×

لیست بهترین وکلای قرارداد انتقال و بهره برداری از اموال فکری ایران

لیست-بهترین-وکلای-قرارداد-انتقال-و-بهره-برداری-از-اموال-فکری-ایران

شناسه : 526

وکیل حقوقی که به عنوان وکیل مالکیت فکری فعالیت می‌کند، باید مواردی مانند تمامی امور مربوط به مالکیت فکری موکلین خود را پیگیری نماید. در موارد مربوط به ثبت اختراع، وکیل دادگستری باید به عنوان نماینده فرد مراحل ثبت اختراع را انجام داده و گواهی ثبت اختراع را به وی ارائه کند. ارائه خدمات وکیل مشاوره برای دعاوی مربوط به مالکیت فکری افراد، جزو اموراتی است که بهترین وکلای قرارداد انتقال و بهره برداری از اموال فکری انجام می‌دهند. ثبت طرح‌های صنعتی و تالیفات متعدد هم جزو اموراتی است که عموماً توسط یک وکیل خوب و باتجربه که در این حوزه فعالیت می‌کند، انجام می‌شود.

خدمات ارائه شده توسط بهترین وکلای قرارداد انتقال و بهره برداری از اموال فکری

وکیل حقوقی که به عنوان وکیل مالکیت فکری فعالیت می‌کند، باید مواردی مانند تمامی امور مربوط به مالکیت فکری موکلین خود را پیگیری نماید. در موارد مربوط به ثبت اختراع، وکیل دادگستری باید به عنوان نماینده فرد مراحل ثبت اختراع را انجام داده و گواهی ثبت اختراع را به وی ارائه کند. ارائه خدمات وکیل مشاوره برای دعاوی مربوط به مالکیت فکری افراد، جزو اموراتی است که بهترین وکلای قرارداد انتقال و بهره برداری از اموال فکری انجام می‌دهند. ثبت طرح‌های صنعتی و تالیفات متعدد هم جزو اموراتی است که عموماً توسط یک وکیل خوب و باتجربه که در این حوزه فعالیت می‌کند، انجام می‌شود.

در صورتی که در این زمینه‌ها، دعوای حقوقی مطرح شود، وکیل باید به وکالت از موکل خود، این دعاوی در مراجع قضایی را پیگیری نماید. علاوه بر این ، وکلا باید اوراق قضایی لازم را به دادگاه ارائه دهند، تا به این ترتیب بتوانند از حقوق موکل خود حمایت نمایند. همچنین در مواقعی که برای بهره برداری از ایده‌ها و طرح‌های مختلف افراد، وکیل مربوطه باید قرارداد مربوط به این موضوع را تنظیم کند، تا حقوق فرد دارای مالکیت فکری تضییع نگردد. توجه داشته باشید که ارائه مشاوره و پیگیری دعاوی در خصوص تمامی حقوق مادی و معنوی مالکیت فکری باید توسط یک وکیل چیره‌دست انجام شود.

قوانین مربوط به واگذاری یا انتقال حق مالکیت دستاوردهای پژوهشی و دارایی‌های فکری

براساس بند ﻫ ماده 5 قانون ثبت اختراعات، طرح‌های صنعتی و علائم تجاری مصوب سال 1386، حقوق مادی یک اختراع در اختیار سازمانی است که مخترع در آن استخدام‌ شده‌ است. این در حالی است که این سازمان‌ها در اکثر مواقع، شامل دانشگاه‌ها است. در جمهوری اسلامی ایران، با الگوگیری از قانون بای-دال، در تبصره 2 بند و ماده 17 قانون برنامه پنجم توسعه مصوب سال  1394-1390 و همچنین بند خ ماده 64 قانون برنامه ششم توسعه مصوب سال 1400-1396 دستورات تازه‌ای صادر شده است. با توجه به گستردگی‌های موجود در قوانین و تبصره‌های موجود در این حوزه همواره کمک گرفتن از بهترین وکلای قرارداد انتقال و بهره برداری از اموال فکری توصیه می‌شود.

