×

لیست بهترین وکلای شکایت از نیروهای انتظامی ایران

لیست-بهترین-وکلای-شکایت-از-نیروهای-انتظامی-ایران

شناسه : 1578

ماموران نیروی انتظامی، ضابطان دادگستری می باشند که از طرف مقام قضایی جهت انجام وظایفی نظیر دستگیری و تعقیب متهمین، جمع آوری ادله و مدارک جرم، انجام تحقیقات پیرامون جرم ارتکابی و.. مامور می باشند.

ماموران نیروی انتظامی، ضابطان دادگستری می باشند که از طرف مقام قضایی جهت انجام وظایفی نظیر دستگیری و تعقیب متهمین، جمع آوری ادله و مدارک جرم، انجام تحقیقات پیرامون جرم ارتکابی و.. مامور می باشند.

اگرچه این مامورین دارای اختیاراتی در ارتباط با متهمین می باشند ولی در برخورد با اشخاص، موظف به رعایت ضوابطی نیز می باشند. برای مثال حق ندارند برای گرفتن اقرار از متهم او را مورد ضرب و شتم یا خشونت فیزیکی یا کلامی  قرار دهند و یا بدون داشتن مجوز وارد منزل مسکونی اشخاص شوند.

در صورت ارتکاب چنین تخلفاتی از جانب مامورین، می توان از آنها شکایت نمود. در این مقاله ضمن بررسی جرایم ارتکابی توسط مامورین انتظامی، نحوه شکایت از آن ها و سایر مسایل پیرامون آنها را بررسی می نماییم.

جرایم ارتکابی توسط مامورین پلیس

مامورین پلیس نیز مانند اشخاص عادی ممکن است مرتکب جرایمی حین انجام وظیفه شان بشوند از جمله توهین، فحاشی یا اخذ رشوه و … .

ضرب و شتم متهم توسط مامورین انتظامی و یا توهین و فحاشی و به طور کلی نقض حقوق شهروندی: گاها اشخاص از برخورد نامناسب مامورین پلیس به ویژه در برخورد با اشخاص بدحجاب گلایه دارند و بعضا پیش آمده که زنان و دخترانی که به علت بد حجابی، مامورین قصد بازداشت آن ها را داشته اند؛ به دلیل مقاومت با برخورد فیزیکی یا توهین و بعضا تهدید آنها مواجه شده اند.

سوال اینجاست که آیا این مامورین حق اعمال چنین رفتار هایی را داند یا خیر؟ قطعا مامورین نیروی انتظامی در خصوص حقوق شهروندی و حفظ کرامت متهمین آموزش هایی را می بینند؛ لیکن در موارد محدودی ممکن است حقوق اشخاص توسط آن ها نقض شود.

قطعا نقض حقوق شهروندی توسط مامورین نیروی انتظامی نه تنها مجاز نمی باشد بلکه به موجب ماده ( ۵۷۰ ) قانون مجازات اسلامی، جرم و قابل مجازات نیز می باشد.

افشا نمودن اطلاعات موضوع پرونده توسط کارکنان کلانتری: به موجب ماده ( ۴۰) قانون آیین دادرسی کیفری، مامورین انتظامی حق افشای اطلاعات پرونده از جمله نام متهمین و یا شاکی، اسامی شهود و مطلعین، محل اقامت و سایر اطلاعات پرونده را جز در مواردی که قانون مقرر کرده است ندارند لذا تخلف از این ماده موجب محکومیت انتظامی (سه ماه تا یک سال انفصال از خدمات دولتی) می باشد.

تهدید و شکنجه متهم توسط مامورین انتظامی: به موجب ماده (۶۰) قانون آیین دادرسی کیفری، مامورین انتظامی، در بازجویی های خود، حق اجبار یا تهدید متهم، استفاده از کلمت توهین آمیز، طرح سوالات اغفال کننده، و سوالات خارج از موضوع اتهام را ندارند و اظهارات متهم که ناشی از شکنجه و تهدید و اجبار باشد معتبر نیست.

راه های مناسب برای طرح شکایت از نیروی انتظامی

سامانه بازرسی ناجا با شماره 197

بازرسی ناجا یکی از نهادهای انتظامی است که درون خود سازمان اصلی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و زیر نظر فرماندهی کل نیروی انتظامی فعالیت دارد و وظیفه این قسمت بررسی و پیگیری تخلفات پرسنل نیروی انتظامی است. کلیه اشخاص میتوانند در صورت بروز یا مشاهده هرگونه تخلف از مامورین، مراتب را به بازرسی ناجا منعکس نمایند.

سامانه حفاظت اطلاعات ناجا به شماره 116

سازمان حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سامانه ای برای رسیدگی به تخلفات پرسنل و البته مجموعه های زیر نظر ناجا دارد، اما وظایف این سازمان خیلی خطیرتر و البته سنگین تر از این موضوعات است . دقت کنید که در وهله اول سازمان حفاظت اطلاعات ناجا زیر نظر مستقیم مقام رهبری است و مجموعه ای کاملا مستقل از نیروی انتظامی محسوب میشود که وظیفه نظارت های امنیتی روی سازمان ناجا رو بر عهده دارد.

طرح شکایت در دادسراهای عمومی :

علاوه بر دو مورد فوق، برای جرایمی نظیر توهین و فحاشی و یا ضرب و شتم مامور انتظامی یا ضابط دادگستری، می توانید به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه نموده و ضمن تنظیم شکواییه و یا به صورت شفاهی اعلام جرم نمایید. همچنین می توانید با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی شکایت خود را تسلیم نمایید.

لیست بهترین وکلای شکایت از نیروهای انتظامی ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.