×

لیست بهترین وکلای سرقت رایانه ای ایران

لیست-بهترین-وکلای-سرقت-رایانه-ای-ایران

شناسه : 1627

سرقت در فضای مجازی یا سرقت رایانه‌ای

سرقت رایانه‌ای بر مبنای همان عمل ربودن که در سرقت سنتی نیز بکار گرفته می‌شود، در قانون جرائم رایانه‌ای تعریف شده است.

سرقت در فضای مجازی یا سرقت رایانه‌ای

سرقت رایانه‌ای بر مبنای همان عمل ربودن که در سرقت سنتی نیز بکار گرفته می‌شود، در قانون جرائم رایانه‌ای تعریف شده است.

این نوع از سرقت تحت عنوان فصل سوم «سرقت و کلاهبرداری مرتبط با رایانه» و در ماده 12 قانون جرائم رایانه‌ای مورد جرم انگاری قرار گرفته است. ماده 12 قانون جرائم رایانه‌ای مقرر نموده است که هرکس که به طور غیرمجاز داده‌های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون (1.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

در نتیجه سارق رایانه‌ای که مرتکب جرم سرقت رایانه‌ای می‌شود وفق ماده 12 قانون جرائم رایانه‌ای، بسته به اینکه عین داده‌ها در اختیار صاحب و مالک آنها باشد یا خیر مجازات متفاوتی محکوم می‌شود. یعنی اینکه اگر عین داده‌ها در اختیار صاحب و مالک آنها باشد، سارق رایانه‌ای به جزای نقدی از یک میلیون (1.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال محکوم می‌شود. در مقابل اگر عین داده‌ها در اختیار صاحب و مالک آنها نباشد به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

عناصر سرقت رایانه ای

این نوع سرقت ممکن است از طریق هک کردن موبایل یا رایانه و لب تاب شما انجام شود به این صورت که فردی بدون اطلاع شما به محتوای برنامه های شما در دستگاه شما راه پیدا میکند و این اطلاعات را یا ازدسترس شما خارج میکند و یا اینکه همه یا بخشی از اطلاعات شما را کپی میکند البته ممکن است سرقت اطلاعات و داده های از هر مکانی صورت بگیرد و صرفا لازم نیست فرد وارد خانه شما بشود و سپس اقدام به ربودن اطلاعات شما از طریق رایانه و … شما بکند و یا اینکه ممکن است فرد از طریق ایجاد ایمیل های جعلی با نام شما و یا از طریق ایجاد درگاه های پرداخت جعلی اطلاعات شما را برباید. در مورد اینکه فردی اطلاعاتش را برای دیگران به نمایش میگذارد ولی اجازه کپی کردن آن اطلاعات را نداده است ولی فردی دیگری این اطلاعات را کپی کند شاید به نظر برسد که مرتکب جرم سرقت رایانه ای شده است زیرا بدون رضایت مجنی علیه این کار را انجام میدهد .

چه زمانی سرقت رایانه ای رخ می دهد؟

مطابق قوانین و مقررات مربوطه و قانون جرایم رایانه ای و کتب دکترین سرقت رایانه ای یک جرم رایانه ای محض است و محل وقوع و صور رخدادی آن اینگونه است که:

ربودن داده از جایی که داده در جا و محل خود باقیست (رو گرفت از داده copy) همچون جاسوسی و شنود غیر مجاز از مصادیق روگرفت از داده میباشند و یا بصورت اخذ و برش (جابجایی مکان داده cut) که در این شکل عین داده از سامانه برداشته میشود همسو با تخریب داده رخ میدهد، است.

مجازات سرقت رایانه ای چیست؟

سرقت رایانه ای به شرح ماده ١٢ قانون جرایم رایانه ای (ماده ٧۴٠ قانون مجازات اسلامی) اینگونه است که: "هرکس به طور غیرمجاز داده های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون ریال تا بیست میلیون ریال و در غیر اینصورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد"

نحوه رسیدگی به سرقت رایانه ای

طبق رای وحدت رویه شماره 729 سال 91 دادگاه صالح جرایم رایانه ای دادگاه محل وقوع جرم است

مجنی علیه با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و پر کردن فرم شکوائیه میتواند شکایت خود را در دادسرا ثبت کند البته که شاکی ابتدائا میتواند به پلیس فتا نیز مراجعه کند یا اینکه اگر در کلانتری محل نیز شکایت کند ماموران کلانتری پرونده را به پلیس فتا ارجاع میدهد .

در صورتی که فرد از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی شکایت خود را در دادسرا ثبت کند باید در روز مقرر به همراه پرینت شکوائیه به دادسرا مراجعه کند و پس از ابطال تمبر و پرداخت هزینه دادرسی پرونده توسط دادسرا به پلیس فتا جهت تحقیقات مقدماتی ارجاع داده میشود . رئیس پلیس فتا پرونده را به مامور دایره مربوط میفرستد و مامور مربوطه تحقیقات خود را با بازجویی ازشاکی اغاز میکند و پس از تحقیقات پرونده را به دادسرای بخش جرایم رایانه ای ارجاع میدهد سپس شاکی در وقت معینی به دادسرا رجوع میکند وشکایت خود را برای بازپرس شرح میدهد و در صورتی که بازپرس دلایل را کافی بداند قرار مجرمیت صادر میکند و با تایید دادستان کیفر خواست صادر میشود و پرونده به دادگاه ارجاع داده میشود و قاضی دادگاه نیز تحقیقات کافی را انجام میدهد و سپس حکم را صادر مینماید .

لیست بهترین وکلای سرقت رایانه ای ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.