×

لیست بهترین وکلای وکالت جرایم رایانه ای و اینترنتی ایران

لیست-بهترین-وکلای-وکالت-جرایم-رایانه-ای-و-اینترنتی-ایران

شناسه : 1580

با شیوع استفاده از رایانه، اینترنت و ابزارهای الکترونیکی مانند تلفن همراه، دستگاههای پرداخت و … در زندگی شخصی و روابط اداری، بزهکاری و تخلف در استفاده از این ابزارها نیز، واقعه ای اجتناب ناپذیر است.

با شیوع استفاده از رایانه، اینترنت و ابزارهای الکترونیکی مانند تلفن همراه، دستگاههای پرداخت و … در زندگی شخصی و روابط اداری، بزهکاری و تخلف در استفاده از این ابزارها نیز، واقعه ای اجتناب ناپذیر است.

آنچه امروز تحت عنوان جرائم رایانه ای، جرایم اینترنتی و جرایم فضای سایبری نام برده می شود، مجموعه ای از همین تخلفات و بزهکاری هاست که از طریق رایانه و ابزارهای الکترونیکی یا موثر بر رایانه واقع می شود و مصادیق متعددی از آن نیز در ذهن ما نقش بسته است.

تا کنون تعاریف گوناگونی از جرم رایانه ای از سوی سازمان ها ومتخصصان ارائه شده که وجود تفاوت بیانگر ابهامات موجود درماهیت و تعریف این نوع از جرایم است. جرم رایانه ای یا جرم در فضای مجازی (سایبرکرایم ) دارای دو معنی است.

جرم رایانه ای عبارت از جرایمی است که در فضای سایبر رخ می دهد . و در تعریف گسترده :

هر فعل یا ترک فعلی که در و یا از طریق یا به کمک رایانه یا از طریق اتصال به اینترنت ، چه به طور مستقیم یا غیرمستقیم رخ می دهد و توسط قانون ممنوع گردیده و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است ، جرم رایانه ای نامیده می شود.

با توجه به این تعریف جرایم رایانه ای را می توان به سه دسته تقسیم کرد :

دسته اول : جرایمی هستند که در آنها کامپیوتر و تجهیزات جانبی آن موضوع جرم واقع می شود. مانند: سرقت ، تخریب و….

دسته دوم : جرایمی هستند که در آنها کامپیوتر به عنوان ابزار ارتکاب جرم به کارگرفته می شود که معمولا از طریق شبکه های رایانه ای و اینترنت رخ می دهد. مثل کلاهبرداری ، جعل و سرقت رایانه ای و ….

دسته سوم : جرایمی هستند که می توان آنها را جرایم سایبری نامید که در فضای مجازی به وقوع می پیوندداما آثار آنها در دنیای واقعی ظاهر می شود. مانند نفوذ غیر مجاز،شنود غیر مجاز، انتشار ویروس ،کرم های رایانه ای و …

انواع جرائم رایانه ای و اینترنتی

الف- جرایم علیه محرمانگی داده ها:

مطمئناً شنیده اید که کسی اطلاعات حساسش مثل شماره کارت بانکی، مثل اطلاعات خصوصی شبکه اجتماعی و … هک شود، بله به این جرایم دسترسی غیرمجاز به داده ها و اطلاعات اشخاص که تحت تدابیر امنیتی می باشد گویند.

حتی هک وبسایت های سازمان ها و نهادهای دولتی، هک اطلاعات مالی شرکت ها را نیز می توان مشمول جرم علیه محرمانگی داده ها دانست که بخش اعظمی از شکایات مردم در این حوزه می باشد و روز به روز با شگردهای نوین به سیستم عامل های قربانیان خود نفوذ می کنند.

ب- سرقت و کلاهبرداری مرتبط با رایانه و اینترنت:

در عصر کنونی تعریف سرقت رایانه ای و کلاهبرداری کامپیوتری نیز تغییر کرده است، دیگر دیواری نیست که سارق از آن بالا رود و یا کلاهبردار با نشان دادن فیزیکی کالایی معیوب یا شناخت نسبت به اینکه طرف مقابلش زود فریب می خورد، جرایم سرقت و کلاهبرداری تحقق یابد؛ سرقت اینترنتی ممکن  است صرفاً با هک کردن اطلاعات بانکی قربانیان اتفاق بیفتد و دیواری نیز در کار نباشد.

برای مثال: بعضاً از رسانه های تلویزیونی یا مجازی دیده اید که هکرها به سیستم امنیتی بانکی نفوذ می کنند و اطلاعات مالی مشتریان آنها را به سرقت  می برند یا اینکه اقدام به جا به جایی پول میان حساب ها می کنند و یا افرادی با ساختن اطلاعات هویتی مجعول یا وبسایت مجعول ابتدا برای قربانیان خود تور پهن می کنند و سپس با ارائه اطلاعات متقلبانه، ایشان را فریب داده و اقدام به برداشت پول از حسابهای بانکی شان می نمایند که نمونه بارز آن ارسال پیامک های برنده شدن در مسابقه بانک یا قرعه کشی است.

پ-جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی:

برخی از مجرمین جرایم رایانه ای و اینترنتی صرفاً به دنبال پول نیستند بلکه ممکن است با انتشار تصاویر و اطلاعات خصوصی اشخاص در فضای مجازی زمینه تحقق جرم را برای خود فراهم کنند که با وجود شبکه های مجازی از قبیل اینستاگرام، تلگرام، واتس اپ و … عملاً به جای استفاده بهینه از فناوری، افراد نابخرد را به سمت تحقق جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی سوق داده است و با این تصور که قابل شناسایی نیستند، این اقدامات را انجام می دهند.

برای مثال در میان جوانان جامعه کنونی به کرار پرونده هایی از قبیل افشای تصاویر خصوصی اشخاص در دادسرا و دادگاه ها مطرح است که دختر و پسری با سن ۱۹ سال در دوران دوستی بوده اند و پسر تصاویر مستهجنی از دختر جمع آوری کرده که اگر روزی بهش خیانت شد، بتواند ازش انتقام بگیرد، اقدام به انتشار آن تصاویر در فضای مجازی می کند و همین امر موجبات کیفری حبس و جزای نقدی را برای منتشر کننده تصاویر خصوصی به همراه خواهد داشت.

ت- نشر اکاذیب:

جرم نشر اکاذیب صرفاً شامل نوشتارهای مکتوب از قبیل روزنامه، کتاب، مجله و … نیست بلکه در عصر کنونی عموم اطلاعات و اخبار توسط فضای مجازی منتشر می شود از قبیل پیج های اینستاگرام، کانال های تلگرامی و وبسایت های اینترنتی؛ نشر اکاذیب علیه اشخاص خصوصاً مسئولین کشوری امری متداول شده و شکایاتی نیز از این دست مطرح و مرجع قضایی با توجه به وظیفه ذاتی خود به آن رسیدگی می کند.

ویژگی های وکیل رایانه ای و اینترنتی

وکیل عالی فضای مجازی و کارکشته در جرایم اینترنتی و پرونده های کیفری ، شخصی است که خودسررشته کاملی در امور اینترنتی و فضای مجازی داشته باشد و با شناخت کامل و دقیق از مباحث فضای مجازی و جرایم رایانه ای به مباحث مطرح شده در خصوص توجه و بررسی جهت شناسایی((IP)) متهمین که از موارد معتنابه در خصوص پرونده های جرایم اینترنتی میباشد و تقریبا میشود گفت اولین عملیات پلیس فتا ، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی میباشد اشرافی کامل دارد.

لیست بهترین وکلای وکالت جرایم رایانه ای و اینترنتی ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.