×

سخنان دکتر غلامرضا طیرانیان در دومین اجلاس کنگره ملی وکلا

سخنان دکتر غلامرضا طیرانیان در دومین اجلاس کنگره ملی وکلا

همکاران عزیز بدانید سیاست این چند فرقه دشمن وکالت این است که ما را به مرگ بگیرند که به تب رضایت بدهیم؛ هنوز وکیل دادگستری را نشناخته اند ما نه تنها به مرگ رضایت نمی دهیم بلکه به تب هم رضایت نمی دهیم

سخنان-دکتر-غلامرضا-طیرانیان-در-دومین-اجلاس-کنگره-ملی-وکلا وکیل 

با عرض سلام خدمت آقایان و خانم ها، همکاران گرامی و وکلای دادگستری سراسر کشور

به رسم ادب و به حکم وظیفه بر خود واجب و مکلف می دانم  بار دیگر از اصفهان، سرزمین مردمان غیرتمند سپاسگذاری بکنم و دورد بفرستم و تشکر بکنم از کانون وکلای اصفهان تلاشگر در جهت صیانت و حقوق و استقلال وکلای دادگستری. به واقع امروز اصفهان مرکز کانون های وکلای دادگستری است تمرکز به این نیست که ما پایتخت نشین باشیم مرکز آنجاست که همت ها، غیرت ها، تلاش ها، هماهنگ و متمرکز می شود برای رسیدن به هدف های عالی وکالت و جامعهی وکالت دادگستری. اگر کانون وکلای اصفهان نبود، اگر مجله‌ی وزین و شریف مدرسه‌ی حقوق نبود و اگر کنگره‌ی ملی وکلای دادگستری ایران که به همت آقای دکتر تقی خانی و میزبانی کانون وکلای اصفهان برگزار شده است نبود به واقع آیا ما هیچ وسیله ی موثر دیگری داشتیم که به این راحتی صدای خود را به یکدیگر برسانیم و انتقادات و پیشنهاد و افکار جامعه ی وکالت دادگستری را به سمت همه ی مردم ایران و درجه ی اول به وکلای دادگستری برسانیم؟ اگر نبود واقعهً گروه سخت کوشی که تحت هدایت و مدیریت جناب آقای دکتر تقی خانی ما را، وکلای دادگستری را و درهای مدرسه ی حقوق را به روی ما نگشوده بود و ما را درون این مدرسه پذیرفتند و مقالات و نظرات همکاران ما را بدون هیچ کم و کاستی و حتی بدون حذف یک حرف و کلمه با نهایت شهامت منتشر می کنند، ما در چه مرحله ای بودیم و چگونه می توانستیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم؟

جناب آقای انوری زاده، وکیل محترم دادگستری، رییس محترم کانون وکلای اصفهان؛ آفرین بر اراده ی راسخ و عزم استوار شما، راهی که انتخاب کرده اید، در این راه همچنان پیش بروید تا رسیدن به مقصود. به واقع بر اثر انتشار مقالات متعددی که در مدرسه ی حقوق به سمع و نظر همکاران رسیده است امروز تمام وکلای دادگستری ایران از وجود لایحه ی جامع وکالت رسمی با اطلاع هستند و همه می دانند تدوین کنندگان این لایحه هیچ قصدی جز انهدام بنای پر صلابت و پر عظمت استقلال وکلای کانون های دادگستری ندارند. اگر این لایحه به تمام معنا و با همین شکل به تصویب برسد، من، شما و همه ی وکلای دادگستری به عناصری بی اراده ای تبدیل خواهیم شد همچون ربات های الکترونیکی که دیگران از دور ما را هدایت خواهند کرد و چون نام ما وکیل رسمی خواهد شد پیش پای ما خطوطی رسم می کنند که اگر ذره ای خطا و تخطی از این خطوط بکنیم با تیشه به ریشه ی حیات اجتماعی، سرمایه مادی و سرمایه ی معنوی وکیل خواهند زد و اگر ما را به غل و زنجیر و حبس و تبعید نفرستند ،شاید بتوانیم چهارپایه ای در کنار پیاده روی ساختمان دادگستری بگذاریم و به افتخار عریضه نویسی مفتخر شویم آن را هم مطمئن باشید که شهرداری بلافاصله به عنوان سد معبر همین بساط ما را جمع خواهد کرد و به انبارهای شهرداری خواهد فرستاد. به خاطر وقتی کمی که هست سخن کوتاه می کنم بنابراین بحث راجب به مفاد و مواد وکالت سوز لایحه جامع وکالت رسمی سخن نخواهم گفت و همه می دانیم و در مجلات و مقالات خوانده ایم.

