×

لیست بهترین وکلای حضانت فرزند ایران

لیست-بهترین-وکلای-حضانت-فرزند-ایران

شناسه : 715

حضانت به معنای نگهداری و سرپرستی از کودک است و به طور کلی این عمل وظیفه‌ی مشترک بین پدر و مادر کودک محسوب ‌شده و بر عهده‌ی هر دو نفر آن‌ها است. در حقیقت بحث حضانت زمانی مطرح می‌شود که یکی از والدین به علت طلاق، فوت و یا موارد دیگر، در زندگی کودک به طور مداوم حاضر نباشد. وکیل حضانت فرزند، یک وکیل دادگستری فعال و باتجربه در زمینه دعاوی خانوادگی به خصوص حضانت فرزندان است.

وکیل حضانت فرزند

حضانت به معنای نگهداری و سرپرستی از کودک است و به طور کلی این عمل وظیفه‌ی مشترک بین پدر و مادر کودک محسوب ‌شده و بر عهده‌ی هر دو نفر آن‌ها است. در حقیقت بحث حضانت زمانی مطرح می‌شود که یکی از والدین به علت طلاق، فوت و یا موارد دیگر، در زندگی کودک به طور مداوم حاضر نباشد. وکیل حضانت فرزند، یک وکیل دادگستری فعال و باتجربه در زمینه دعاوی خانوادگی به خصوص حضانت فرزندان است.

چه افرادی شایستگی برعهده گرفتن حق حضانت فرزند را دارند؟

بهتر است بدانید که در هنگام جدایی زوجین، مادر تا سن هفت سالگی عهده دار حضانت فرزند و پس از آن پدر در اولویت قرار دارد. این در حالی است که اگر با گذشت هفت سال، مشکلی رخ دهد، دادگاه با در نظر گرفتن صلاح کودک تصمیم گیری می‌کند. علاوه بر این، در صورتی که یکی از والدین فوت شده باشد، اولویت حضانت با والدی است که زنده است، حتی اگر پدربزرگ پدری کودک در قید حیات باشد. با این حال اگر هم پدر و هم مادر از دنیا رفته باشند، به ترتیب حضانت فرزند یا فرزندان در ابتدا با جد پدری، سپس وصی یا همان نماینده‌ی انتخابی از جانب جد پدری و در نهایت بر عهده‌ی قیم یا همان نماینده‌ انتخاب شده از جانب قوه قضاییه و دادگاه است.

چه عواملی می‌تواند باعث شود که حضانت طفل از پدر گرفته شود؟

در این بخش قصد داریم به معرفی عوامل و دلایلی که سبب می‌شود تا حضانت فرزند از پدر سلب شود، بپردازیم.

1.    اعتیاد زیان آور پدر به الکل، مواد مخدر، قمار از جمله مواردی است که سبب گرفتن حضانت از پدر خواهد شد.

2.    در صورتی که پدر به افساد اخلاقی و فحشا شهرت داشته باشد.

3.    در صورت تایید پزشک قانونی مبنی بر مبتلا شدن پدر به بیماری لاعلاج به تشخیص پزشکی قانونی.

4.    زمانی که پدر کودک از فرزند خود انواع سو استفاده‌ها مانند کودک آزاری و اجبار طفل به مشاغل ضد اخلاقی را انجام دهد.

5.    کتک زدن بیش از اندازه و خارج از حد متعارف کودک توسط پدر، سبب سلب حضانت می‌شود.

مدارک لازم برای دریافت حضانت فرزند توسط وکیل حقوقی باتجربه

مدارک لازم جهت دریافت حضانت فرزند توسط وکیل حضانت فرزند، شامل موارد اشاره شده در زیر است.

1.    سند طلاق

2.    اصل شناسنامه

3.    کپی کارت ملی

4.    در صورت جدایی و طلاق زوجین به صورت توافقی، ارائه نسخه‌ای از توافقات زوجین نیز الزامی است.

قانون حضانت فرزند

زمانی که صحبت از طلاق و جدایی در میان باشد، بی دفاع ترین و آسیب پذیرترین افراد مرتبط با طلاق فرزندان هستند. فرزندان برای پیشرفت باید در محیط امن خانواده پرورش داده شوند و طلاق می تواند آینده فرزندان را تحت تاثیر قرار دهد.

