تفاوت بین وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری
اگر تا به حال درگیر موضوع حقوقی یا کیفری شدهاید، مطمئنا برای سرعت بخشیدن به رسیدگی بهتر کارهایتان بهدنبال وکیلی شایسته و مناسب گشتهاید. در این بین با عبارات وکیل پایه یک و وکیل پایه دو بسیار مواجه شدهاید. ممکن است برای شما سوال پیش آمده باشد که تفاوت بین این دو پایه وکالت چیست. در این مطلب به بررسی اینموضوع پرداختهایم.
فارغالتحصیلان رشته حقوق در جهت دریافت پروانه وکالت خود، میبایست آزمون وکالت را قبول شوند. این آزمون توسط کانون وکلای دادگستری و همچنین مرکز مشاوره و امور مشاوران قوه قضاییه برگزار میشود.
آن دسته از افراد که در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری پذیرفته میشوند، در ابتدا بهعنوان کارآموز وکالت کرده و سپس در جایگاه وکیل پایه یک دادگستری قرار میگیرند.
آن دسته از افرادی که در آزمون مرکز امور مشاوران پذیرفته شدهاند، در ابتدا در سمت کارآموز شروع به فعالیت کرده و پس از آن وکیل پایه دو و در نهایت پس از قبولی در آزمون دیگری که برای وکالت پایه یک دادگستری است، وکیل پایه یک خواهند شد. این پروسه پس از گذشت دو سال از پذیرفته شدن و دریافت پروانه پایه دو وکالت قابلانجام است.
بهترین وکلای اوین تهران در هر دو پایه وکالت این اجازه را دارند تا در همه زمینهها و امور حقوقی وکالت انجام دهند؛ اما وکیل پایه یک دادگستری میتواند بدون اینکه هیچ محدودیتی داشته باشد، تمام محاکم کیفری یا حقوقی کشور را وکالت کند.
این در صورتی است که وکیل پایه دو دادگستری تنها میتواند محاکم کیفری مشخصی را وکالت کند که به جرایمی همچون حبس کمتر از ده سال، جزای نقدی، شلاق و محاکم و پروندههای مالی کمتر از دویست و پنجاه میلیون تومان، مربوط است.
کلمه کلیدی: بهترین وکلای اوین تهران
شناسه : 12