یک اشتباه مهم در اینجا وجود دارد برخی از دوستان خیال می کنند که این حکومت است که مستقیم با وکالت در خصومت و دشمنی است، اگر هست ریشه ی آن جای دیگری است و من می خواهم علل مخالفت و خصومت و دشمنی با وکالت دادگستری را ریشه یابی کنم. شما به عنوان وکیل دادگستری وقتی دفاع از یک موکل را به عهده می گیرید و به دقت تلاش می کنید برای دفاع از حق موکل خود یقین بدانید خصم موکل شما با شما به مبارزه برمی خیزد بیش از آنچه که با موکل شما به مبارزه برمی خاست.

و این طبع وکالت است اگر جامعه ی وکالت دادگستری ایران بر فرض در سال صدهزار موکل را از ظلم و ستم نجات می دهد صد هزار دشمن در برابر خود قرار می دهد و این طبع وکالت است ما این را نمی توانیم فراموش بکنیم .خصم موکل شما اعتقاد دارد اگر شما به عنوان وکیل داخل در دعوا نشده بودید همانطور که در صحنه ی زندگی موکل شما را شکست داد بدون حضور شما به سهولت می توانست دادرسی را هم به زیان موکل شما به پایان برساند. این گروه اول دشمنان ما هستند و اما گروه دوم، این گروه کسانی هستند که جز در وکالت ایران، جز در مقابل کانون وکلای دادگستری ایران در هیچ نقطه ای از نقاط جهان وکالت و وکالت در دفاع چنین مخالفینی ندارد. دوستان هم سن و سال من به خاطر دارند و می دانند و وکلای جوان هم بدانند ما روزگاری طولانی از انتخاب مدیران کانون های وکالت دادگستری برای اینکه کانون ها را خودمان اداره کنیم محروم بودیم.

به مدت طولانی وکالت دادگستری، کانون وکلای دادگستری به وسیله ی دولت و با ابلاغ قوه قضاییه اداره می شد. یک سیاست کلی وجود دارد که نهادهای موازی با همدیگر تشکیل بشوند. با این سیاست و با این تفکر کلیه ی داوطلبان اخذ پروانه ی وکالت که دوره ی تحصیلات عالیه ی خودشان را در مدارس عالی حقوق طی کرده بودند با داشتن امتیاز و شرایط کامل به کانون وکلای دادگستری در آن ایام که کانون، کانونی دولتی بود مراجعه می کردند و همه با درهای بسته ی کانون و پاسخ منفی کانون مواجه می شدند. همین ها بنیانگذاران ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه شدند و استقبال کردند و آنها را در آغوش گرفتند در مرکز مشاوره و از اینجا بود که در مقابل نهاد مردمی وکالت یعنی کانون وکلای دادگستری نهاد دولتی به وجود آمد؛ همکاران عزیز همچنان طعم تلخ وجود نهادهای موازی برای یک امر واحد را در ذائقه ی خود احساس می کنند، آسیب پشت سر آسیب. این گروه اختصاصاً مخالفین وکالت در ایران هستند واما گروه سوم، کسانی هستند که بنا و بقای زندگیشان بر مفت خوری گذاشته شده است برای سلطه به ماحصل زندگی مردم ناتوان ایران و تسلط بر بیت المال ایران. این گروه خود می دانند که باطل اند. امر پروردگار است که حق آمد باطل باید برود، باطل رفتنی است به هر شکل و شمایلی که باشد امروز نه فردا. این گروه از وکلای دادگستری بیم دارند؛ وکیل دادگستری حق است چون وکیل دادگستری به صحنه بیاید این گروه باید بروند مصداق کسانی هستند که  درخشش نور حق چشمان اینان را تیره می کند و حق را نمی بینند. نمی توانند ببینند و همچون خفاشان کوردل و کورچشم به غارهای تیره و تار پناه می برند و از آنجا مقررات علیه وکالت دادگستری را هدایت می کنند و اما گروه چهارم گروهی هستند که جز محبوبیت برای خودشان، محبوبیت هیچ شخص و یا گروه دیگری را نمی توانند تحمل کنند فقط می خواهند در افکار عمومی خودشان محبوب باشند این گروه توانایی های جامعه ی وکالت را می دانند و می خواهند این توانایی ها را درنطفه خفه کنند و قبل از اینکه به فعلیت درآیند این قوه را نابود کنند کمترین کار آنها، ملایم ترین آنها (جزکارهای پشت پرده که بی اطلاع هستیم) که آقای دکتر مندنی پور فرمودند تسلط بر رسانه های عمومی است. امروز در داستان ها و سریال ها از وکیل دادگستری سیمایی تیره و بدنام می سازند وکیل دادگستری را تبدیل به عنصری طماع، فریبکار قلمداد می کنند اگر شما استدلال کنید می گویند با کلمات بازی می کنید اگر برهان منطقی بیاورید نظر شما را مغلطه و سفسطه تعبیر می کنند؛ چه کنیم از دست این دشمنان؟

