شناسه : 707
چه زمانی به وکیل خانواده نیاز داریم؟
خانواده یکی از مهم ترین ارکان یک جامعه است. برای خانواده و مسائل مربوط به آن به عنوان بنیادی ترین نهاد جامعه قوانین متفاوتی هم در زمان تشکیل آن و هم در زمان بروز مشکلات وضع شده است. محافظت از خانواده و تلاش برای استوار ماندن آن از پایه های یک جامعه محسوب می شود.
با این وجود ممکن است مشکلات و مسائلی مطرح می شود که رو به رو شدن با آن ها نیازمند دانش حقوقی و آشنایی با قوانین می باشد. در این شرایط وکیل خانواده شخصی است که می تواند به مسائل پیش آمده رسیدگی کند.
مباحث مرتبط با وکیل خانواده
به طور کلی مباحث مربوط به ازدواج، طلاق، مهریه و نفقه و حضانت فرزند از مباحث مرتبط با وکیل خانواده است. از دیگر موضوعاتی که یک وکیل خانواده باید به امور حقوقی آن رسیدگی کند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اثبات زوجیت
اثبات نسب
اهدای جنین
سرپرست کودکان بی سر پرست
عسر و حرج
ارث و میراث
تغییر جنسیت
وظایف وکیل خانواده
در هر مورد از موضوعات مربوط به وکیل خانواده وظایفی برای وکیل تعریف شده است که شکل کلی آن ها ثابت و تفاوت آن ها در جزئیات مربوط به ماهیت پرونده می باشد. موضوعات مربتط با وکیل خانواده به تجربیات بالای یک وکیل دادگستری نیاز دارند و از وظایف وکیل خانواده این است که اقدامات خود را با آینده نگری و در نظر گرفتن تمامی ملاحظات انجام دهد زیرا تنها یک خطای کوچک او می تواند به افراد آسیب زیادی وارد کند.
یکی دیگر از وظایف وکیل خانواده ارائه مشاوره دقیق به افراد مرتبط با پرونده می باشد. وکیل خانواده وظیفه دارد تمامی جزئیات، حقایق و احتمالات را به طور کامل و جامع و به زبان ساده برای اشخاص درگیر در پرونده شرح دهد و آن ها را از روند حقوقی مربوط به مسئله آگاه سازد.
وکیل خانواده باید به نمایندگی از موکل خود در همه جلسات دادرسی حضور پیدا کرده و حتی در غیاب موکل، با قدرت از حقوق او دفاع کند. گاهی اوقات افراد به دلیل رو به رو شدن با طرف دیگر دعوی و یا به سبب شغل و کمبود زمان و به طور کلی به هر دلیل شخصی دیگری علاقه و امکان حضور در دادگاه را ندارد. از وظایف وکیل خانواده این است که نیازی به حضور موکل خود در جلسات دادگاه نداشته باشد و به تنهایی بتواند با ارائه مدارک دفاعیه و اظهارات خود را در مورد پرونده مربوطه ارائه دهد.
مسائل خانوادگی حساس و گاهی دشوار هستند. وکیل خانواده باید با تجربه، قدرتمند در روابط عموعی و فن بیان، متخصص در قوانین مربوط به امور خانواده، مطلع از اطلاعات به روز، تبصره ها و مسلط در برقراری ارتباط با قاضی باشد. از مهم ترین وظایف وکیل خانواده پیشبرد پرونده به نحوی است که به هیچ یک از افراد مرتبط با پرونده آسیبی وارد نشود و بدون برخورداری از ویژگی های فوق، قادر به انجام این وظیفه نخواهد بود.
عدم آگاهی، تجربه کافی، همچنین عدم تعهد و صداقت یک وکیل خانواده می تواند سرنوشت افراد را به طور کلی تغییر دهد. در نتیجه تعهد، مسئولیت پذیری، صداقت و تجربه بالا در پرونده های موفق از اصلی ترین وظایف وکیل خانواده هستند.