×

لیست بهترین وکلای کلاهبرداری ایران

لیست-بهترین-وکلای-کلاهبرداری-ایران

شناسه : 755

کلاهبرداری به معنای فریب دیگران و اغفال آن ها با سوءنیت و توسل به وسایل متقلبانه برای بردن مال آن ها. کلاهبرداری از دسته جرایم کیفری محسوب می شود و برای احراز این جرم سه شرط لازم است:

دعاوی مرتبط با کلاهبرداری

کلاهبرداری به معنای فریب دیگران و اغفال آن ها با سوءنیت و توسل به وسایل متقلبانه برای بردن مال آن ها. کلاهبرداری از دسته جرایم کیفری محسوب می شود و برای احراز این جرم سه شرط لازم است:

•    تقلبی بودن وسایلی که کلاهبردار از آن ها به منظور فریب‏ دیگران استفاده می کند.

•    فریب خوردن قربانی با این شرط که از متقلبانه بودن وسایل اطلاع نداشته باشد و در صورت مطلع بودن او جرم کلاهبرداری محقق نمی گردد.

•    مال برده شده متعلق به دیگری باشد.

کلاهبرداری می تواند انتقال منافع مال به دیگری بدون اجازه مالک، تبانی در معاملات دولتی، کلاهبرداری در امور ثبتی، معرفی مال دیگری به عنوان مال خود و مواردی از این قبیل به شمار بیاید.

مجازات جرم کلاهبرداری

مجازات مرتکب جرم کلاهبرداری مطابق با ماده یک از قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری یک تا هفت سال حبس به علاوه جزای نقدی (در حق دولت) معادل مالی که مرتکب اخذ کرده است می باشد.

همچنین مجرم به بازگرداندن اصل مال به صاحبش محکوم می شود.

نحوه شکایت کلاهبرداری

•    مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی اولین مرحله در ثبت شکایت کلاهبرداری است. مهم ترین نکاتی که باید در ثبت شکایت در نظر گرفت، نحوه عملیات متقلبانه و میزان مال برده شده از فرد شاکی است.

•    پس از ثبت شکواییه براساس محل وقوع جرم، پرونده به دادسرای مربوطه ارجاع و در شعبه بازپرسی تعیین شده، مراحل تحقیقات مقدماتی آغاز می شود. چنانچه دلایل شاکی برای متهم نمودن فرد مقابل کافی باشد، قاضی با قید وثیقه، قرار مجرمیت صادر می‌کند. با ارجاع پرونده به دادگاه، قاضی با شنیدن دفاعیات متهم و وکیل کیفری او و نیز دلایل مطرح شده از طرف شاکی و همچنین نظر بازپرس پرونده، اقدام به صدور رای می نماید.

باید توجه داشت صرف گفتن یک یا چند دروغ ساده مصداق کلاهبرداری نیست و باید حیله و قصد متقلبانه و نیز صحنه سازی فرد کلاهبردار مشخص شود.

همچنین اگر فرد کلاهبردار، کارمند دولت یا موسسات عمومی و شهرداری باشد و یا خود را به عنوان کارمند یکی از این نهاد ها معرفی کند، قاضی در مجازات او تشدید اعمال می کند.

مصادیق قانونی جرم کلاهبرداری

نمونه مصادیق قانونی جرم کلاهبرداری که آن را در دسته جرایم کیفری قرار می دهد عبارتند از:

•    فریب دادن مردم به وجود شرکت ها، تجارت خانه ها، کارخانه ها و موسسات جعلی و غیر واقعی.

•    فریب دادن مردم به داشتن اموال و اختیارات غیر واقعی.

•    ترساندن مردم از حوادث و پیشامدهای غیر واقعی.

•    امیدوار کردن مردم به امور غیر واقعی.

•    انتخاب نمودن اسم یا عنوان جعلی.

همچنین قربانی جرم کلاهبرداری باید مال را با رضایت‏ اما در نتیجه فریب خوردن در اختیار مجرم قرار دهد.

لیست بهترین وکلای کلاهبرداری ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.