبانه تصاحب، مصرف و یا تلف نماید.

•    رابطه بین عمل ارتکابی امین و ضرر مالک یا متصرف قانونی در از دست دادن مال یا منافع آن مشخص و مشهود باشد.

جرایم در حکم خیانت در امانت

در قوانین و مقررات حقوقی اصولاً اصطلاح "در حکم" زمانی اطلاق می‌شود که دو موضوع از حیث ماهیتی و ارکان با یکدیگر متفاوت باشند، ولی قانونگذار به دلیل مصالحی یکی را از نظر مقررات و احکام تابع دیگری قرار می‌دهد.

جرم خیانت در امانت به آن دسته از اعمال اطلاق می‌شود که منطبق با قانون مجازات اسلامی است اما مواردی یافت می‌شود که به اعمالی، جرایم در حکم خیانت در امانت اطلاق شده است.

جرایم در حکم خیانت در امانت عبارت است از "اعمال مجرمانه ای که قانونگذار ارتکاب آن ها را به موجب قوانین متفرقه (غیر از قانون مجازات اسلامی) از نظر مجازات مشمول کیفر خیانت در امانت قرار داده است".

این جرایم از حیث عناصر و ارکان جرم با خیانت در امانت موضوع ماده ۶۷۴ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی متفاوت است اما قانونگذار حکم و مجازات خیانت در امانت را برای آن ها تعیین کرده ایت. مهم ترین قوانینی که این اعمال در آن ها ذکر شده است عبارتند از:

•    خیانت در امانت در قانون تصدیق انحصار وراثت.

•    خیانت در امانت در قانون ثبت اسناد و املاک.

•    خیانت در امانت در قانون تجارت.

•    خیانت در امانت در قانون شرکت‌های تعاونی.

مجازات خیانت در امانت

هر گاه اموال منقول (مانند خودرو) یا اموال غیرمنقول (مانند ملک) یا نوشته هایی از قبیل سفته و چک و قبض و مانند آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیاء مذکور برگردانده شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آن ها را به ضرر مالکین یا متصرفین آن ها مصرف یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به جرم خیانت در امانت به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

لیست بهترین وکلای خیانت در امانت ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.