تکرار داستان تجدید دادگاه قدیمی ترین زندانی زن ایران

تکرار داستان تجدید دادگاه قدیمی ترین زندانی زن ایران

تکرار داستان تجدید دادگاه قدیمی ترین زندانی زن ایران

تکرار-داستان-تجدید-دادگاه-قدیمی-ترین-زندانی-زن-ایران وکیل 


این بار قاضی نیامد و حکمی نداد
تکرار داستان تجدید دادگاه قدیمی ترین زندانی زن ایران


    اعتماد| دادگاه قدیمی ترین زن زندانی در زندان ایران که به گفته وکیل او شمارش تعداد جلسات دادگاه از دستش خارج شده، این بار به دلیل نیامدن قاضی به جلسه دادگاه تشکیل نشد و دادگاه به روز دیگر موکول شد. روز گذشته وکیل، شاکیان پرونده و یکی از شاهدان به همراه متهم در شعبه 105 دادگاه کیفری شهرری حضور پیدا کردند تا جلسه دیگری از جلسات محکومیت فاطمه برگزار شود اما قاضی پرونده در محاکمه حضور نیافت و دادگاه بار دیگر تجدید می شود. این در حالی است که تاریخ تعیین روز دقیق برای برگزاری این جلسه به دستور قاضی شعبه تعیین شده بود و همگی افراد حتی یکی از شاهدان نیز به دادگاه آمده بودند.
    این زن متهم است که برادرشوهر خود را 19 سال پیش به قتل رسانده است و از آن زمان به بعد، با وجود یک بار خروج از زندان، به عنوان قدیمی ترین زن متهم به قتل زندانی در زندان های ایران شناخته می شود. حکم فاطمه، متهم این پرونده یک بار در سال 85 با اثبات بی گناهی او از سوی وکیلش عبدالصمد خرمشاهی، نقض و به دنبال آن فاطمه برای مدتی آزاد شد اما اولیای دم پرونده، یعنی والدین و خواهران مقتول، بار دیگر از او شکایت کردند و خواستار قصاص او شدند. این خانواده معتقدند فاطمه با برادر شوهر خود رابطه داشته و به دلیل این رابطه دست به مباشرت در قتل متهم زده است. از این رو جلسات رسیدگی به اتهام فاطمه بار دیگر به جریان افتاد اما برگزاری جلسات دادگاه در حالی است که 16 سال از حکم تبرئه فاطمه گذشته است و چهار نفر از شاهدان این پرونده فوت کرده و دو نفر از آنان که عروسان خانواده مقتول بودند در این سال ها از همسران شان طلاق گرفته و به گفته خرمشاهی وکیل این پرونده در حال حاضر مجهول المکان هستند.
    
    دادگاه منتظر حضور شاهدان مجهول المکان
    در آخرین جلسه رسیدگی به پرونده فاطمه که در 25 اسفندماه سال 90 برگزار شد، قاضی به دلیل حضور نداشتن شاهدان برای ادای شهادت، جلسه را تجدید کرد تا درخواست حضور شاهدان به آنان ابلاغ شود. خرمشاهی وکیل این پرونده درباره حضور شاهدان به «اعتماد» گفت: «ما درخواست کرده بودیم چهار شاهد به داگاه احضار شوند که شامل برادر متهم، پسر او و عروسانش بودند که در این میان یکی از شاهدان روز گذشته به جلسه دادگاه آمده بود.» به گفته او ابلاغیه دادگاه برای شاهدان به صورت قانونی صورت گرفته و ابلاغ واقعی درباره آنها انجام نشده است. وی در این باره توضیح داد: «دادگاه به صورت ابلاغیه قانونی شاهدان را به دادگاه احضار کرده است، به این معنی که ابلاغیه را روی دیوار یا مکان عمومی تری نصب کرده و آن را به دست شاهدان که آن را ابلاغ واقعی می نامند، نداده اند.»خرمشاهی درباره این سوال «اعتماد» که حضور این شاهدان چه کمکی می تواند به جریان رسیدگی به پرونده و دفاع از متهم داشته باشد، پاسخ داد: «دلیل اینکه آخرین بار دادنامه فاطمه نقض شد آن بود که من در دیوان عالی اعتراض و عنوان کردم در حکم نوشته شده حکم براساس علم قاضی صادر شده است: من ذکر کرده بودم که یکی از راه های اثبات علم قاضی شهادت شاهدان است اما شهود این پرونده در آخرین بررسی های رسیدگی به این پرونده از شهادت خود برگشته بودند. دیوان عالی نیز پذیرفت که استناد به علم قاضی اعتبار قانونی ندارد و بر اساس درخواست ما دادگاه بار دیگر تجدید شد.»
    البته خرمشاهی می گوید: تعداد جلسات برگزاری دادگاه برای رسیدگی به این پرونده از دستش در رفته است و تا به حال چندین بار به دلیل عدم حضور شکات دادگاه تجدید شده است. «این بار به این دلیل که قاضی در جلسه حضور نیافت دادگاه برگزار نشد و امکان اینکه رسیدگی به پرونده را به قاضی دیگری نیز بسپارند، وجود نداشت چون قاضی دیگر در جریان این پرونده طولانی مدت نبوده و او نیز حتما دادگاه را تجدید می کرد.»
    درحال حاضر دادگاه رسیدگی به پرونده قدیمی ترین زن زندانی در زندان های ایران، بار دیگر تجدید می شود و دادستان سریالی تجدید دادگاه های او بدون صدور حکم بار دیگر ادامه پیدا می کند. رسیدگی به این پرونده از سال 72 پس از به قتل رسیدن مجید، برادرشوهر متهم آغاز شد و با گذشت 19سال هنوز به نتیجه نرسیده است. بررسی های مقدماتی حاکی از آن بود که مجید روز قبل از مرگش به خانه یکی از بستگانش به نام فاطمه رفته و چند ساعت بعد در حالی که نیمه جان در خیابان رها شده، از سوی دوستانش به بیمارستان انتقال یافته بود. این در حالی بود که مجید در میانه راه اعلام کرده بود، مسمومش کرده اند. ساعاتی بعد از انتقال مجید به بیمارستان و با وجود تلاش های تیم پزشکی، او در جدال با مرگ مغلوب شد بنابراین تلاش برای افشای راز قتل کلید خورد تا اینکه فاطمه 53 ساله، فردی که آخرین بار مقتول به خانه اش رفته بود، پس از دستگیری لب به اعتراف گشود و گفت که مجید را با خوراندن دوغ مسموم به سم گیاهی به قتل رسانده است. در پی اعتراف های متهم، کارشناسان پزشکی قانونی نیز پس از کالبد شکافی و آزمایش های سم شناسی، علت مرگ را استفاده از سم گیاهی اعلام کردند. چند تن از اعضای خانواده و بستگان متهم نیز در تحقیقات قضایی، علیه او شهادت دادند. این در حالی بود که متهم در جلسات بازجویی منکر قتل شد و خود را بی گناه خواند. فاطمه در جلسه دادگاه نیز قتل را انکار کرد.
    
     روزنامه اعتماد، شماره 2402 به تاریخ 3/3/91، صفحه 12 (حادثه)

 

    

پست های مرتبط

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.