اما زمانی که تنها طلاق و جدایی راه چاره و درمان مشکلات خانواده به حساب آید، یکی از زوجین موظف است حضانت فرزند را به عهده بگیرد. به دلیل اهمیت پرورش فرزند به صحیح ترین شکل، قانون حضانت فرزند از قوانین مهم مدنی به شمار می رود و حضانت فرزند بر اساس شرایط و ضوابط معینی به پدر یا مادرش واگذار خواهد شد.

قانون جدید حضانت فرزند

به طور کلی براساس ماده 1169 قانون مدنی، حضانت فرزند دختر و پسر تا سن 7 سالگی به عهده مادر و پس از آن به عهده پدر خواهد بود. پس از آن دختران در 9 سالگی و پسرها در سن 15 سالگی حق انتخاب یکی از والدین به عنوان سرپرست خود را خواهند داشت. پیش از این قانون حضانت فرزند را تا 2 سالگی در اختیار مادر قرار می داد و در قانون جدید حضانت فرزند این عدد به 7 سال تغییر پیدا کرد.

پس از سن 7 سالگی صلاحیت پدر برای پذیرش حضانت فرزندان باید مورد تایید قرار گیرد. در صورتی که پدر مبتلا به اعتیاد، بیماری صعب العلاج و مشکلات اخلاقی بوده و یا شرایط مالی حمایت از فرزند را نداشته باشد، پس از سن 7 سالگی نیز حضانت فرزند مادر واگذار می شود. البته پدر موظف است در صورت برخورداری از توانایی مالی، در طول مدتی که فرزند تحت حضانت مادر قرار دارد، هزینه ها و مخارج او را تامین کند و نفقه فرزند را بپردازد.

حضانت فرزند پس از فوت والدین

در صورت فوت یکی از والدین، حضانت فرزند با صلاحدید دادگاه خانواده به عهده پدر یا مادر در قید حیات خواهد بود. در صورتی که هر دو والدین از دنیا بروند، حضانت فرزند به جد پدری و در صورت فقدان آن ها، به نزدیک ترین خویشاوند فرزندان واگذار خواهد شد.

سلب حضانت فرزند از پدر یا مادر

اگر یکی از والدین حضانت فرزند را به عهده داشته باشد و عدم صلاحیت او برای نگهداری از فرزند اثبات شود، می تواند حضانت فرزند را از او سلب کرد.

بر اساس ماده 1173 قانون مدنی در صورتی که فرزند تحت حضانت مادر یا پدر، در خطر مشکلات اخلاقی، مشکلات مالی و رفاهی و عدم سلامت روحی و جسمانی قرار گیرد دادگاه می تواند در مورد حضانت او تجدید نظر کند.
سلب حضانت فرزند از پدر یا مادر با اثبات هریک از موارد زیر به کمک وکیل خانواده امکان پذیر خواهد بود:

•    اعتیاد به مواد مخدر، الکل و قمار

•    بیماری های جسمی صعب العلاج

•    بیماری های روانی مخرب

•    فساد و فحشا

•    رفتار پرخاشگرانه و ضرب و شتم فرزند

•    سواستفاده از فرزند در مواردی مانند مشاغل ضد اخلاقی، قاچاق و تکدی گری

اگر هم پدر هم مادر صلاحیت نگهداری از فرزندان را نداشته باشد و یا از دست بدهد، تکلیف حضانت آن بچه چگونه خواهد بود؟

در این حالت، حضانت فرزند برعهده جد پدری است و در صورت فوت یا عدم شایستگی او، حضانت کودک توسط دادگاه به فردی امین داده خواهد شد.

آیا مادر با بخشیدن مهریه می‌تواند حضانت فرزندان را برعهده بگیرد؟

زوجین می‌توانند در زمان طلاق به این توافق برسند که به طور مثال زوجه با گذشتن از تمام مهریه‌ی خود و یا قسمتی از آن، حضانت فرزند را برعهده‌ بگیرد.

هزینه‌ی اخذ وکیل برای گرفتن حضانت فرزند بعد از فرآیند طلاق چگونه است؟

هزینه‌ی اخذ وکیل برای حضانت فرزند بعد از طلاق توسط وکلا تعیین شده و مبلغ مشخصی نیست.

لیست بهترین وکلای حضانت فرزند ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.