مطابق با قوانین اشاره شده، به دستگاه‌های اجرایی این اجازه داده شد تا مالکیت فکری، دانش فنی و تجهیزاتی را که در چارچوب قرارداد با دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی دولتی ایجاد‌ شده ‌است، به دانشگاه‌ها و مؤسسات، واگذار کنند. از این رو، به ‌منظور اجرای این حکم زیرساخت‌های قانونی دیگری نیز شکل گرفت. برای مثال براساس ماده 43 قانون الحاق، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش‌ عالی و پژوهشی با هدف تجاری‌سازی نتایج تحقیقات، مجاز شدند، تا سهام خود را بین دو گروه تقسیم کنند. مطابق این قانون، حداکثر 49% از سهام شرکت‌های دانش‌بنیان متعلق به دانشگاه‌ها، مؤسسات پژوهشی و دیگر واحدهای دولتی و مابقی سهام متعلق به اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان و سایر سهام‌داران بخش خصوصی است.

در آخرین اقدامات، مطابق ماده 5 قانون جهش تولید دانش ‌بنیان مصوب سال 1401، تمامی دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، دانشگاه‌ها، مراکز و مؤسسات آموزش‌عالی و... اختیارات تازه‌ای اعطا شد. مطابق این قانون، دانشگاه و مراکز پژوهشی مجاز شدند، تا تمام یا بخشی از دارایی‌های فکری و حق بهره‌برداری از آن‌ها در صورت وجود رضایت مخترع و صاحب طرح، در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دهند.

منظور از اموال فکری یا حقوق مالکیت فکری چیست؟

مالکیت فکری مفهومی است که به حمایت و نحوه بهره برداری از اختراعات و آفریده‌های فکری انسان بازمی‌گردد و حقوق مالکیت فکری خود به دودسته اصلی مالکیت ادبی و هنری و مالکیت صنعتی تقسیم‌بندی می‌شود. درواقع حقوق مالکیت فکری برای حمایت از اموال فکری شخص پدیدآورنده بوده و باعث تشویق افراد به پدید آوردن آثار هنری و صنعتی بیشتری شده است. در بسیاری از موارد برای بهره برداری و انتقال اموال فکری مشکلات پیچیده‌ای وجود دارد که بهترین وکلای قرارداد انتقال و بهره برداری از اموال فکری برای حل آن‌ها به هنرمندان و صنعتگران کمک خواهند کرد.

نقش بهترین وکلای قرارداد انتقال و بهره برداری از اموال فکری در تنظیم قراردادهای مالکیت فکری

صاحبان اموال فکری و مخترعان مانند وکلا از زیروبم‌های قانونی و حقوقی که توسط قانون و حمایت‌های دولتی که برای آن‌ها در نظر گرفته‌شده است آشنایی ندارند و به همین دلیل ممکن است در مراحل بهره برداری و انتقال اموال فکری با مشکل مواجه شده و یا حق‌وحقوقشان تضییع شود. وکلای قرارداد انتقال و بهره برداری از اموال فکری به صاحبان این اموال و طرف دیگر قرارداد کمک خواهند کرد تا با حقوق قانونی‌شان آشنا شده و بدانند در هنگام عقد قراردادهای انتقال و بهره برداری از اموال فکری باید به چه نکاتی توجه کنند.

کلمه کلیدی: بهترین وکلای قرارداد انتقال و بهره برداری از اموال فکری

آیا علائم تجاری طراحی‌شده نیز جزو اموال مالکیت فکری بوده و فرد می‌تواند نسبت به انتقال آن‌ها اقدام نماید؟

بله علائم تجاری یکی از مصادیق مهم حقوق مالکیت فکری بوده و فرد می‌توانند طبق یک قرارداد مالکیت یا امتیاز بهره برداری از آن را به دیگری واگذار نماید.

آیا درصورتی‌که افرادی از طرح صنعتی فرد دیگری سو استفاده کنند، می‌توان این موضوع را اثبات و پیگیری کرد؟

بله سو استفاده از طرحی که مالکیت آن برای فرد دیگری است خلاف قانون بوده و می‌توان از طریق وکیل این موضوع را به‌صورت قانونی پیگیری کرد.

بهترین وکلای قرارداد انتقال و بهره برداری از اموال فکری چگونه از حقوق معنوی مالک دفاع می‌کند؟

وکلا با تنظیم یک قرارداد استاندارد که در آن تمامی اصول و قوانین داخلی و بین‌المللی در نظر گرفته‌شده است، از حقوق موکلان خود دفاع می‌کنند.

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.