×

لیست بهترین وکلای تغییر کاربری املاک ایران

لیست-بهترین-وکلای-تغییر-کاربری-املاک-ایران

شناسه : 780

همه املاک، بر اساس قانون دارای یک کاربری مشخص هستند که این کاربری به صورت دقیق تعیین شده و در سند رسمی ملک ثبت می گردد. کاربری یک ملک می تواند در انواع مختلفی تعیین شود که مهم ترین آن عبارتند از:

تغییر کاربری املاک

همه املاک، بر اساس قانون دارای یک کاربری مشخص هستند که این کاربری به صورت دقیق تعیین شده و در سند رسمی ملک ثبت می گردد. کاربری یک ملک می تواند در انواع مختلفی تعیین شود که مهم ترین آن عبارتند از:

کاربری مسکونی، کاربری تجاری و کاربری اداری. تغییر کاربری املاک از مسکونی به تجاری و اداری با روش هایی امکان پذیر خواهد بود.

مراحل تغییر کاربری املاک چیست؟

همانطور که گفته شد تغییر کاربری املاک از مسکونی به اداری و تجاری با روش های امکان پذیر می باشد. یکی از دغدغه های اصلی مالکان املاک به خصوص در شهرهای بزرگ تغییر کاربری املاک است که عمدتا هم از مسکونی به ملک تجاری صورت می‌گیرد.

دلیل اصلی تغییر کاربری املاک از مسکونی به تجاری و اداری بالا بودن ارزش ملک های تجاری است. قبل از آنکه صاحب ملک اقدامی در جهت ساخت و ساز انجام دهد، باید از سمت شهرداری پروانه ساخت دریافت کند. در صورت عدم دریافت پروانه ساخت، فرایند ساخت و ساز غیر قانونی خواهد بود. در پروانه ساخت ضوابط به طور کامل قید شده‌ است و مالک بر نوع کاربری آن رضایت دارد اما در صورتی که بعد از ساخت ملک مسکونی استفاده تجاری و اداری از آن داشته باشد، به عنوان متخلف شناخته خواهد شد.

شرایط مجاز برای تغییر کاربری املاک مسکونی به تجاری

بر اساس تبصره بند 24 ماده 55 قانون شهرداری ها، تغییر کاربری محل مسکونی و دایر کردن دفتر وکالت، مطب، دفتر مهندسی، دفتر اسناد رسمی، ازدواج و طلاق و دفتر روزنامه و مجله، توسط مالک مجاز است.

بر اساس ماده 2 قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، مالک می‌تواند از منزل مسکونی خود برای مشاغل خانگی استفاده کند.

بر اساس ماده 33 آیین‌نامه محل تاسیس دفاتر مطبوعات، تاسیس دفاتر مطبوعات در منازل مسکونی مجاز است.

بر اساس قانون محل مطب پزشکان، تاسیس مطب پزشک و مشاغل وابسته مجاز است.

اصل عدم تغییر کاربری املاک

بر اساس قوانین شهرداری، برای ساخت هر ملکی ابتدا یک مجوز صادر می‌شود که کاربری ملک به صورت دقیق در آن مشخص می شود. به این مجوز پروانه ساخت می‌گویند که دریافت آن پیش از شروع هر گونه عملیات ساخت و ساز لازم است.

در کنار این موضوع که کاربری ملک در پروانه ساخت آن قید می‌شود، شهرداری نیز موظف است به صورت مداوم بر تغییر کاربری زمین مسکونی یا تغییر کاربری به تجاری نظارت داشته باشد و مانع از فعالیت های غیر قانونی شود.

لازم است بدانید هر گونه تغییر کاربری زمین که به صورت غیر قانونی صورت بگیرد و همراه با تخلف باشد، مجازات سنگینی را به همراه خواهد داشت که از جمله آن ها می توان به جریمه نقدی و حبس اشاره کرد.

زمانی که تخلف در مراجع قانونی اثبات شود، مالک یا مستاجری که مرتکب تخلف شده باید در مهلت معین (کمتر از دو ماه) کسب و کاری را که راه انداخته در ملک مورد نظر تعطیل کرده و در صورتی که مالک یا مستاجر در مهلت معین اقدام به تعطیل کردن کسب و کار خود نکند محکوم به جریمه نقدی و حبس به مدت ۶ ماه تا دو سال خواهد شد.

مبنای قانونی اصل عدم امکان تغییر کاربری

در تبصره بند ۲۴ از ماده ۵۵ قانون شهرداری که در سال ۱۳۵۲ آمده مقرر گردیده است که:

شهرداری در شهرهایی که نقشه جامع شهر تهیه شده مکلف است طبق ضوابط نقشه مذکور در پروانه های ساختمانی نوع استفاده از ساختمان را قید کند. در صورتی‌که برخلاف توضیحات مندرج در پروانه ساختمانی در منطقه غیرتجاری محل کسب یا پیشه و یا تجارت راه اندازی شود، شهرداری مورد را در کمیسیون مقرر در تبصره یک ماده ۱۰۰ این قانون مطرح می نماید و کمیسیون در صورت احراز تخلف مالک یا مستاجر با تعیین مهلت مناسب که نباید از دو ماه تجاوز نماید در مورد تعطیل محل کسب یا پیشه و یا تجارت ظرف مدت یک ماه تصمیم گیری می‌کند.

این تصمیم توسط ماموران شهرداری اجرا می شود و هر کس با علم به تعطیل شدن محل بازهم از آن به عنوان محل کسب استفاده کند به حبس جنحه ای از شش ماه تا دو سال و جزای نقدی از پنج‌ هزار و یک ریال تا ده هزار ریال محکوم خواهد شد و محل کسب نیز مجددا تعطیل خواهد شد.

لیست بهترین وکلای تغییر کاربری املاک ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.