×

لیست بهترین وکلای سرقت اطلاعات شخصی شما از تلگرام، واتس اپ، اینستاگرام و ... ایران

لیست-بهترین-وکلای-سرقت-اطلاعات-شخصی-شما-از-تلگرام،-واتس-اپ،-اینستاگرام-و-...-ایران

شناسه : 1606

کاربران در دنیای پیچیده فضای مجازی و گستردگی پهنای اینترنت، با خطراتی مواجه شده اند در این شرایط چنانچه در نبرد نابرابر انسان و این فضای درهم تنیده، ناشیانه عمل کنیم بطور قطع از قربانیان دنیای مجازی خواهیم بود زیرا دام شیادان همواره در این فضای مدرن پهن است این در حالی است که سودجویان با وعده پرداخت پول، کاربران واتساپ را هدف قرار می دهند و این بار با پیام رسان واتس آپ به میدان آمده اند.

کاربران در دنیای پیچیده فضای مجازی و گستردگی پهنای اینترنت، با خطراتی مواجه شده اند در این شرایط چنانچه در نبرد نابرابر انسان و این فضای درهم تنیده، ناشیانه عمل کنیم بطور قطع از قربانیان دنیای مجازی خواهیم بود زیرا دام شیادان همواره در این فضای مدرن پهن است این در حالی است که سودجویان با وعده پرداخت پول، کاربران واتساپ را هدف قرار می دهند و این بار با پیام رسان واتس آپ به میدان آمده اند.

سودجویان در این شیوه کلاهبرداری با بررسی صفحات افراد مختلف در شبکه‌های اجتماعی و شناسایی علاقه‌مندی‌ آن‌ها طعمه خود را شناسایی  و برای آن‌ها پیام ارسال می کنند و در برخی مواقع در تماس با شهروندان به اهداف شوم خود می رسند.

به عنوان مثال به تازگی فردی ضمن تماس واتس آپی با یک شهروند اعلام کرده است مقداری از دارایی همسرم را برای کمک به نیازمندان کشور شما و چند درصد از مبلغ کل آن را برای شما در نظر گرفته‌ام.  کلاهبردار پس از جلب اعتماد، شماره تماس نماینده خود را در واتساپ به  شهروند می دهد و نماینده نیز در ادامه بابت هزینه ترخیص سفارشی از شهروند درخواست ۲۰ میلیون تومان وجه نقد می‌کند.

گاه کلاهبرداران برای جلب اعتماد قربانیان، تصویر پروفایل خود را آرم سازمان های مختلف قرار داده و عنوان می‌کنند از فلان سازمان تماس می‌گیرند و شهروندان با مشاهده آرم سازمان های دولتی به این افراد اعتماد می‌کنند. 

مچنین در مواردی مشاهده شده که کلاهبرداران با شماره تلفن همراه شاکی روی گوشی تلفن همراه خود برنامه واتس اپ را ساخته و کد واتس اپ را به صورت تلفنی از شاکی استعلام و با نصب این برنامه روی گوشی خود با شماره تلفن شاکی اقدام به کلاهبرداری‌های بعدی از شهروندان می‌کنند.

براین اساس کارشناسان پلیس فتا به شهروندان توصیه می کنند که هوشیاری لازم را در مواجهه با این افراد داشته باشند تا در دام کلاهبرداران تلفنی گرفتار نشوند و به اکانت‌ها و صفحات جعلی شبکه‌های اجتماعی به هیچ عنوان اعتماد نکنند.

شگردهای کلاهبرداری برای سرقت اطلاعات

در شگردهای دیگر کلاهبرداران واتس آپی دیده شده که شخصی در واتس اپ ادعا کرده که به یک هزار گیگابایت داده از گوشی های هوشمند کاربران ساده لوح از طریق واتس اپ دسترسی دارد و این اطلاعات را در اختیار گرفته است. این اتفاق توسط کلاهبرداران از طریق وب سایت جعلی اداره می شود که شامل کلاهبرداری هایی با استفاده از برندهای مشهور نیز بوده است. پلیس فتا هشدار داده است که به چنین پیام‌های اغفال‌کننده در فضای مجازی به ویژه شبکه‌های اجتماعی که با عناوینی همچون سرمایه‌گذاری و دریافت درآمدهای میلیونی فعالیت می‌کنند، توجه نکنند.

در این شیوه کلاهبرداری در واتس اپ از طریق کلیک بر روی لینک صورت گرفته و در واقع لینکی برای کاربران فرستاده شده و کاربران با کلیک بر روی این لینک اطلاعات خود را در اختیار کلاهبرداران قرار خواهند داد. ظاهرا تاکنون هکرها توانستند به یک هزار گیگابایت اطلاعات دسترسی پیدا کنند و مدیران واتساپ از کاربران خواسته اند تا محتاط تر عمل کنند و به لینک های جعلی توجهی نداشته باشند.

این لینک های جعلی می تواند شامل تبلیغات و استفاده از برندهای جعلی باشد تا کاربران را تحت تاثیر قرار دهد. البته این تنها کلاهبرداری اخیر واتساپ نیست و از زمانی که این اپلیکیشن تبدیل به محبوب ترین پیام رسان جهانی شده، کلاهبرداری ها نیز در این شبکه افزایش یافته و کاربران بسیاری را به خطر انداخته است. در نتیجه ضروری است که کاربران از موارد امنیتی آگاه باشند و بدون آگاهی بر روی هیچ لینکی یا صفحه ای کلیک نکنند. در واقع با رعایت اصول امنیتی می تواند از حریم خصوصی محافظت کرد و در دام کلاهبرداران نیفتاد.

مجازات سرقت اطلاعات شخصی کاربران

ماده 740 قانون جرائم رایانه‌ای می‌گوید هرکس به طور غیرمجاز داده‎های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده‌ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک تا 20 میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا 20 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

همچنین در ماده 741 آمده هرکس به طور غیرمجاز از سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‎ها یا مختل کردن سیستم وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند، علاوه بر رد مال به صاحب آن‌ به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از 20 تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

لیست بهترین وکلای سرقت اطلاعات شخصی شما از تلگرام، واتس اپ، اینستاگرام و ... ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.