به واقع وکالت دادگستری در محاصره ی این چهار گروه دشمنان است که اگر در مرکز ثروت و قدرت قرار گیرند ما از دست آنها امانی نداریم کمااینکه نداریم! اگر من از وکیل و وکالت صحبت می کنم منظور من وکالت صالح و سالم و وکیل سالم است والله وکلای ناصالح و فاسد در موضعی نیستند که این چهار گروه دشمن با آنها به خصومت برخیزد. اینها در تبانی و در آغوش این دشمنان هستند و از آمیزش یکدیگر برای کسب حقوق و منافع باید صلاحیت و سلامت خود را کنار گذاشت تا مورد تأیید آنها باشیم؟ نمی توانیم.

من به عنوان یک کهنه وکیل عرض می کنم به سران و بزرگان نظام، این دشمنان فقط دشمنان وکلای دادگستری نیستند اینها دشنان نظام جمهوری اسلامی ایران نیز هستند. ماده یک لایحه ی جامع وکالت رسمی به صراحت نوشته است « ما اگر دست و پای وکیل را می بندیم، اگر زبان حق گوی وکیل را قطع می کنیم، اگرقلم عدالت نویس وکیل را می شکنیم برای اجرای سیاست کلی نظام است» سیاست کلی نظام را همچون سپر جلوی خود قرار می دهند و نیّات سوء خود را هم علیه جامعه ی وکالت و هم علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به کار می برند. البته ممکن است تنی چند از دوستداران نظام که حقایق را نمی دانند، به سطح امور نگاه می کنند و به عمق امور نمی روند در بین اینها هم حضور داشته باشند. جمعی از دشمنان دانا و دوستان نادان.

