سلام. من دانشجویه حقوق هستم. و احتیاج به دانستن خیلی از مسائل حقوقی دارم که باعث شد تویه سایت شما عضو بشم و البته یک مسئله شخصی هم هست که بعنوان سوال از شما میپرسم و ممنون میشم جواب بدید. اسم من از اسامی ائمه و قدیمی هست که میخوام به ندا تغییرش بدم و فامیلی طولانی (4 کاراکتر) هم دارم که میخوام عوض کنم و نمیدونم از چه کانال هایی برایه تعویض اقدام کنم و نمیدونم وکلا با چقدر هزینه این کار رو انجام میدند. ممنون میشم اگر راهنمایی کنید.

وکیل با سلام به موجب رای وحدت رویه شماره 504مورخ1/2/66ورای شعبه 18 دیوان عالی کشور تغییر نام کوچک در صلاحیت محاکم دادگستری است و تغییر نام خانوادگی به موجب ماده 40 قانون ثبت احوال و نیز تغییر نام های ممنوع بر اساس بند 4 ماده 3 همان قانوندر صلاحیت ثبت احوال است .تغییر نام خانوادگی بیش از دو کلمه و یا بیش از یک کلمه و یک حرف یا عدد یا پسوند و نامی که مضاف نام محل باشد و نام های خانوادگی مستهجن و ناپسند یا واژه های خارجی یا مغایر ارزش های دینی و غیرو که اداره ثبت راسا نام خانوادگی را با موافقت کمیسیون مربوطه تغییر می دهد تغییر نام /این مورد بسیار دشوار است / بنا به علل مربوط به نظم عمومی سخت گیری اعمال میشود. دادگاه ها رویه های مختلفی در اینخصوص دارند /برخی دعاوی که خواهان مدعی است از روز اول غیر نام شناسنامه ای معروف بوده است و او را صدا میزده اند و با استشهادیه مورد را اثبات کند تغییر نام را می دهند در مورد شما چون نام شما از نام های اسلامی است که شرایط را از نظر برخی محاکم ندارد تغییر نام محتملا انجام نمی شود اما نام خانوادگی قابل تغییر است معهذا چون دیده شده در مواردی دادگاه ها در دعاوی تغییر نام با توجه به اوضاع و احوال نسبت به تغییر نام اقدام کرده اند ریسک طرح دعوی خالی از اشکال است برای اطلاعات دقیق در خصوص نام و تغییر آن به سایت اداره ثبت احوال رجوع نمایید.موفق باشید.
سلام یک سوال حقوقی داشتم 30 سال پیش پدرم با 2-3 نفر دیگر یک زمین مغازه از اقوام گرفتند البته با یک قولنامه معمولی که فقط فروشنده امضا کرده و ی نفر دیگر به عنوان شاهد در صورتی که این زمین سند هم داشته و هنوز به نام فروشنده هست که حالا فوت کرده این زمین بصورت مشارکتی توسط سه نفر از جمله پدرم ساخته شد در همان سال و پس از خرید زمین . و از ان زمان در اختیارمان قرار گرفته و حتی یکی از شرکا ان را به ی نفر دیگر با قولنامه فروخته هست.(سهم خودش) پسر ان فروشنده زمین هنوز تقسیم وراثت نکرده اند ولی سند زمین را پیش خودشان دارند و بعضا تهدید کرده اند.( البته سند زمین) به نظر شما با توجه به اینکه 30 سال هست ما آن را خریداری کرده ایم و کل طایفه آن را می دانند پسر ا ن فروشنده می توانند با این سند زمین که به نام پدرشان هست شیطنت کنند ممنونم موفق باشید ممنونم البته کارمان به درگیری نرسیده ولی خواستم اطلاعاتی بگیرم ممنونم با سلام چنانچه زوجی در خارج از کشور از یکدیگر جدا شوند البته به حکم دادگاه و مطابق قوانین آن کشور، 1- آیا مرد میتواند از طلاق بر طبق موازین اسلامی خودداری کند؟ 2- آیا مرد میتواند در سفر به ایران همسرش را ممنوع الخروج کند ولی خود به راحتی رفت و آمد نماید؟ 3-آیا زن میتواند در ایران وکیل معرفی کرده و درخواست طلاق نماید ( با توجه به اینکه زوجین در خارج از ایران ساکن هستند)؟ با تشکر