×

لیست بهترین وکلای کلاهبرداری رایانه ای و کلاهبرداری از طریق فضای مجازی ایران

لیست-بهترین-وکلای-کلاهبرداری-رایانه-ای-و-کلاهبرداری-از-طریق-فضای-مجازی-ایران

شناسه : 1573

کلاهبرداری رایانه ای چیست؟

کلاهبرداری رایانه ای یا کلاهبرداری اینترنتی جرمی است که رایانه در آن نقش بنیادین داشته و برخی از اجزای تشکیل دهنده رکن مادی را تحت تاثیر قرار میدهد و به همین دلیل است که کلاهبرداری اینترنتی از کلاهبرداری عام یا سنتی جدا میگردد.

کلاهبرداری رایانه ای چیست؟

کلاهبرداری رایانه ای یا کلاهبرداری اینترنتی جرمی است که رایانه در آن نقش بنیادین داشته و برخی از اجزای تشکیل دهنده رکن مادی را تحت تاثیر قرار میدهد و به همین دلیل است که کلاهبرداری اینترنتی از کلاهبرداری عام یا سنتی جدا میگردد.

بر پایه ماده ۶٧ قانون تجارت الکترونیکی مصوب ١٣٨٢ هرکس در بستر مبادلات الکترونیکی با سواستفاده و یا استفاده غیر مجاز از داده (پیام) ها برنامه ها و سیستم های رایانه ای و وسایل ارتباط از راه دور و ارتکاب افعالی نظیر ورود، محو، توقف (داده پیام)، مداخله در عملکرد برنامه یا سیستم رایانه ای و غیره دیگران را بفریبد و یا سبب گمراهی سیستم های پردازش خودکار و نظایر آن شود و از این طریق برای خود یا دیگری وجوه، اموال یا امتیازات مالی تحصیل کند و اموال دیگران را ببرد مجرم محسوب و علاوه بر رد مال به صاحبان اموال به حبس از یک تا سه سال و پرداخت جزای نقدی معادل مال ماخوذه محکوم میشود.

تبصره- شروع به این جرم نیز جرم محسوب شده و مجازات آن حداقل مجازات مقرر در این ماده است.

ماده دیگری که در آن مقنن جرم کلاهبرداری رایانه ای یا کلاهبرداری اینترنتی را مورد جرم انگاری قرار داده است، ماده ١٣ قانون جرایم رایانه ای (ماده ٧۴١ قانون مجازات اسلامی) می باشد که مشعر میدارد: "هرکس به طور غیر مجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه مال منفعت خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد."

آیا کلاهبرداری رایانه ای جرمی مقید است؟

کلاهبرداری رایانه ای همانند کلاهبرداری سنتی جرمی مقید به حصول نتیجه مجرمانه است و باید به واسطه سوء استفاده از رایانه از طریق افعالی نظیر ایجاد، محو، توقف و غیره مال یا منفعت یا مزایای مالی عاید مرتکب شود.

مرجع صالح رسیدگی به کلاهبرداری رایانه ای

جرم کلاهبرداری با توجه به اینکه دارای ارکان مختلفی است، دادسرا و دادگاه صالح آن محلی است که جرم در آنجا کامل شده است و کلیه ارکان آن در آن محل تکمیل شده باشد. در رأی وحدت رویه شماره ۷۲۹ ـ ۱/۱۲/۱۳۹۱ هیأت عمومی دیوان عالی کشور آمده است: «نظر به اینکه در صلاحیت محلی، اصل صلاحیت دادگاه محل وقوع جرم است و این اصل در قانون جرایم رایانه‌ای نیز مستفاد از ماده ۲۹ مورد تأکید قانون‌گذار قرار گرفته، بنابراین در جرم کلاهبرداری مرتبط با رایانه هرگاه تمهید مقدمات و نتیجه حاصل از آن در حوزه‌های قضایی مختلف صورت گرفته باشد، دادگاهی که بانک افتتاح‌کننده حساب زیان‌دیده از بزه که پول به طور متقلبانه از آن برداشت شده در حوزه آن قرار دارد صالح به رسیدگی است.

بنا به مراتب آرا شعب یازدهم و سی و دوم دیوان عالی کشور که براساس این نظر صادرشده به اکثریت آرا صحیح و قانونی تشخیص و تأیید می‌گردد. این رأی طبق ماده ۲۷۰ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه‌ها لازم‌الاتباع است.» لذا اگر به طور مثال در تهران، شخص الف مبادرت به سوء استفاده از برنامه های رایانه ای به قصد فریب دیگری نماید، در حالیکه مال از حساب فرد در اهواز برداشت شده باشد، دادسرا و دادگاه صالح، اهواز خواهد بود.

مجازات جرم کلاهبرداری رایانه‌ای چیست؟

در قانون تجارت الکترونیکی مجازات جرم کلاهبرداری رایانه‌ای در ماده 67 بیان‌شده است که بر طبق آن هر شخصی که در بستر مبادلات الکترونیکی با سوا استفاده و یا استفاده غیرمجاز از داده‌پیام، برنامه‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای و وسایل ارتباط از راه دور مرتکب جرم شده علاوه بر برگرداندن مال به صاحبان اموال به حبس از یکتا سه سال و پرداخت جزای نقدی معادل مال مأخوذه محکوم می‌شود.

راهکارهای جلوگیری از کلاهبرداری رایانه ای

از سایت‌های معتبر، واقعی و دارای نماد اعتماد الکترونیکی خرید کنیم. با انجام روش‌های زیر می‌توانیم از معتبر بودن و واقعی بودن سایت‌ها اطمینان حاصل کنیم. به عنوان نمونه می‌توانید نماد اعتماد الکترونیک مشاوره حقوقی قاف را در اینجا ببینید.

وجود عبارت https:// به‌طور کامل و همراه با علامت قفل مطمئن در نوار آدرس سایت. به عنوان نمونه مشاوه حقوقی قاف گواهی SSL را دریافت کرده است که در لینک وبسایت می‌توانید آن را مشاهده کنید.

مطابقت کامل آدرس url صفحه پرداخت با آدرس اصلی درگاه پرداخت اینترنتی بانک

رفرش کردن صفحه برای تست اصالت درگاه پرداخت (با هر بار رفرش، ترتیب اعداد کیبورد مجازی و حروف امنیتی باید تغییر کند).

اطمینان از اتصال امن درگاه پرداخت به بانک مرکزی و شاپرک یک بار اطلاعات کارت خود را به صورت نادرست وارد نمایید و اگر خطا داد، درگاه پرداخت معتبر است (درگاه‌های پرداخت جعلی، متوجه نادرستی اطلاعات نخواهند شد).

عدم باز کردن هر نوع لینک اینترنتی بعضی از لینک‌ها هکر هستند و می‌توانند به اطلاعات شخصی شما که در گوشی ذخیره است یا اطلاعات خرید اینترنتی شما از سایت‌های معتبر، دست یابند.

لیست بهترین وکلای کلاهبرداری رایانه ای و کلاهبرداری از طریق فضای مجازی ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.