شناسه : 785
وکیل دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری مرجعی برای رسیدگی به شکایات و دعاوی بین ادارات و مردم می باشد و معمولا دعاوی مربوط به امور ملک و املاک نیز به دیوان عدالت اداری مربوط می شود. البته لازم به ذکر است توصیه می شود به دلایل زیر دعاوی ملکی به دیوان عدالت اداری سپرده نشود:
• قوانین ملکی در دادگاه دیوان عدالت اداری بسیار پیچیده است.
• فرآیند رسیدگی به شکایت بسیار زمان بر و هزینه بر خواهد شد.
• در اختیار نداشتن وکیل دیوان عدالت اداری معتبر و با تجربه و عدم آگاهی از قوانین خسارات زیادی به شما وارد خواهد کرد.
مهم ترین وظایف و اختیارات دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری وظایف و اختیارات متعددی در اختیار دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:
• اعتراض به تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمان ها و مؤسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و سازمان تأمین اجتماعی و تشکیلات و نهاد های انقلابی و مؤسسات وابسته به آن ها .توصیه می شود در طول رسیدگی به اعتراضات از وکیل دیوان عدالت اداری با تجربه کمک گرفته شود.
• رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیونهایی مانند کمیسیونهای مالیاتی، هیأت حل اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون موضوع ماده 100 قانون شهرداری ها منحصراً از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آن ها.
• رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از آیین نامه ها و سایر نظامات و مقررات دولتی و شهرداریها و مؤسسات عمومی غیردولتی در مواردی که مقررات مذکور به علت مغایرت با شرع یا قانون و یا عدم صلاحیت مرجع مربوط یا تجاوز یا سوء استفاده از اختیارات یا تخلف در اجرای قوانین و مقررات یا خودداری از انجام وظایفی که موجب ضایع شدن حقوق اشخاص می شود.
شکایت در دیوان عدالت
همانطور که گفته شد مطابق با قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت دادخواهی افراد جامعه از تصمیمات و اقدامات مراجع و یا ادارات دولتی یا وابسته به دولت و شهرداری ها در صلاحیت دیوان عدالت اداری می باشد.
جهت ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری ابتدا باید به کمک یک وکیل دیوان عدالت اداری مدارک و مستندات لازم و محکمه پسند جمع آوری گردد و سپس در فرم های شکایت در دیوان عدالت اداری نسبت به تنظیم صحیح و دقیق فرم شکایت اقدام نمود و خواسته و عنوان شکایت را متناسب با موضوع تعیین کرد .
مشخصات وکیل دیوان عدالت اداری
وکیل دیوان عدالت اداری باید وکیل دادگستری باشد و همانند سایر محاکم شعبات بدوی و تجدید نظر دیوان عدالت اداری وکالت وکلای دادگستری را جهت ثبت شکایت و یا اعلام وکالت در پرونده های مرتبط با دیوان عدالت اداری پذیرا خواهند بود.
برای وکالت دادن به یک وکیل دادگستری باید توجه داشت که ابتدا لازم است به صورت حضوری به همراه مدارک خود به دفتر وکیل دیوان عدالت اداری رفته و پس از مطالعه مدارک توسط ایشان و قبول پرونده، ضمن امضای وکالت نامه، قرار مالی نیز با ایشان تنظیم نمایید .
از آنجایی که قاضی دیوان عدالت اداری به صورت غیرحضوری شکایت ها را بررسی می کند، برای بالا بردن احتمال موفقیت پرونده، به ارائه یک شکایت نامه مستدل و دقیق نیاز خواهد بود.
با توجه به این مسئله و اینکه اکثر پرونده هایی که بدون کمک گرفتن از وکیل دیوان عدالت اداری به دادگاه ارائه شدند ناموفق بودند، کمک گرفتن از وکیل دیوان عدالت اداری معتبر به دلیل آشنایی با قوانین اداری کشور و برخورداری از تجربه بالا، برگ برنده ای برای رسیدن افراد به حقوقشان خواهد بود.