دشمن دانا بلندت می کند             بر زمینَت می زند نادان دوست

پس به عنوان سیاست کلی نظام این مقررات را بر ما تحمیل می کنند. آیا به واقع نظامی که دارای یک قانون اساسی مدّون است آثار این قانون و قانون مقدس اساسی جمهوری اسلامی ایران؛ در این قانون حق دفاع، بهره مندی از دادرسی عادلانه یک حق طبیعی و مسلم و شرعی است چگونه ممکن است جمهوری اسلامی ایران که ملتزم به  لوازم این اصل است، این اصل را رها کند و تحت عنوان سیاست کلی نظام وکالت و وکیل دادگستری که متولی اجرای این حق اساسی است در محدودیت قرار بدهد و استقلال را از او بگیرد این دشمنان نظام و وکالت دادگستری از ترفند خاصی استفاده می کنند آن زمانیکه آیین نامه کذایی تدوین شد این را زمانی به امضای ریاست محترم قوه قضاییه ی آن زمان رساندند که ایران مواجه بود با بحران انتخابات سال 1388، به چه امید و چه غروری؟ گفتند وکلای دادگستری از دو حال خارج نیستند یا مقاومت می کنند در مقابل این آیین نامه و متهم شان می کنیم به اینکه شما اخلال در آرامش جامعه می کنید و یا مجبور می شوند بپذیرند و صدایشان هم بلند نشود اما وکلای دادگستری عاقل و مدبر هستند و این ترفند را با حفظ آرامش و شئونات خود و شئونات مقام قضا خنثی کردند و مرتباً مقالاتی نوشتند و سخنرانی هایی انجام شد و از این طریق کار را به جایی رساندند که ریاست محترم قوه قضاییه تدبیر به کار بردند و اجرای این آیین نامه را متوقف کردند. مگر می شود یک مقامی آیین نامه ای را تصویب کند و بعد همان مقام اجرای آن را متوقف کند در حالیکه در روزنامه ی رسمی هم منتشر شده بود.

این گروه هم اکنون نیز از همین ترفند در حال استفاده هستند طبق قانون برنامه پنجم توسعه یک سال فرصت داشتند که لایحه جامع وکالت رسمی را تدوین کنند یک مقایسه ای بفرمایید بین آن آیین نامه کذایی و بین این لایحه وکالت رسمی دقیقا مانند یکدیگرند و تفاوتی ندارند یعنی اگر می خواستند از فرصت به خوبی استفاده کنند، غرض و مرضی در دل نداشتند همان هفته ی اولی که قانون برنامه پنجم تصویب شده بود می توانستند آن را ارائه کنند در زمانیکه کشور دچار آرامش بود تأخیر انداختند و درست در لحظه ای این را دادند که کشور به آرامشی به مراتب بیشتر از آن زمان دارد. ما وکلا آرامش را به هم می زنیم یا دشمنان پشت پرده؟ باز هم وکلای دادگستری مدبرانه عمل می کنند با تشکیل این اجتماعات، با نوشتن مقالات، با تبیین مشکلات این لایحه، سعی دارند با حفظ آرامش این لایحه را متوقف کنند.

خبر خوشی که به دست من رسید و امیدوارم که موثق باشد این است که هیئت دولت از ارائه ی این لایحه به مجلس فعلاً در حال خودداری است که ظاهراً موجب عصبانیت بعضی افراد هم شده که چرا زودتر به قوه قضاییه یا به مجلس نمی فرستند! همکاران عزیز بدانید سیاست این چند فرقه دشمن وکالت این است که ما را به مرگ بگیرند که به تب رضایت بدهیم؛ هنوز وکیل دادگستری را نشناخته اند ما نه تنها به مرگ رضایت نمی دهیم بلکه به تب هم رضایت نمی دهیم ما به کمتر از آن امتیازاتی که در لایحه ی استقلال کانون های وکلای دادگستری به ما اعطاء کرده، به کمتر از آن هم رضایت نمی دهیم بلکه با اصرار خواهانیم که مواد مربوط به قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت که وکلای دادگستری را محدود می کند به انتخاب مدیران خود، خواهان لغو آن هم هستیم. ما وکلای دادگستری، قشر صالح جامعه ی خود هستیم این ادعا را هم ثابت کردیم که آن وکلای ناصالح را در ما نفوذ داده اند. پس من به خودم اجازه می دهم و از شما هم اجازه می خواهم که بگویم « السلام علینا و الی عباد الله الصالحین» با توفیق روز افزون کانون سرفراز اصفهان.

توضیح وبسایت کنگره ملی وکلا : با توجه به اشکالی که در سیستم ضبط و پیاده سازی متن ، همزمان با سخنرانی دوتن از اساتید ( جناب آقای دکتر مدنی پور و جناب آقای دکتر طیرانیان) ایجاد شده بود ، متأسفانه انعکاس متن اظهارات این بزرگواران با تأخیر انجام شد ، لذا بدینوسیله از کلیه بازدیدکنندگان محترم سایت و همچنین این اساتید معظم پوزش میطلبیم.(مدیریت وبسایت کنگره ملی وکلا)

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.